15 Temmuz’un Kahramanları Unutulmayacak

0

  • İba: “Milletimizin Dirayeti Tarih Boyunca Devam Edecek”

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin gösterdiği kahramanlık ve birlik ruhuna vurgu yaptı. İba, “Milletimiz, tarih boyunca gösterdiği dirayeti Allah’ın izniyle devam ettirecektir” dedi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 15 Temmuz 2016’da demokrasimize ve millet iradesine yönelik gerçekleştirilen hain darbe girişiminin, Türk milletinin direnişiyle bertaraf edildiğini belirten İba, 15 Temmuz’un, Türk milletinin yeniden dirilişinin adı olduğunu ifade etti.

“Türk milleti, nasıl bir millet olduğunu gösterdi”

İba, 15 Temmuz’un tarihteki çok önemli dönemeçlerden biri olduğunu belirterek, “Bağımsızlığımızı hedef alan bu hain darbe girişimi, milletimizin devletine sahip çıkmasıyla başarısız oldu. Ayağa kalkan Türk milleti, herkese nasıl bir millet olduğunu gösterdi. Bu dirayeti tarih boyunca göstermeye Allah’ın izniyle devam edecektir” dedi.

Kahramanlar Tarihe Geçti

15 Temmuz gecesi tarihe geçecek kahramanlıkların yaşandığını belirten İba, “Askerimizden polisimize, sivil vatandaşlarımızdan siyasetçilerimize kadar herkes, birlik ve beraberlik içinde vatanını, demokrasisini ve özgürlüğünü savundu. Bu büyük mücadelede çok sayıda şehit verdik, pek çok vatandaşımız da bu seferberlikten gazi olarak çıktı. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygı ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Direnişin ve Zaferin Adı: 15 Temmuz

15 Temmuz’un bir direnişin ve zaferin adı olduğunu söyleyen İba, “Milletimiz, demokrasisi ve özgürlüğü için canını ortaya koydu ve başardı. 15 Temmuz, demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe olan inancımızın bir simgesidir” diye konuştu.

Unutulmayacak ve Unutturulmayacak

Bu hain saldırıyı unutmayacaklarını belirten İba, “Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmaya ilelebet devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin