Çeşme’de Yunan Şarkıcıdan Skandal: Türk Bayrağı ve Atatürk Posterini İndirmek İstedi, Konser İptal Edildi

0

 

  • Yunan şarkıcı Despina Vandi, İzmir Çeşme’de sahne alacağı konserde Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini talep etti. Bu skandal talep sonrası konser iptal edildi ve seyirciler İzmir Marşı’nı söyleyerek tepki gösterdi.

İzmir’in Çeşme ilçesinde Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi tarafından eğitim yararına organize edilen Despina Vandi konseri, Yunan şarkıcının Türk bayrağı ve Atatürk posterinin sahneden indirilmesini istemesi üzerine iptal edildi.

Konser alanını dolduran seyirciler, uzun süre Despina Vandi’nin sahneye çıkmasını bekledi. Ancak, vakfın İzmir Şubesi Başkanı Gülnur Sonbayraktar, son dakika ortaya çıkan bu skandal talep nedeniyle sanatçının sahneye çıkamayacağını ve isteyenlerin biletlerini iade edebileceğini duyurdu.

İzmir Marşı ile Protesto

Konserde Despina Vandi ile sahneyi paylaşması planlanan TEV korosu, İzmir Marşı’nı seslendirdi ve seyirciler de büyük bir coşkuyla marşa eşlik etti. Bu sırada sahneye çıkan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Vandi’nin Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini istediği için sahneye çıkmadığını belirtti.

Başkan Denizli, “Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk’ün posterini indirmeye yeltenemez. Bunu aklından dahi geçiremez. Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin,” dedi. Ayrıca, Denizli, “Biz bu toprakları kazanmak için çok fazla şehit verdik ve her zaman kardeşliğin ve ebedi dostluğun kazanacağına inanan insanlarız,” ifadelerini kullandı.

Denizli, yaşananların Despina Vandi için tarihi bir ders olmasını temenni ederek, “Hiçbir ülkede o ülkenin kanla elde edilmiş bayrağını indirmeyi aklından dahi geçirmez umarım,” dedi. Başkan Denizli’nin konuşmasının ardından konser, TEV korosunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin