CHP Edirne İl Başkanlığı’na Harika Taybıllı Atandı

0

  • CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun kararıyla, Harika Taybıllı Edirne İl Başkanlığı görevine getirildi. Bu atama ile Edirne siyasetinde kadın egemenliği pekişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanlığı’na Harika Taybıllı getirildi. CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan bu kararla il başkanı konusundaki belirsizlik sona erdi.

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman’ın istifasının ardından boşalan koltuğa kimin oturacağı konusunda kamuoyunda süregelen beklenti, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanan MYK’nın kararı ile son buldu. Harika Taybıllı’nın Edirne İl Başkanlığı görevine atanması kararlaştırıldı ve bu kararın Edirne’ye gönderilmesi bekleniyor.

Bu atama ile birlikte Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’dan sonra CHP’nin de İl Başkanlığına Harika Taybıllı’nın getirilmesiyle Edirne siyasetinde kadın egemenliği dikkat çekici bir şekilde arttı.

CHP Edirne İl Başkanlığı’na getirilen Avukat Harika Taybıllı, 2013 ile 2014 yılları arasında CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Ancak 2014 yılı Mart ayında yapılan mahalli seçimlerde aday adayları dışında bir adayın gösterilmesi üzerine görevinden istifa etmişti.

Avukat Harika Taybıllı, il başkanlığı görevine atanmasının ardından yaptığı açıklamada, “CHP Edirne İl Başkanlığı gibi önemli bir göreve layık görülmekten onur duyuyorum. Bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğim. Edirne halkına ve partimize en iyi hizmeti sunmak için var gücümle çalışacağım. Bu süreçte tüm parti üyelerimizin ve Edirne halkının desteğini bekliyorum,” dedi

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin