CHP’de İstifa Depremi: Edirne Milletvekili Ediz Ün Görevinden Ayrıldı!

1

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla gündeme gelen istifa süreci sonuçlandı. Edirne Milletvekili Ediz Ün, partiye zarar vermemek adına istifasını sundu. İstifası kabul edilen Ün, hukuki süreç tamamlandıktan sonra partisine geri dönmeyi umuyor.

(Haber Merkezi) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün istifasıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. CHP’nin sosyal medya platformu X’ten yapılan duyuruda, Genel Başkan Özgür Özel’in talimatıyla Ediz Ün’ün adli sürecin sonuçlanmasını beklemek adına partiden istifa ettiği belirtildi.

CHP’nin açıklamasında, “Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir. Yapılan görüşmede Sn. Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür. Hukuki sürecin sonucuna göre Sn. Ün’ün partimize geri dönüp dönmeyeceğine karar verilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Ediz Ün’den İstifa Açıklaması: “Onlar İstemedi, Ben Karar Verdım”
Edirne Milletvekili Ediz Ün, sessizliğini bozarak sosyal medya hesabından dikkat çekici bir açıklama yaptı. Ün, CHP Genel Merkezi’nin açıklamasını alıntılayarak, “Çok Yakında Yine Yuvamda Olacağım…” ifadesiyle geri dönüş sinyali verdi. Ayrıca Ün, “Bu süreçte benim üzerimden partimin yıpratılmasına asla müsade etmem. Genel Başkanımızın istifamı istediği iftirası CHP Resmi hesabından yalanlanmıştır. Pazartesi günü detaylı açıklamamı basın ve kamuoyuyla paylaşacağım…” diyerek konuyla ilgili daha fazla bilginin yakında açıklanacağını belirtti.

Ün’ün istifası ve geri dönüş umudu, kamuoyunda merakla takip ediliyor. Hukuki sürecin nasıl sonuçlanacağı ve Ediz Ün’ün partisine geri dönüp dönmeyeceği soruları ise şimdiden CHP kulislerinde konuşulmaya başlandı.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

1 thought on “CHP’de İstifa Depremi: Edirne Milletvekili Ediz Ün Görevinden Ayrıldı!

  1. Haber oldukça dikkat çekici bir siyasi gelişmeyi aktarıyor. Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün istifası, partiyi yıpratmamak adına alınmış bir karar olarak öne çıkıyor. Hukuki sürecin sonucuna göre Ün’ün geri dönüşü mümkün olabilir, bu da kamuoyunda büyük bir merak uyandırıyor. Yorum olarak, Ün’ün açıklamalarının sürecin netleşmesine katkı sağlayacağını ve CHP içindeki bu dinamik sürecin partiye nasıl yansıyacağını izlemeye devam etmemiz gerektiğini belirtebilirim

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin