CHP’li Yazgan Tunca Nehri’nin Çığlığına Kulak Verdi

0

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, nehrin kirliliğine dikkat çekti.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, nehrin kirliliğine dikkat çekti.
  • “Tarihi Tunca Köprüsü’nden seslenen CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, nehrin kirliliğine dikkat çekti: ‘Pisliğin içinde yaşamak zorunda mıyız?'”

Tunca Nehri’nin Sessiz Çığlığı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, tarihi Tunca Köprüsü’nün yanında durarak, göz ardı edilen bir çevre felaketine dikkat çekti. Yazgan, Tunca Nehri’nin giderek artan kirliliğine ve bu durumun yarattığı ekolojik yıkıma işaret ederek, yetkililere ve halka çağrıda bulundu.

“Pisliğin İçinde Yaşamak Zorunda Mıyız?”

Yazgan, Edirne’nin birçok sorununu yerinde incelemesiyle tanınırken, bu kez Tunca Nehri’nin kirliliği ile ilgili ciddi bir mesaj verdi. “Bu güzel eserin etrafındaki ortamı size göstermek istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Yazgan, nehrin su seviyesinin düşmesi ve kirlilik nedeniyle canlı yaşamının neredeyse yok olma noktasına geldiğini belirtti.

“Meriç Nehri’ne Yapılan Baraj Tunca Nehri’ni Kuruttu”

Yazgan, Meriç Nehri’ne yapılan barajın, Tunca Nehri’ne su gelmesini engellediğini ve bunun sonucunda nehir tabanının tamamen yeşilliklerle kaplandığını, balıkların yaşayamayacak duruma geldiğini ifade etti. “Bu pisliğin içinde yaşamak zorunda mıyız?” diye soran Yazgan, yetkililere acil önlem çağrısında bulundu.

“Bu Durum Reva Mı?”

Yazgan, ülkemizin önemli tarihi eserlerinden biri olan Tunca Köprüsü’nün bu halde olmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. “Bütün kurumların kendisini öne atması gerekirken bu şekilde izlemesi ve milyonlarca insanın bu köprüyü geçerek buraları böyle görmesi reva mı?” diye sordu.

Vatandaşlara Çağrı: “Nehirlerimizi Kirletmeyin”

Yazgan, sadece yetkililere değil, vatandaşlara da seslenerek, daha özenli olmaları çağrısında bulundu. “Lütfen nehirlerimizi kirletmeyin. Kurumlarımız çalışacak ve temizleyecek ama biz de kirletmemeliyiz. Bütün vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını istirham ediyorum” dedi.

Ahmet Baran Yazgan’ın bu anlamlı çağrısı, Tunca Nehri’nin kaderini değiştirecek mi, zaman gösterecek. Ancak bu çığlık, doğanın bizden yardım bekleyen sessiz sesidir.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin