Edirne Sahillerinde Ruhsatsız Kiralamaya Jandarma Darbesi

0

  • Edirne’nin sahil bölgelerinde, “Turizm Amaçlı Kiralama İzin Belgesi” olmadan konutlarını kiraya veren 6 kişi hakkında jandarma ekiplerince idari işlem başlatıldı. Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı, 7/24 denetimlerini sürdürüyor.

Edirne’nin sahil bölgesinde, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte denetimler sıkılaştırıldı. Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, “Turizm Amaçlı Kiralama İzin Belgesi” olmadan konutlarını kiraya veren şahıslara yönelik gerçekleştirdikleri kontrollerde, 6 kişi hakkında idari işlem başlattı.

Jandarma ekipleri, Yayla, Mecidiye ve Erikli sahillerinde aralıksız olarak sürdürdükleri denetimlerde, bir satış ve kiralama internet sitesi üzerinden “Turizm Amaçlı Kiralama İzin Belgesi” bulunmaksızın konutlarını kiraya verdikleri tespit edilen 6 şahsı belirledi. Bu şahıslar hakkında yasal işlem yapılırken, turizm amaçlı kiralamalarda izin belgesinin önemine dikkat çekildi.

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı, vatandaşların mağdur olmaması ve turizm faaliyetlerinin yasal çerçevede yürütülmesi amacıyla denetimlerine 7/24 esasına dayalı olarak devam ediyor. Yetkililer, turizm amaçlı kiralama yapacak olanların gerekli izin belgelerini alarak, yasalara uygun şekilde hareket etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Bu tür denetimlerin süreceği ve izinsiz kiralama yapanların tespit edilmesi durumunda idari işlemler başlatılacağı ifade edildi. Turizm sezonunun yoğun olduğu bu dönemde, hem yerli hem de yabancı turistlerin huzur içinde tatil yapabilmesi için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin