Edirne’de Kurallara Aykırı Çakar Kullanımına Ağır Ceza

0

  • Edirne’de yapılan trafik kontrolünde, aracında mevzuata aykırı ışıklı ve sesli uyarı sistemi bulunan sürücüye 12 bin 878 lira ceza kesildi. Araçtaki çakar lamba sökülerek uygun hale getirildi.

Edirne’de trafik denetimlerinde mevzuata aykırı hareket eden sürücülere yönelik yapılan kontroller devam ediyor. Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından Keşan-Enez ilçesi yolu Akhoca köyü mevkisinde gerçekleştirilen seyir-sabit trafik kontrolü sırasında, sürücülüğünü O.Ç’nin yaptığı bir otomobil durduruldu. Yapılan incelemede, araçta mevzuata aykırı çakar lamba kullanıldığı belirlendi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na aykırı olan bu durum nedeniyle araç sahibi ve sürücüsüne toplam 12 bin 878 lira ceza uyguladı. Ayrıca, yasadışı olarak kullanılan çakar lamba sökülerek araç uygun hale getirildi.

Bu tür denetimlerin sürücülerin trafik kurallarına uyum sağlamaları ve güvenli bir trafik ortamı oluşturulması amacıyla devam edeceği bildirildi.

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin