Edirne’de Su Patlakları Kriz Haline Geldi: İhmal mi, Yanlış mı?

0

Zafer Partisi Edirne İl Başkanı Serkan Konak, Edirne’nin su altyapı sorunlarına dikkat çekti. Artan su patlaklarının ciddi bir altyapı sorunu olduğunu belirten Konak, Belediye yönetiminin bu konuyu ivedilikle ele alması gerektiğini vurguladı.

Zafer Partisi Edirne İl Başkanı Serkan Konak, Edirne’nin su altyapı sorunlarına dikkat çekti. Artan su patlaklarının ciddi bir altyapı sorunu olduğunu belirten Konak, Belediye yönetiminin bu konuyu ivedilikle ele alması gerektiğini vurguladı.
  • Edirne’nin Merkez ilçesinde kronik hale gelen su patlakları, Zafer Partisi Edirne İl Başkanı Serkan Konak’ın dikkatini çekti. Başkan Konak, Edirne Belediyesi’ne yönelttiği eleştirilerde, altyapı problemlerinin giderilmemesinin ve su kaynaklarının boşa harcanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Su patlaklarının nedenleri ve müdahale süreleri hakkında somut verilerin açıklanmasını isteyen Konak, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın seçim vaadi olan ‘Edirne’nin Dünü ve Yarını Raporu’nun hayata geçirilmesini talep etti.

Edirne’nin Merkez ilçesinde su patlakları artık sıradan bir olay haline geldi. 28 Temmuz’dan bu yana çeşitli sokaklarda meydana gelen 20’ye yakın su patlağı, altyapı sorunlarının boyutlarını gözler önüne serdi. Bu patlakların bir kısmı yeni arızalar olarak kayıtlara geçerken, bazıları ise kısa süre önce onarıldığı halde tekrar eden problemler olarak dikkat çekiyor.

Zafer Partisi Edirne İl Başkanı Serkan Konak, Edirne Belediyesi’nin bu duruma kayıtsız kalmasını eleştirerek, altyapı problemlerinin kronik hale geldiğini ve bu durumun kuraklık döneminde su kaynaklarının israf edilmesine yol açtığını belirtti. Konak, 7 Ağustos 2024 tarihinde Edirne Belediyesi’ne yaptığı başvuruda, 1 Ocak-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında meydana gelen su patlağı sayısını ve müdahale sürelerini sorduğunu ancak somut verilere dayalı bir yanıt alamadığını ifade etti.

Serkan Konak, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın seçim dönemi vaatlerinden biri olan ‘Edirne’nin Dünü ve Yarını Raporu’nun acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Geçmişe dönük ihalelerin ve teknik şartnamelerin gözden geçirilmesini, uygunluk kontrollerinin yapılmasını talep eden Konak, raporun tüm vatandaşlarla paylaşılmasını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Konak’ın açıklamaları, Edirne’deki altyapı sorunlarının çözülmesi konusunda kamuoyunun daha fazla şeffaflık ve hesap verebilirlik talep ettiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Belediye yetkililerinin ise bu taleplere nasıl bir yanıt vereceği merak konusu.

4o


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin