Edirne’deki Otel Projesiyle İlgili İddialara Cevap

0

Yatırımcı Nesim İba, yerel ve ulusal medyada yer alan gerçek dışı haberlere karşı açıklamalarda bulunarak, otel projesinin yasal süreçlerini ve yaşanan zorlukları anlattı. İba, Edirne Belediyesi'ni şeffaf olmaya davet etti ve yasal haklarını kullanacağını belirtti.

Yatırımcı Nesim İba, yerel ve ulusal medyada yer alan gerçek dışı haberlere karşı açıklamalarda bulunarak, otel projesinin yasal süreçlerini ve yaşanan zorlukları anlattı. İba, Edirne Belediyesi’ni şeffaf olmaya davet etti ve yasal haklarını kullanacağını belirtti.
  • Yatırımcı Nesim İba, yerel ve ulusal medyada yer alan gerçek dışı haberlere karşı açıklamalarda bulunarak, otel projesinin yasal süreçlerini ve yaşanan zorlukları anlattı. İba, Edirne Belediyesi’ni şeffaf olmaya davet etti ve yasal haklarını kullanacağını belirtti.

16 Temmuz 2024 itibarıyla yerel ve ulusal medyada yer alan gerçek dışı haberlere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek isteyen yatırımcı Nesim İba, Edirne’deki otel projesinin süreci ve karşılaşılan zorluklar hakkında açıklamalarda bulundu. İba, Edirne’nin turizm potansiyeline katkı sağlamak, konaklama standartlarını yükseltmek ve yeni istihdam alanları yaratmak amacıyla 13 Aralık 2023 tarihinde Edirne Belediyesi’nden alınan izinle başlatılan çalışmaların, sekiz aydır yasaya ve hukuka uygun olarak sürdürüldüğünü belirtti.

İba, tüm yasal gereklilikler yerine getirilmiş olmasına rağmen Edirne Belediyesi tarafından ruhsat başvurusunun her seferinde çeşitli gerekçelerle reddedildiğini ve süreçte yaşanan engellemelerin kangren hale getirildiğini ifade etti. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınan olumlu görüş üzerine Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile görüşme talep edildiğini belirten İba, bazı medya organlarında yer alan “baskın” haberlerinin gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Nesim İba, Edirne Belediyesi yetkililerini görüşmenin kamera kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmaya davet ederken, görüşmenin tüm detaylarının emniyet yetkililerine aktarıldığını ve tarafların ifadelerinde iftiralarla bezenmiş haberleri destekleyen herhangi bir durum belirtilmediğini dile getirdi. İba, Edirne Belediyesi’nin “görüntü kaydı yok” şeklindeki ifadesini kamuoyunun takdirine bıraktığını da ekledi.

38 yıldır Edirne’de yatırım yapmış ve yüzlerce kişiye istihdam sağlamış bir iş insanı olarak girişilen ve tamamen yasal yollarla yürütülen yatırım sürecinin siyasi bir zemine çekilmeye çalışıldığını ifade eden İba, şahsına yönelik tüm karalayıcı haberlere karşı yasal haklarını kullanacağını belirtti.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin