Emekliye ‘Zam’ İle 4 Kilo Et: CHP’li Yazgan’dan İktidara Sert Eleştiri

0

• CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, en düşük emekli maaşının yüzde 25 artırılmasına tepki gösterdi. Yazgan, "Bu artış mutfaktaki yangını söndürmez, emekliye verilen bu zamla 4 kilo et zor alınıyor" dedi.

• CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, en düşük emekli maaşının yüzde 25 artırılmasına tepki gösterdi. Yazgan, “Bu artış mutfaktaki yangını söndürmez, emekliye verilen bu zamla 4 kilo et zor alınıyor” dedi.
  •  CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, en düşük emekli maaşının yüzde 25 artırılmasına tepki gösterdi. Yazgan, “Bu artış mutfaktaki yangını söndürmez, emekliye verilen bu zamla 4 kilo et zor alınıyor” dedi.

Emekliye Verilen Zam ‘Reva mı?’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, iktidarın en düşük emekli maaşına yüzde 25 zam yaparak 12 bin 500 liraya çıkartma teklifine sert tepki gösterdi. Yazgan, bu artışın mutfaktaki yangını söndürmeyeceğini ve emeklinin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyeceğini belirtti.

“İktidarın önerdiği 2 bin 500 liralık artış, emeklinin cebindeki yangını söndürmez. Bu parayla 4 kilo et zor alınıyor,” diyen Yazgan, hükümeti emeklilerin sesine kulak vermeye çağırdı.

Yasa Teklifi ve Eleştiriler

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören yasa teklifi, 16 Temmuz’da AKP tarafından TBMM’ye sunuldu. Teklife yalnızca en düşük emekli maaşının artırılması, diğer emekliler için bir düzenleme yapılmaması eleştiri konusu oldu. Yazgan, “Bu teklif, daha en başından bu yönüyle hatalıdır, eksiktir. Yüksek prim ödemiş kişiler ile düşük prim ödemiş kişiler arasındaki denge bozuluyor. İktidar, bu teklifle emeklileri tabanda birleştiriyor,” ifadelerini kullandı.

‘4 Kilo Et Zor Alınıyor’

Yazgan, marketlerde bir kilo dana etinin fiyatının 640 liraya ulaştığını belirterek, “Emekli, kendisine verilen fazladan 2 bin 500 lira ile ancak 4 kilo et alabiliyor. Böyle bir rezillik olur mu? Başınızı gece yastığa rahat koyabiliyor musunuz?” diye sordu.

‘Cumhurbaşkanının Karışımı Bile Alınamıyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her gece yediği karışımı hatırlatan Yazgan, “460 gramlık kestane balının fiyatı 1000 liraya, Medine hurmasının 300 gramı 130 liraya, 1 kiloluk manda yoğurdu 150 liraya kadar yükseldi. Emekliye lütuf gibi sundukları 2 bin 500 liralık artışla bu karışımı bile zor alınıyor” dedi.

Sonuç

Yazgan, emeklilerin yaşadığı zorlukların göz ardı edilemeyeceğini vurgulayarak, iktidarı adil ve yeterli bir zam yapmaya çağırdı. “Geçim yoksa seçim var. Ya emekliye hak ettiğini verin ya da ülkeyi yönetemediğinizi itiraf edin ve o koltuklardan çekilin,” dedi.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin