Kavala Yakınlarındaki Yangın Yedinci Gününde: Turizm Bölgeleri Tehlike Altında

0

Yunanistan’ın Kavala bölgesindeki Pangeo Dağı’nda yedi gündür devam eden orman yangını, durumun giderek daha karmaşık hale gelmesine neden oluyor. Yangının başladığı bu bölgede birçok Bulgar turistin dinlendiği ormanlar bulunuyor ve şimdi de Chrysupoli turizm bölgesine sadece 15 kilometre mesafede başka bir yangın tehdidi oluşmuş durumda.

Yangın, Kavala’ya doğru ilerleyerek 35 kilometre mesafeye ulaştı. Yunan makamları, yangını havadan söndürmek için 19 uçak ve helikopteri yönlendirdi. Bu çalışmalara itfaiye ekiplerinin yanı sıra gönüllüler ve askeri birlikler de katılıyor.

Pangeo Dağı’nın sırtında çıkan yangın yedinci gününe girerken, alevlerin kısmen de olsa kontrol altına alınamadığı bildiriliyor. Yaklaşık 300 itfaiyeci, su kamyonlarıyla birlikte sürekli olarak olay yerinde görev yapıyor ve uçaklar havadan söndürme çalışmalarına devam ediyor. Ancak, itfaiyeciler, arazinin zorluğu nedeniyle yangının kontrol altına alınmasının güçleştiğini belirtiyor. Yangının köylere ulaşmasını önlemek amacıyla önleyici yangın bölgeleri oluşturuldu.

Bugün, Yunanistan’daki itfaiyeciler sendikası, hükümete acil önlemler alınması çağrısında bulunarak, itfaiyecilerin makul çalışma saatlerinin sağlanmasını talep etti. Sürekli görevde ve 24 saat çalışan itfaiyecilerin sağlık ve hayatlarının risk altında olduğu vurgulandı.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin