Meteoroloji’den Sağanak Uyarısı: Edirne ve Çevresinde Yoğun Yağış Geliyor

0

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Edirne başta olmak üzere Kırklareli, Kars, Ardahan, Erzurum ve Van’da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) yaptığı son değerlendirmelere göre, Edirne, Kırklareli, Kars, Ardahan, Erzurum ve Van çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının birçok ilde 40 derecenin üzerine çıkacağı belirtiliyor. MGM’nin verilerine göre, Denizli ve Manisa’da sıcaklıkların 42 dereceye, Aydın, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Batman ve Diyarbakır’da ise 41 dereceye ulaşması bekleniyor. Edirne, Uşak, Gaziantep ve Kilis’te de sıcaklıkların 40 dereceyi bulacağı bildirildi.

Başkent Ankara’da en yüksek sıcaklık 37, en düşük 22 derece olacak. İstanbul’da en yüksek sıcaklık 36, en düşük 25 derece, İzmir’de ise en yüksek sıcaklık 38, en düşük 28 derece olarak tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, sıcak havanın etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların güneş ışınlarının en etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, ani yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin