Mustafa Onay: “Edirne’de ki fiyat dengesini oluşturmak amaçlarımız arasında”

0

Mustafa Onay: “Edirne’de ki fiyat dengesini oluşturmak amaçlarımız arasında”

Mustafa Onay: “Edirne’de ki fiyat dengesini oluşturmak amaçlarımız arasında”
  • Sizi tanıyabilirmiyiz?

Mustafa Onay: Samsun doğumluyum. Yaklaşık 7 yıldır zücaciye sektöründe faaliyet gösteriyorduk, Türkiye’nin çeşitli illerinde 20’ye yakın toptan ve parkende satış yaptığımız mağazalarımız vardı. Yaşanan uzun pandemi döneminde sıcak satışta sıkıntılar oluştuğu için 19 mağazamızı kapatmak zorunda kaldık. Merkezimiz İstanbul Güneşli İstoç’ta.  internet üzerinden satışlarımız da var.

Kapıkule yolunda Gümrüğü çıktıktan sonra Edirne’ye gelirken 5. Km’de İstanbul Outlet Bazaar olarak yeni mağazamızın açtık.

  • Neden Edirne, Neden Kapıkule yolunda mağaza açmaya karar verdiniz?

Mustafa Onay: Defalarca Bulgaristan’a ve diğer Balkan ülkelerine gidip incelemelerde bulundum. Bizim açtığımız tarzda mağaza olmadığını fiyatların da bize kıyasla yüksek olduğunu gördüm. Zücaciyeden tutun, deterjanına, gıda maddelerinden bahçe mobilyalarına, tekstil, plastik ve hırdavata kadar bütün ev ihtiyaç ürünlerini A dan Z ye bulundurabilecek 3.000 metre kare kapalı alını 2.000 metre kare otoparkı olan, İstanbul Outlet Bazaar’ın bulunduğu yeri keşfettik, açma çalışmalarına başladık. Amacımız Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Bosna Ve Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Slovakya, Romanya gibi Balkan Ülkelerinden gelen yabancı ülke vatandaşları ile Trakya Bölgesinde yaşayan Türk vatandaşlarının ihtiyaçlarını fabrika fiyatına toptan veya parkende almalarını sağlamak.  Ürünlerimiz kesinlikle spot değil, direk ana bayisi olduğumuz fabrikalardan alınmış üretimi devam eden mallardan oluşuyor. Uzman kadromuzla yurt içinde ki ve yurt dışında ki müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz.

Balkan ülkelerinden alışveriş için gelen bireylerin yoğun talepleri karşısında Edirne’de ki esnaf fiyatlarını yükseltti. Bu arada dürüst esnafları kesinlikle tenzih ederiz. Fiyat dengesini de oluşturmak amaçlarımız arasında.

  • Edirne denince ilk aklınıza ne geliyor?

Mustafa Onay: Edirne nedir? Aslında dörtken iki görünendir, lalenin tersidir, kapı arkasındaki süpürgenin aynasıdır, meyvenin sabun halidir, her derde deva devaimisktir ve masaya çağıran ciğer kokusudur. Eski caminin yazısı, Üç Şerefeli’nin kapısı, Selimiye’nin yapısıdır. Muradiye Cami’nin çinisidir, Kırk yiğidin Kırkpinar’a dönüştüğü yerdir. Hızır’ın şenliğidir Tunca’nın suyunda arınmadır. Bademin dilde bıraktığı tattır ve hep sınırın ötesindeki hasrettir.

 

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin