Özel’e Veda Anında Saldırı
Tören çıkışında Özel’e yönelen yumruk anı

- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sırrı Süreyya Önder’e veda ederken tören çıkışında yumruklu saldırıya uğradı.
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul’daki evinde geçirdiği kalp krizi ve yırtılan aort damarı yüzünden hastaneye kaldırıldı; 18 gün süren yoğun bakımın ardından dün hayatını kaybetti.
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki ilk törene katılıp son saygısını sunduktan sonra salondan ayrılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu sırada bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Saldırgan, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle kısa sürede etkisiz hâle getirilip gözaltına alındı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Özel’e yönelik saldırıyla ilgili hemen soruşturma açıldı” dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise “Siyaset sahasında şiddete yer yok; saldırgan yargı önünde hak ettiği cezayı bulacak” sözlerini kaydetti.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Siyaset kurallarına saygı gösterilmeli. Geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” diye konuştu. DEM Parti de “Bu saldırı törene saygısızlıktır; siyasette provokasyona asla izin vermeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.
About Author
Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.