Saadet Partisi’nden İsrail’e Boykot Çağrısı: Edirne Belediyeleri de Adım Atmalı

0

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin
  • Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı saldırılarına karşı uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasını eleştirerek, Edirne’deki belediyelere İsrail menşeili ürünleri boykot etme çağrısında bulundu.

(Haber Merkezi) Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, İsrail’in Gazze’de başlattığı saldırılara karşı sert tepki gösterdi. İsrail’in binlerce Gazzeliyi yerinden ettiğini ve birçok masum sivili katlettiğini vurgulayan Tekin, bu zulmün dünyanın her yerinde bir soykırım olarak tanımlandığını ifade etti.

Tekin, ABD ve İngiltere’nin İsrail’e tam destek verdiğini, uluslararası kamuoyunun ise yaşanan açlık, susuzluk ve insani kayıplara karşı elle tutulur bir adım atmadığını belirtti. “Uluslararası toplumun, soykırım da dâhil olmak üzere vahşet suçlarını önleme yükümlülüğü vardır. Bu amaca yönelik diplomatik, siyasi ve ekonomik tüm tedbirler acilen değerlendirilmelidir” diye konuştu.

Ayrıca Müslüman ülkelerin İsrail’e destek veren ve İsrail menşeili ürünleri boykot etmeleri gerektiğine dikkat çeken Tekin, bu boykotun neticesinde olumlu sonuçlar alınacağına inandığını belirtti. “Başta Edirne Belediyesi olmak üzere Edirne’deki tüm belediyelerin yurt genelindeki boykot çağrılarına sessiz kalmaması gerekir. Belediye tesislerinde İsrail destekli ürünlerin satışı ve dağıtımının yasaklanmasını talep ediyoruz” diyerek, yerel yönetimlerin de bu sürece dahil olmasını istedi.

Filistinli halkın haklarını savunmanın ve onların yanında olmanın insani bir sorumluluk olduğunu belirten Tekin, Edirnelilerin de bu mücadelede yer alması gerektiğini vurguladı. “İsrail’in hukuk tanımaz tavrına son vermek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

Av. Sinan Tekin, ayrıca Norveçli futbolcu Ole Saeter’e insani duruşu nedeniyle teşekkür etti. Saeter, İsrail menşeili bir futbol kulübünden gelen transfer teklifini, “Hesabıma kanlı para girmesini istemiyorum. Paradan çok, değerler önemlidir” diyerek reddetmişti. Tekin, bu davranışın başta Türkiye olmak üzere ticarete devam eden tüm ülkeler için bir örnek olması gerektiğini söyledi.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin