Saraçlar Caddesi İhya Ediliyor: Edirne Kültürel Dokusuna Kavuşuyor

1

Saraçlar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile cadde, modern ve düzenli bir görünüme kavuşacak. Dükkan önlerindeki tente ve tabela karmaşası giderilerek, vatandaşlara ferah bir alışveriş ortamı sunulacak.

Saraçlar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile cadde, modern ve düzenli bir görünüme kavuşacak. Dükkan önlerindeki tente ve tabela karmaşası giderilerek, vatandaşlara ferah bir alışveriş ortamı sunulacak.
  • Edirne’nin simge caddelerinden Saraçlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının desteğiyle sağlıklaştırma projesi kapsamında yenilenecek. Proje ile tente karmaşası ve tabela kirliliği ortadan kaldırılacak. Ayrıca Edirne’nin sanayi alanındaki atılımları ve amatör spor kulüplerinin ziyaretleriyle kent kalkınmada güçlü adımlar atmaya devam ediyor.

Saraçlar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi Başlıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının destekleriyle Saraçlar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi başlıyor. Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, uzun yıllardır ihmal edilen ve kentin kültürel dokusunda önemli bir yer tutan Saraçlar Caddesi’nin proje kapsamında yeniden ihya edilerek kısa sürede şehre kazandırılacağı belirtildi. Çalışmalar kapsamında dükkanların önlerindeki tente karmaşası ve tabela kirliliği ortadan kaldırılacak.

Vali Sezer’e Amatör Spor Kulüplerinden Ziyaret
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Edirne Başkanı Muzaffer Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Edirne Valisi Yunus Sezer’i ziyaret etti. Ziyarette, Vali Sezer amatör spor kulüplerine her zaman destek vermeye çalıştıklarını belirtti. Federasyon Başkanı Yıldırım ise desteklerinden dolayı Vali Sezer’e teşekkürlerini sundu.

Edirne Sanayi Alanında Güçleniyor
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Edirne ve Türkiye için durmadan çalıştıklarını ifade etti. Uzunköprü Atatürk OSB’nin kentin kalkınma yolculuğunda önemli bir adım olacağını belirten İba, sanayiden istihdama birçok alanda yatırımlar yapıldığını vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya atıfta bulunan İba, Edirne’nin bundan sonra güçlü sanayisiyle anılacağını ifade etti.

AK Parti İpsala İlçe Yönetimi Belirlendi
AK Parti İpsala İlçe Başkanı Erhan Demir, ilçe yönetim kurulu üyelerinin belirlendiğini açıkladı. Demir, siyaseti hizmet yarışı olarak gördüklerini belirterek, önceki dönemlerde partilerine ve İpsala’ya hizmet eden tüm dava arkadaşlarına şükranlarını sundu.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

1 thought on “Saraçlar Caddesi İhya Ediliyor: Edirne Kültürel Dokusuna Kavuşuyor

  1. Edirne’nin kültürel mirası olan Saraçlar Caddesi’nin ihya edilmesi, şehrin tarihi dokusuna değer katacak önemli bir adım. Bu proje, hem esnaf için düzenli ve modern bir alan yaratacak hem de turistlerin ilgisini daha fazla çekecek. Edirne, tarihiyle olduğu kadar yenilenmiş modern yüzüyle de adından söz ettirecek.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin