Solingen’deki Bıçaklı Saldırıyı DEAŞ Üstlendi: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 8 Kişi Yaralandı

0

  • Almanya’nın Solingen kentinde düzenlenen “Çeşitlilik Festivali” sırasında gerçekleşen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi; güvenlik güçleri, kaçan saldırganı yakalamak için geniş çaplı arama başlattı.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Solingen şehri, 650. kuruluş yıl dönümü kutlamaları sırasında gerçekleştirilen bir bıçaklı saldırıyla sarsıldı. Şehrin “Çeşitlilik Festivali” kapsamında dün akşam düzenlenen etkinlikte, bir kişi kalabalığa rastgele bıçakla saldırdı. Olayda 3 kişi hayatını kaybederken, 4’ü ağır olmak üzere toplamda 8 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Soruşturmayı yürüten yetkililer, Düsseldorf Emniyet Müdürlüğünden Thorsten Fleiss ve Wuppertal Emniyet Müdürü Markus Röhrl, Wuppertal kentinde düzenledikleri basın toplantısında saldırıya ilişkin bilgi verdi. Fleiss, saldırıda hayatını kaybedenlerin 67 ve 56 yaşlarında iki erkek ile 56 yaşında bir kadın olduğunu açıkladı. Yaralılar arasında durumları ağır olanlar bulunuyor.

Olay, yerel saatle 21.37’de, festival alanında gerçekleşti. Wuppertal Polis Sözcüsü Alexander Kresta, çok sayıda kişinin saldırı sırasında polisi arayarak yardım talebinde bulunduğunu belirtti. Ancak saldırgan, polis ekipleri olay yerine ulaşmadan önce kaçmayı başardı. Polis ekipleri, geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, saldırının ardından yaptığı açıklamada, “Bu çok acı bir olay. Neden, niçin, niye? Kimse bilmiyor. Şu an saldırganın kim olduğunu ve motivasyonunu bilmiyoruz” dedi.

Solinger Tageblatt gazetesinin haberine göre, saldırı sonrasında şehir merkezi tahliye edilirken, festivalin 24 ve 25 Ağustos’ta yapılması planlanan etkinlikleri iptal edildi. Ayrıca yetkililer, olayda Türk vatandaşlarının zarar görmediğini bildirdi.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin