Tarihi Bina Uyarılara Rağmen Yıkıldı! Yetkililerin İhmali Felakete Dönüştü

1

Acı kayıp

  • Edirne’nin Karanfiloğlu Mahallesi’nde tarihi eser niteliğindeki bina, yetkililerin daha önce yapılan uyarıları dikkate almaması sonucunda çöktü. Mahalle sakinleri, olası can kayıplarının önlenmesi için acil önlemler alınması gerektiği yönünde çağrıda bulunuyor.

(Haber Merkezi) Edirne’nin Karanfiloğlu Mahallesi’nde bulunan ve tarihi eser niteliği taşıyan bina, uzun süredir yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olmasına rağmen yetkililerin duyarsız kalması nedeniyle nihayet çöktü. Daha önce binanın yıkılabileceğine dair defalarca uyarı yapılmış, çeşitli platformlarda yetkililerden acil önlem alınması talep edilmişti. Ancak, yapılan tüm çağrılar cevapsız kaldı ve sonuç olarak bina yıkıldı.

Çöküşün ardından, bölge sakinleri büyük bir tehlikenin kıl payı atlatıldığını vurguladı. “Bu bina uzun süredir tehlike arz ediyordu, ne yazık ki yetkililer bu duruma sessiz kaldı. Şimdi bu yıkımın altında birileri olabilirdi” diyerek, durumun ciddiyetine dikkat çektiler.

Şu anda enkazın etrafına geçici önlemler alınmış durumda, ancak çevrede bulunan diğer binaların da benzer riskler taşıdığı belirtiliyor. Mahalle halkı, başka trajedilerin yaşanmaması için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini söylüyor.

Karanfiloğlu Caddesi’nde bulunan ve her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan metruk bina, çevre sakinleri ve caddeyi kullananlar için büyük bir risk oluşturuyor. Yetkililer acil önlem almaya çağrılıyor.

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

1 thought on “Tarihi Bina Uyarılara Rağmen Yıkıldı! Yetkililerin İhmali Felakete Dönüştü

  1. Bu tarihi yapının uyarılara rağmen yıkılması, yalnızca bir bina kaybı değil, aynı zamanda geçmişimize ve kültürel mirasımıza da büyük bir darbe niteliğinde. Yetkililerin duyarsızlığı, böylesine değerli eserlerin yok olmasına sebep oluyor. Bundan sonraki süreçte benzer durumların yaşanmaması için daha bilinçli ve duyarlı bir yaklaşım sergilenmeli. Edirne’nin tarihi dokusunu korumak hepimizin sorumluluğu. Umarım bu olay ders niteliğinde olur ve gelecekte böyle ihmalkarlıklarla karşılaşmayız.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin