TEMAD Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş: “Astsubaylar İçin Adalet ve Hak Mücadelesi Devam Ediyor!”

1

TEMAD Edirne Şubesi’nin 40. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde, Şube Başkanı Aydın Bildiş astsubayların özlük haklarına ilişkin taleplerini yüksek sesle dile getirdi. Tören coşkulu fakat taleplerin karşılanmamış olmasından dolayı bir o kadar da buruk geçti.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şubesi, 40. yılını coşkulu bir törenle kutladı. Edirne’nin Atatürk Anıtı’nda başlayan etkinlikler, TEMAD Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş’in liderliğinde anlamlı anlara sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Başkan Bildiş, astsubayların yaşadığı sorunları ve taleplerini vurgulayan etkileyici bir konuşma yaptı.

Bildiş, astsubayların özlük haklarındaki adaletsizlikleri vurgulayarak, ön lisans mezunu astsubayların diğer devlet memurlarına kıyasla bir kademe geriden başlatıldığını ve bunun ciddi bir haksızlık yarattığını belirtti. “Astsubaylar olarak göreve başlama kadememizdeki bu haksızlığın düzeltilmesini talep ediyoruz” diyen Bildiş, astsubayların subaylar gibi emekli maaşlarına yansıyan tazminatlardan faydalanmamasının da ekonomik mağduriyete neden olduğunu ifade etti. “Emekli maaşlarımızdaki bu adaletsizlik bir an önce giderilmelidir” sözleri, astsubayların ekonomik durumunu bir kez daha gündeme getirdi.

TEMAD’ın kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde Edirne’nin önde gelen siyasi ve sivil toplum liderleri de yer aldı. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, astsubayların her zaman ordunun omurgasını oluşturduğunu ve onların hak ettiği saygıyı görmesi gerektiğini belirtti. Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, TEMAD Lüleburgaz İlçe Başkanı Mahir Çoğu, Çorlu İlçe Başkanı Muhsin Atılgan, Kırklareli İl Başkanı Menderes Akkuş ve Emekli Tümgeneral Ali İhsan Gürcihan Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Leyla Vardar Karaduman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu, Turan Devletleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Cengiz Gültekin da törene katılarak TEMAD’a ve Başkan Bildiş’e destek verdiler.

Törende konuşan Bildiş, astsubayların yalnızca özlük hakları için değil, Türkiye’nin milli savunmasına olan katkılarıyla da dikkat çekti. “Astsubaylar, ordumuzun omurgasını oluşturuyor. Bizler savunma sanayimizin milli imkanlarla güçlenmesinden gurur duyuyoruz. Bu savunma sistemlerimizi kullanan kahraman meslektaşlarımız sayesinde ülkemizin geleceğine güvenle bakıyoruz” diye konuşan Bildiş, genç astsubayların teknolojiye hakimiyeti ve yurtiçi-yurtdışı başarıları ile Türkiye’nin en büyük güvencesi olduklarını belirtti. Konuşmasının sonunda, “Milli birlik ve beraberliğimizi tehdit edecek her girişime karşı, yaşımız kaç olursa olsun, dimdik durmaya devam edeceğiz” diyerek astsubayların ne kadar kararlı ve vatansever bir duruş sergilediklerini bir kez daha vurguladı.

Törenin ardından, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Saraçlar Caddesi’nden Balıkpazarı Caddesi’ne doğru coşkulu bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu yürüyüşte, Başkan Bildiş’in liderliğinde astsubaylar ve TEMAD üyeleri birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Günün ikinci bölümünde, Atatürk Kültür Merkezi’nde TEMAD’ı tanıtan özel bir izlek gösterimi yapıldı. Gösterimde, TEMAD’ın yıllar boyunca astsubayların hak mücadelesindeki çabaları ve başarıları gözler önüne serildi. İzlek sırasında Başkan Bildiş’in yaptığı konuşma, salonu dolduran konukları derinden etkiledi ve duygusal anlar yaşandı.

Ayrıca, konser programında solist İlknur Çam ve emekli astsubaylardan oluşan saz ekibi sahne aldı. Emre Çam’ın da saz ekibinde yer aldığı bu konser, coşkulu alkışlar eşliğinde sona erdi. Törenin sonunda Başkan Bildiş, katılan tüm meslektaşlarına ve TEMAD’ı destekleyenlere teşekkür etti.

TEMAD’ın 40. yıl kutlamaları, coşku ve onurla gerçekleşmiş olsa da, özlük hakları konusundaki taleplerin karşılanmamış olması nedeniyle buruk bir hava hakimdi. “Hak mücadelemiz devam edecek. Hükümet nezdinde görüşmelerimizi sürdürüyor ve bir an önce bu adaletsizliğin giderilmesini bekliyoruz” diyerek etkinlikleri noktalayan Bildiş, astsubayların hakları için kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini vurguladı.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

1 thought on “TEMAD Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş: “Astsubaylar İçin Adalet ve Hak Mücadelesi Devam Ediyor!”

  1. TEMAD Edirne Şubesi Başkanı Aydın Bildiş’in özlük hakları konusundaki mücadelesine ilişkin bu haberde, astsubayların yaşadığı haksızlıklar ve emekli maaşlarında karşılaştıkları sorunlar detaylıca ele alınmış. Bildiş, astsubayların milli savunmadaki önemine dikkat çekerek, özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda yetkililerden somut adımlar beklediklerini vurguluyor. Törende, hak mücadelesinin devam edeceği mesajı net bir şekilde verilmiştir.

    “Astsubayların özlük hakları mücadelesindeki kararlılık ve TEMAD’ın öncülüğünde gösterilen bu dirayet, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güçlü omurgasını oluşturan kahramanlar için büyük bir önem taşıyor. Aydın Bildiş’in bu anlamlı konuşması, hakların korunması ve güçlendirilmesi için atılan kararlı adımların simgesi olmuştur. TEMAD’ın mücadelesinde başarılar diliyorum.”

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin