TÜRKİYE, BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN’DA SICAKLIK ALARMI: YANGIN TEHLİKESİ ARTIYOR!

0

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan’da sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren tırmanışa geçeceğini ve bazı bölgelerde 43 dereceye kadar çıkabileceğini açıkladı. Vatandaşlar yangın tehlikesine karşı uyarıldı.

(Haber: Dr. Devrim Soukla) Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan’da hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde daha da artacağına dair uyarıda bulundu. Afrika ve Orta Akdeniz’den gelen alçak basıncın etkisiyle sıcaklıkların 43 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan’da hava sıcaklıklarının önemli ölçüde artacağını belirten acil kodlu bir bülten yayımladı. Bültende, Çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların tırmanışa geçeceği ve 17 Temmuz Çarşamba günü itibarıyla bazı bölgelerde 43 dereceye kadar çıkabileceği kaydedildi. Afrika ve Orta Akdeniz’den gelen alçak basıncın, aşırı sıcaklıklara neden olacağı ifade edildi.

Batı Trakya bölgesinde ise pazartesiden sonra sıcaklıkların 40-41 dereceye kadar yükselebileceği belirtilirken, minimum değerlerde de artış görüleceği ve bu durumun 19 Temmuz Cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi. Meteoroloji, vatandaşları sıcaklık artışı nedeniyle dikkatli olmaları ve yangın tehlikesine karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin