“Yeni Yüzyıl Partisi ve Türk Birliği: Geleceğe Umutla Bakıyoruz”

0

  • “Yeni Yüzyıl Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Aslan, Turan Devletleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Cengiz Gültekin ile bir araya gelerek Türkiye’nin geleceği ve Türk Birliği konusundaki hedeflerini paylaştı.”

Turan Devletleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Edirne Turizm, Tarih, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği Başkanı Cengiz Gültekin, beraberindeki Tevfik Ihlamur ile birlikte Yeni Yüzyıl Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Aslan’ı ve Ankara İl Başkanı Alirıza Kuzucuları ziyaret etti. Bu buluşmada Türkiye’nin geleceği ve Türk Birliği konusundaki hedefler ele alındı.

Başkan Aslan, Yeni Yüzyıl Partisi’nin amaçları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mehmet Ali Aslan, Yeni Yüzyıl Partisi Genel Başkanı olmanın yanı sıra Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak da görev yapmaktadır. 1978 yılında Batman’da doğan Aslan, Batman Üniversitesi’nde otomotiv öğretmenliği ve İslami İlimler Fakültesi’ni bitirdikten sonra uçak motorları mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı, ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden de mezun olmuştur. Arslan, Batman’da medresede Arapça dersleri vermiş, 134 eser yayınlamış ve Mütercim Yayın Grubu A.Ş.’yi kurmuştur.

Aslan, Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek için çalışmalarını hızlandıracağını ve halkla daha yakın temasta bulunarak doğru bilgiler edineceğini belirtti. Kürt oylarının mecliste devlet düşmanı terör örgütlerini temsil eden partiler yerine kendi bünyelerinde toplanmasını amaçladıklarını ifade etti.

Cengiz Gültekin ise konuşmasında, PKK ve uzantısı siyasi partilerin Kürt vatandaşları temsil etmediğini vurguladı. Gültekin, “PKK, DEAŞ, FETÖ, El Nusra, El Kaide gibi terör örgütleri, Batı ülkeleri tarafından kullanılan taşeron terör örgütleridir. 15 Temmuz’da millet olarak büyük bir mücadele verdik ve bu terör örgütlerini ülkemizden sildik. Aynı şekilde PKK’yı da silmek zorundayız” dedi.

Gültekin, Türk Milliyetçiliği’nin farklı milletlerin kültürel bütünlüğünü ifade ettiğini ve ırk milliyetçiliği olmadığını belirtti. Laz, Çerkez, Kürt, Arnavut, Boşnak gibi milletlerin kültürel olarak birbirine bağlı olduğunu söyledi. Türk Milliyetçiliği’nin vatan, millet ve bayrak için canını vermeye hazır insanları kapsadığını vurguladı.

Turan ve Türk Birliği’nin coğrafi bir alanı değil, Türklerin dünya çapında yaşadığı her yeri kapsadığını belirten Gültekin, “Turancılığın amacı, Türklerin huzur ve refah içinde yaşamasını sağlamaktır. Bu, Türk topluluklarının dünya çapında bir araya gelerek birlikte yaşama iradesini ifade eder” dedi.

Genel Başkan Aslan, Gültekin’e “Dünden Bugüne Zengezur” kitabını hediye ederek, Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti’nin hedeflerini paylaştı. Aslan, “Birlik ve beraberlik içinde herkesin mutlu olduğu, geleceğe umutla bakabildiği bir ülke en büyük hayalimizdir. Yerlerinden ve yurtlarından edilen vatandaşlarımızın tekrar eski yaşadıkları bölgelere dönmelerini sağlamak ve birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek projeler gerçekleştirmek en önemli hedeflerimizdir” dedi.

Bu ziyaret ve görüşme, Türkiye’nin ve Türk dünyasının geleceği hakkında umut verici mesajlar verdi.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin