Yoğun Sınır Trafiği: Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve Sırbistan Sınırlarında Durum

0

  • Bulgaristan’ın Romanya, Yunanistan ve Sırbistan sınır kapılarındaki trafik yoğunluğu, sınır geçişlerinde bekleme sürelerini artırıyor. Bulgaristan Genel Sınır Polisi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, özellikle Romanya ile olan sınır kapılarında yoğun bir trafik akışı olduğu belirtildi.

Romanya Sınır Kapıları:

Romanya sınırındaki Vidin, Kardam, Durankulak, Oryahovo, Nikopol ve Ruse sınır kapılarında tüm araçlar için çıkış yönünde yoğunluk gözlemleniyor. Ruse’deki Tuna Köprüsü’nün Bulgaristan bölümünde yapılan ana onarım çalışmaları nedeniyle trafik geçici olarak tek şeritte, trafik ışıklarıyla yönlendirilerek ilerliyor. Sürücüler, Ruse Sınır Kapısı yerine Silistra, Kardam, Durankulak, Kainardja ve Krushari sınır kapılarını kullanmaya yönlendiriliyor. Ancak, Kainardja ve Krushari sınır kapıları sadece saat 08:00 ile 20:00 arasında hizmet veriyor ve bu kapılardan yük taşıyan araçların geçişine izin verilmiyor.

Yunanistan Sınır Kapıları:

Yunanistan sınırında ise Kula, İllinden ve Makaza sınır kapılarında, özellikle hafif araçlar için çıkış yönünde yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Rumen turistlerin Yunanistan’ın Selanik, Kavala ve Halkidiki Yarımadası gibi tatil bölgelerine yönelik yoğun ilgisi, bu sınır kapılarında geçiş sürelerini uzatıyor. Bulgaristan Sınır Polisi, alternatif sınır kapılarının kullanılması önerisinde bulunuyor. Selanik ve çevresine gidecek olanlar için İllinden sınır kapısı, Xanthi, Komotini ve Thassos Adası gibi yerlere gidecek olanlar için ise Zlatograd sınır kapısı öneriliyor. Alexandroupolis bölgesine seyahat edenlerin Kapitan Petko Voyvoda sınır kapısını kullanmaları tavsiye ediliyor. Makaza, Zlatograd ve Ivaylovgrad sınır kapılarından sadece hafif araçlar ve minibüslerin geçişine izin veriliyor.

Sırbistan Sınır Kapıları:

Sırbistan sınırındaki Kalotina sınır kapısında her iki yönde de hafif araçlar için yoğun bir trafik gözlemleniyor.

Kuzey Makedonya Sınır Kapıları:

Kuzey Makedonya sınırındaki geçişler ise şu an itibarıyla normal seyrinde devam ediyor. Ancak, Gyueshevo sınır kapısında, Avrupa Birliği Giriş/Çıkış Sistemi’nin inşasıyla ilgili faaliyetler nedeniyle zaman zaman zorluklar yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Seyahat etmeyi planlayan turistlerin bu yoğunluklara dikkat ederek alternatif sınır kapılarını kullanmaları, daha hızlı ve rahat bir geçiş sağlanması açısından öneriliyor.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin