Yunanistan Başbakanı Mitsotakis’ten Ekonomik Duruma İlişkin Açıklama: “Yunanistan, Bulgaristan’dan Daha İyi Durumda”

0

(Haber: Yunanistan Temsilcisi:  Dr. Devrim Soukla) Atina – Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Yunanistan’ın ekonomik durumu hakkında son günlerde medyada yayılan spekülasyonlara cevap verdi. Bugün Atina’da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Mitsotakis, Yunanistan’ın gelir açısından Bulgaristan’dan daha kötü durumda olduğu iddialarının “bir efsaneden ibaret” olduğunu belirtti.

Mitsotakis, Yunanistan hükümetinin temel hedefinin, Yunan halkının gelirinin sürekli olarak artması olduğunu vurguladı. Hükümetin bu doğrultuda çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Mitsotakis, 7 Eylül’de Selanik Fuarı’nın açılışında yapacağı konuşmada, ekonomik ve mali parametreler hakkında daha ayrıntılı bilgiler vereceğini belirtti.

Başbakan, Yunanistan’daki asgari ücretin 830 avro olduğunu hatırlatarak, Bulgaristan’daki 477 avroluk asgari ücretle kıyaslandığında, Yunanistan’ın çok daha iyi bir durumda olduğunu vurguladı. Kişi başına düşen GSYİH büyümesi ve tüketim endeksi açısından Yunanistan’ın sürekli olarak gelişme kaydettiğini ifade etti.

Mitsotakis’in bu açıklamaları, Yunan medyasında yer alan ve sosyal medyada geniş yankı bulan “Yunan işçileri nasıl Bulgaristan’a kıyasla Avrupa’nın en yoksulları haline geldi?” başlıklı haberler üzerine geldi. Yunan Planlama ve Ekonomik Araştırma Merkezi’nin (KEPE) yayımladığı rapora atıfta bulunan analistlerin, Yunanistan’ın satın alma gücüne göre ortalama saatlik ücretler açısından son sırada yer aldığını iddia etmeleri, bu spekülasyonları tetiklemişti. Ekonomik yayın organı “Naftemboriki”, Yunanistan’ın eski Doğu Bloku ülkeleri ile kıyaslandığında satın alma gücü açısından geride kaldığını ancak Bulgaristan’ın son dönemde Yunanistan’ın gerisinde kalmadığını yorumlamıştı.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin