Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva hanımın vefatı ile ilgili yalan haberler verilmektedir.

0

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva hanımın vefatı ile ilgili yalan haberler verilmektedir.
Amcasından aldığımız bilgi doğrultusunda vekilimizin durumu ağır stabil olarak sürüyor. Dün bir ara tansiyon yükselmesi yaşamış fakat tekrar durumu aynı olmuştur. İnşallah daha iyiye doğru gideceğini söyledi. Yalan haberlerle ilgili kardeşi Kemale hanım yakın zamanda açıklama verecektir.
Bu haberleri Türkiye’de sahte bir ermeni kaynağından yapıldığını ifade ediyorum.
Saygılarımla:
Azerbaycan Diaspora Bakanlığının KİAMP-T.C. Genel Koordinatörü Dr, Elvin ABDURAHMANLI
Ganire Paşayeva, Türk dünyası için önemli bir isim. Durumu çok ciddi, yoğun bakımda. Öldü haberleri geldi, bu Haber yalan. Geçen yıl kilo alıyor, kilo aldığı için de mide küçültme ameliyatı oluyor. Bir yıl boyunca hep rahatsızlıklar yaşamış. İki gün önce evinde gece 3’e doğru bir anda tansiyonu 4’e düşüyor. Hemen yanındaki yardımcıları hastaneye yetiştiriyorlar. Durumu çok çok kritik.

Musavat.com xəbər verir ki, millət vəkili Qənirə Paşayevanın vəziyyəti ağır olaraq qalır. Məlum olduğu kimi, o, Mərkəzi Klinik Xəstəxananın reanimasiya şöbəsində koma vəziyyətindədir və müalicəsi davam etdirilir. 

Musavat.com 21:45 radələrində Mərkəzi Klinik Xəstəxananın baş həkimi Kamran Musayevdən xəstənin durumu ilə bağlı məlumat alıb. Kamran Musayev bildirib ki, dəyişən heç nə yoxdur, millət vəkilinin durumu çox ağırdır. Lakin onun müalicəsi davam etdirilir.

Qeyd edək ki, Qənirə Paşayevanın sağlıq durumu ilə bağlı müxtəlif şayiələr yayılır. Onun dünyasını dəyişməsi haqqında iddialar yazılmaqdadır. Kamran Musayev bu iddiaları təkzib edib.

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

1 Ocak 1963 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de doğan Paşayeva, çocukluğundan itibaren eğitim ve toplumsal sorumluluk alanlarında aktif bir şekilde çalışmıştır.

Ganira Paşayeva, Bakü Devlet Üniversitesi’nde eğitim alarak uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi alanlarında yükseköğrenim gördü. Eğitimini tamamladıktan sonra, Azerbaycan’da ve yurtdışında bir dizi sivil toplum kuruluşunda çalıştı ve çeşitli projelerde yer aldı. Sosyal sorumluluk duygusu ve toplumun refahına olan bağlılığı, Paşayeva’nın siyasi arenada da etkili bir rol oynamasına ilham verdi.

Ganira Paşayeva, 2000 yılında Azerbaycan Milli Meclisi’ne milletvekili olarak seçildi ve bu görevi üstlendiği tarihten itibaren ülkenin iç ve dış politikalarında önemli bir rol oynadı. Ayrıca, Azerbaycan-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu’nun kurulmasına liderlik ederek, Azerbaycan’ın uluslararası platformlardaki sesini yükseltmeye katkı sağladı.

Ganira Paşayeva, sadece siyasi kariyeriyle değil, aynı zamanda kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle de tanınır. Sanatın birleştirici gücüne inanan Paşayeva, sanat ve kültür etkinliklerini teşvik etmek için önemli çaba sarf etti. Ayrıca UNESCO’nun İyi Niyet Elçisi olarak atanarak kültürel mirasın korunması ve dünya barışının teşvik edilmesine katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir