Bahçeli: “Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür”

0

Bahçeli: “Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür”

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Tekirdağ’da Cumhuriyet Meydanı’nda “Aziz Milletim, Sıra Sende” mitinginde konuştu. Bahçeli, “Türk milleti bağımsızlığının ve varlığının bedelini şehit kanlarıyla ödemiştir.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tekirdağ’da Cumhuriyet Meydanı’nda “Aziz Milletim, Sıra Sende” mitinginde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk milleti bağımsızlığının ve varlığının bedelini şehit kanlarıyla ödemiştir. Türk milleti hiçbir ayrım kabul etmeyen bir bütündür. Hiçbir Türk vatandaşı bu ülkenin ötekisi değildir. Anadolu ve Trakya coğrafyası aziz milletimizin ebedi yurdudur.” dedi. Namık Kemal’i yad etti.

“14 Mayıs seçimleri münasebetiyle sandığa gidiyor muyuz ‘ Türkiye’nin ve Türk milletinin tarafında duruyor muyuz ‘ Yaklaşık bir asır evvel Balkan Dağları’nda dolaşan ve silahlarından Müslüman Türk kanı damlayan çeteler gibi çevremizde dolaşan zalimlere karşı saf saf toplanıp, hep birlikte direniyor muyuz?” diye soran Bahçeli, aldığı olumlu karşılık üzerine “İşte Tekirdağ, işte vatan sevdası, işte bayrağına aşık millet evlatları, size de bu yakışırdı. Sizden de bu beklenirdi. Niyazım odur ki azınız çok, eksiğiniz tamam olsun.” ifadelerini kullandı

Bahçeli, “Türkiye parmak sallayarak hizaya sokulacak bir ülke değildir. Küresel senaryolara diplomatik ablukalara karşı duracak mıyız. Tekirdağ evet diyorsa bu zillet cephesi nesine güveniyor.” dedi.

“Bağımsızlığımızın simgesi, şehitlerimizin örtüsü, mavi göklerin süsü, al bayrağımız nerede? Vatana ve millete sevdalı kara sevdalı yürekler nerede ‘ Tekirdağ nerede’ Türkiye nerede? Elbette burada. Sonuna kadar da burada olacaktır Allah’ın izniyle. Tekirdağ’ın iftiharı Namık Kemal diyor ya ‘Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır’. 146 yıl önce Plevne’de sahnelenen kahramanlık bizimledir. 145 yıl önce Şıpka Geçidi’nde duvar ören irade bizimledir. 108 yıl önceki, Çanakkale’den sonraki 7 uzun yıl boyunca ve 9 Eylül 1922’de İzmir’e kadar adım adım büyüyen şeref ve haysiyet mücadelesi ant olsun bizimledir. Harf inkılabı yapılır yapılmaz, başöğretmen sıfatıyla kara tahtanın başına geçip ilk dersi Tekirdağ’da veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eserleri, ilkeleri, kurucu değerleri bizimledir, bize emanettir.”

Bahçeli, yüzüncü yıl dönümü idrak edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürünün oluşturduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu felsefesinin omurgasını milli egemenliğin oluşturduğunu, egemenliğin ise kayıtsız ve şartsız büyük Türk milletine ait olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür tarihten, hukuken, ahlaken birdir, eşittir ve aynıdır. Kurucu felsefenin sosyal ve toplumsal damarı hiç kuşkusuz eşitliktir. Türk milleti hiçbir ayrım kabul etmeyen bir bütündür. Anadolu ve Trakya coğrafyası aziz milletimizin ebedi yurdudur. Kökü çok eskiye dayanan, kader ortaklığı ve kardeşlik bağları her bir vatandaşımızı tasada ve sevinçte Türk milleti üst kimliğinde kenetlemiş, yek vücut hale getirmiştir. Türk milleti bağımsızlığının ve varlığının bedelini şehit kanlarıyla ödemiştir. Bizim nazarımızda herkes eşittir. Hiçbir Türk vatandaşı bu ülkenin zencisi, ötekisi, yabancısı, ikinci sınıf insanı değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aklı üniter milli devlet ilkesidir. Bu ilkenin harcı etnik farklılıkları aşan, ortak değerlerle beslenen, milli birlik ve dayanışma hasletidir.”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Türk ve Türkiye Yüzyılı, Türk milletinin yüksek vasfının kardeşlik ve kader ortaklığının mükafatı ve methiyesi olacaktır. Cumhuriyet, küresel emperyalizmin bağış veya bahşişi değildir. Türk devleti onun bunun siparişiyle kurulmuş değildir. Türkiye’nin geleceği yabancı başkentlerde belirlenemez.” ifadelerinde bulundu.

fbt

“Ülkemizin hak ve çıkarlarına önem ve öncelik verdikleri yoktur. Bunlar Batı’dan aferin bekleyen Türkiye karşıtlarıdır.” diyen Bahçeli, “Kılıçdaroğlu ben geliyorum diyor, kendisine geleceği varsa göreceği de var diyoruz. Kimin geldiğini 14 Mayıs’ta göreceğiz.” dedi.

Konsolosluk kapatan ülkelere sert tepki

Bahçeli konsolosluklarını kapatan ülkeler hakkında, “9 ülkenin İstanbul’daki konsolosluklarını terör tehdidini bahanesiyle kapatmaları tek kelime ile rezalettir. ABD bu işte öncü rol oynamış kuklalarını hareket geçirmiştir. Korku yaratmaya çalışmak asıl korkaklıktır.” diye konuştu.

Millet ittifakının aday çıkaramamasına seslendi

Bahçeli, “Zillet ittifakı adaysız şekilde siyaset arenasında dolaşıyor. Kazanacak aday açmazı ittifakı birbirine düşürmüştür.” dedi.

Bahçeli son olarak, “Cumhur İttifakı Türk milletinin can evidir. Bu can ele geçirilemez, talan edilemez. Aziz milletim sıra sende.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir