Fetullah Gülen ABD’de Öldü: FETÖ’nün Geleceği Belirsiz

0

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamını yitirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamını yitirdi.
  • Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, 25 yıldır yaşadığı Amerika Birleşik Devletleri’nde öldü. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ölüm haberini doğruladı ve örgütün geleceği üzerinde kavgaların başladığını belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen, Amerika Birleşik Devletleri’nde hayatını kaybetti. 1999 yılından bu yana Pensilvanya’da yaşayan Gülen’in ölümünü Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, istihbarat kaynaklarına dayandırarak doğruladı. Fidan, “Karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir” dedi.

Örgüt İçinde Panik ve Kavgalar Başladı

Güvenlik kaynaklarına göre, Gülen’in ölümü örgütün üst kademelerinde panik yarattı. Örgüt üyeleri arasında, cenaze işlemleri ve Gülen’in yerine kimin geçeceği konusunda tartışmalar başladı. FETÖ’nün mali yapısını kontrol eden gruplar arasında da paranın yönetimi konusunda anlaşmazlıklar olduğu bildirildi. Gülen’e ölmeden önce ilaçlarla sağlıklı görünmesi için müdahalelerde bulunulduğu da gelen bilgiler arasında.

ABD ile Türkiye Arasında İade Krizi

Türkiye, Gülen’i defalarca ABD’den iade etmeyi talep etti. Ancak, bu talepler Amerika tarafından geri çevrildi. Özellikle 15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye, FETÖ liderinin iadesi konusunda baskılarını artırdı. Fakat, ABD yetkilileri Türkiye’den ek kanıtlar istemeye devam etti ve bu süreçte Gülen, Pensilvanya’da yaşamaya devam etti.

Adalet Bakanı: Mücadelemiz Sürüyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gülen’in ölümünün örgüte karşı verilen mücadelenin sonu olmadığını belirtti. Tunç, “Ülkemiz için büyük bir tehdit olan bu örgütle mücadele, elebaşısının ölümüne rağmen tüm unsurlarıyla devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Gülen ve FETÖ’nün Yapılanması

Gülen, terör örgütü olarak tanımlanan FETÖ’nün liderliğini yaparken, Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davaları, 7 Şubat MİT krizi ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi birçok kritik olayın arkasında yer aldı. FETÖ, “Altın Nesil” yetiştirme vaadiyle binlerce genci örgütüne çekti ve bu gençler zamanla devletin farklı kademelerine yerleştirildi. Örgüt, hiyerarşik yapısıyla dikkat çekiyor ve dünya çapında bir ağ oluşturmuş durumda.

Örgütün mali kaynakları ise Mütevelli Heyeti tarafından yönetiliyordu. FETÖ’nün lider kadrosu, Gülen’e bağlı olarak kararlar alıyor ve bunları örgüt mensuplarına ileterek uyguluyordu.

FETÖ’nün Geleceği Belirsiz

Gülen’in ölümünden sonra FETÖ’nün nasıl bir yol izleyeceği belirsizliğini koruyor. Örgüt içerisinde liderlik konusunda başlayan kavgalar, gelecekte daha büyük bölünmelere ve sorunlara yol açabilir.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin