Göç İdaresi Protokolü Üzerine İddialar Yalanlandı: Sığınmacılarla İlgisi Yok

0

Göç İdaresi'nde sıra bekleyen sığınmacılar, işlemlerini tamamlamak için bekliyorlar. Karikatürize edilmiş bu görüntü, bekleme sürecini mizahi bir şekilde yansıtıyor.

Göç İdaresi’nde sıra bekleyen sığınmacılar, işlemlerini tamamlamak için bekliyorlar. Karikatürize edilmiş bu görüntü, bekleme sürecini mizahi bir şekilde yansıtıyor.
  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan “Sığınmacılar Göç İdaresi’nde sıra beklemesin diye noterlerle anlaşıldı” iddialarını yalanladı. Açıklamada, protokolün yalnızca bilimsel araştırma, ticaret, eğitim ve turizm amacıyla Türkiye’ye gelen yabancılar için geçerli olduğu vurgulandı.

(Mehmet Kesmez Ceylanpınar / Şanlıurfa) Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan “Sığınmacılar Göç İdaresi’nde sıra beklemesin diye noterlerle anlaşıldı” iddiası üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi. Açıklamada, bu iddiaların manipülatif olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bir televizyon programında duyurduğu protokolün, Noterler Birliği ile imzalandığı ve oturum ile ikamet izinleri için geçerli olduğu ifade edildi. Ancak, bu protokolün sadece “ülkemize bilimsel araştırma amacıyla gelecek, ticari bağlantı veya iş kuracaklar, eğitim ve turizm amacıyla gelecek yabancılar” ile ilgili olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, noterliklerin sığınmacılarla ilgili bir protokol kapsamında çalışmadığını belirterek, iddiaların asılsız olduğunu ve bu tür bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı. Protokole göre, noterler yalnızca belirtilen amaçlarla ülkemize gelen yabancıların ikamet izni başvuru süreçlerini yönetmekle yetkili olacak ve müracaat evraklarını Göç İdaresi’ne hem sistem üzerinden hem de fiziki olarak ileteceklerdir.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin