MHP Edirne dahil 15, AK Parti iki ilde aday çekti

0

MHP 15, AK Parti iki ilde aday çekti İl Genel Meclislerine kendi adayları ile girecek

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerine yönelik aday listelerini YSK’ya verdi. AK Parti ve MHP’nin toplam 503 metropol, il, ilçe ve beldede ortak hazırladığı listelerin YSK’ya verilme işlemi bugün tamamlandı. Cumhur İttifakı’nın 30 büyükşehir dışında 51 ilde de yapılmasına ilişkin genişleme çalışmalarına dün nokta konuldu. Buna göre, MHP 15 il, AK Parti ise 2 ilde adayını geri çekti.

 

Milliyet, AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlere dönük uzlaşarak protokole bağladığı Cumhur İttifakı’nın istatistiklerine ulaştı. Cumhur ittifakı; Millet İttifakı’nın ve HDP’nin kazanabileceği illerde de ittifakı genişletti. Son şekli verilen duruma göre, MHP 51 ilden daha önce aday göstermeyeceğini açıkladığı Rize dahil 15’inde adayını geri çekti. Bu iller AğrıArdahanArtvinBitlisBurdurÇanakkaleEdirneGiresunHakkariMuş, Rize, SiirtSinopŞırnak, ve Yalovaolarak sıralandı.

MHP Edirne İl Başkanı Av. Süleyman Ferhatoğlu ve Belediye Başkan adayı Recep Kozan, Parti Genel Merkezinin kararı doğrultusunda Ak Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz’a projeleri ve Belediye Meclis Üyesi adayları ile destek vereceklerini, İl Genel Meclisi için aday çıkaracaklarını, kendi adaylarını destekleyeceklerini söyledi.

Genişleme tamam

AK Parti ise daha önce açıklanan Osmaniyedışında iki ilde daha adaylarını çekti. AK Parti, belediyesi HDP’de olan ve MHP’nin kazanabileceği Iğdır ile yine MHP adayının güçlü olduğu Kırklareli’nde çıkardığı adayları çekti. Genişleme kapsamında MHP bu illerdeki 18 ilçe belediyesini de AK Parti’ye bıraktı. Böylece ittifakın genişleme işlemleri de tamamlanmış oldu.

503 bölgede ittifak

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı 503 bölgede, Millet İttifakı’na karşı yarışacak. Büyükşehirlerde AK Parti 27, MHP 3 belediye başkanı ile seçilme yarışı verecek. MHP 36 ilde, AK Parti ise MHP’nin çekildiği iller dahil toplam 47 ilde kendi adaylarıyla seçime katılacak.

Cumhur İttifakı ilçelerde de uzlaştı. 519 metropol ilçenin 88’inde MHP’nin adayları sahada olacak. 431 ilçe Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti’ye bırakıldı. MHP, 51 ilin 403 ilçesinden 383’ünde aday gösterdi. 20 ilçeyi AK Parti’ye bıraktı. 386 beldenin ise 10’unu Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti’ye bırakan MHP, 376 adayla seçimde başkanlık için yarışacak. Toplam rakamlara göre MHP, 1389 belediyenin 886’sında aday çıkardı.

MHP, 2’si il olmak üzere toplam 21 kadını belediye başkanlığı için aday gösterdi. MHP’nin kadın adayları Tunceli ve Nevşehir’de yarışa katılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir