Murat Çobanoğlu: “Turan Devletleri Teşkilatı & Federasyonu ve Turan Konfederasyonu olarak; Asrın Afetinin ilk anlarından itibaren biz orada idik”

0

Murat Çobanoğlu: “Turan Devletleri Teşkilatı & Federasyonu ve Turan Konfederasyonu olarak; Asrın Afetinin ilk anlarından itibaren biz orada idik”

  • Sizi tanıyabilirmiyiz?

Murat Çobanoğlu: 1974 Almanya Lünen doğumlu,  Tekirdağ Nüfusuna kayıtlı, Selanik göçmeni, Yörük Türkmeni, Türk olmaktan onur duyan şerefli bir Türk evladıyım.

Almanya da Gurbetçi çocuğu olarak dünyaya gelmeme rağmen ortaokul çağlarından bu yana Türk’çü ve Turancı çalışmaların içerisinde bulundum. Yeryüzüne gelme sebebimin Türkçülük olduğuna inanıyorum ve en büyük unvanın Türk olmak olduğuna inanan bir kişiyim.

İlk ve Orta Öğrenimini Kırklareli / Babaeski de tamamladıktan sonrasında Lise öğrenimimi Balıkesir de Askeri Okul da devam ettim. Ailevi sebeplerden askeri okuldan ayrıldım. Daha sonra liseyi dışardan bitirip Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Yazılım Mühendisliğini kazanıp bitirdim.

Vatani hizmetlerimi yaparken bu aziz vatan topraklarına terör örgütü ile mücadelede üç kere yaralandım. İşte bu olaylar sonrasında birçok sivil toplum kuruluşunda Türkçülük için faaliyetlerde buldum.

2008 yılında Dünya Türk Birliği Merkezi platformunu sonrasında 2018 yılında TURAN DEVLETLERİ TEŞKİLATI nın kurucu üyesi ve Genel Başkanlığını yaptım. Halen de bu görevlere devam ediyorum.

2020 yılında birlik statüsünde Dünya Türkleri Birliği Kurucu Genel Başkanlığı görevini de üstlendim. Bir kız babasıyım.

Kendi Şirketim olan GökTürk Yazılım & Bilişim şirketimde ticari çalışmalarımı sürdürüyorum.

Yazımına devam ettiğim, Türk Dünyansına kazandırma hazırlığımda iki kitap çalışmam var. Birçok platformda kürsü aldım ve akademik çalışmalar gerçekleştirdim.

Birçok sivil toplum kuruluşlarının sevdiği değer verdiği ve her zaman etkinliklerine onur konuğu ve konuşmacı olarak davet ettiği bir kişiyim.

Türk Dünyasına sosyal medya yazılım çalışmaları da yapıyorum.

Son nefese kadar Büyük ve kut’lu davamız TURAN Sevdamıza hizmet etmeyi sürdüreceğim. Bu benim yaşam felsefemdir..

  • Turan Devletleri Teşkilatı nedir, amacı nelerdir kısaca özetleyebilirmisiniz?

Murat Çobanoğlu: Teşkilatımız “ TURAN DEVLETLERİ TEŞKİLATI ” adı altında, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve o ülkenin vatandaşı olan Türk’ler tarafından kurulan ulusal ve uluslararası nitelikte faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirmek, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda işbirliğini sağlamak üzere aşağıdaki amaçlarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Derneğimiz çatısı altında yer alacak gerçek kişi ve sivil toplum kuruluşlarının bağlı bulunduğu devletlerin kanunlarına uygun olarak faaliyetler göstermek üzere kurulmuştur: Amaçlarımızı ana başlıklar altında özetleyecek olursak;

  1. Türkiye ile birlikte tüm dünyadaki Türk’lerin, akraba toplulukların, kendisini Türk olarak gören ve niteleyen toplum ve topluluklar ile kendisini Türk milletine yakın hisseden diğer toplumlarla iş birliği içerisinde bilgi, görgü ve teknolojisini geliştirmek; Türk dilini, Türk ’lük şuurunu, örfünü ve töresini araştırmak, geliştirmek, yaymak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla birlikte çalışma ortamları meydana getirmek, Türk’lerin bulundukları ülkelerde ekonomi, sanat, edebiyat, kültür ve insan hakları alanlarında daha etkin olmalarını sağlamaya dönük bilgi alışverişi ile teknik işbirliğine imkân hazırlamak ve teşvik etmek, çıkarlarını belirlemek ve korumak, Dünya ve bölge barışı için siyasi iktisadi kültürel ve teknolojik çalışmalar yapıp ya da yapılan bu tür çalışmaları destekleyip, hükümetlerin hizmetine sunmak amacıyla çalışmalar yürütmek. Bölgedeki devletlere gerekirse rehber olmak, çözüm önerileri sunmak, bu önerilerin faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yürütmek,
  2. Ülkemizdeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip ederek insanlığın yararına olan icatları desteklemek için işbirliği yapmak paylaşmak ve yaymak,
  3. Türkiye ve Türkiye dışındaki ülkelerdeki kültür amaçlı kurulmuş vakıf, sendika, cemiyet, dernek, federasyon ve konfederasyonlarla kültürel ve ekonomik alanda işbirliğini sağlamak.
  4. Derneğimiz, Türk devletlerinde ve Türk’ün yaşadığı her yerde açılacak şube, bölge başkanlıkları ve temsilcilikler ile sosyal kültürel ve ekonomik bağ kurmak için katılımların sağlanması ve etkinliklerin gerçekleştirilmesini sağlar
  5. Derneğimiz, Türk Dünyasına tarihine kültürüne ışık olacak arkeolojik kazılarda çalıştaylarda sempozyumlarda vb çalışma etkinliklerde yurtiçi ve uluslararası alanda ya gerçekleştiren yada destekleyen olarak bulunur.
  6. Turan yolunda Türk Birliğinin dünyanın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olarak gerçekleşmesi için hizmet eder.
  • Turan Devletleri Teşkilatı olarak yaşanan deprem afetinin neresinde idiniz, afetzedeler için neler yaptınız, bundan sonra neler yapacaksınız?

Murat Çobanoğlu: Turan Devletleri Teşkilatı & Federasyonu ve Turan Konfederasyonu olarak;

Asrın Afetinin ilk anlarından itibaren Kızılay ile protokol yaparak Tüm teşkilatlarımız başta olmak üzere Yüce Türk milleti olarak Kan bağışı kampanyası başlattık. Yine Kızılay’ın resmi banka hesaplarını yayınlayarak milletimizin desteklerini yapmalarına vesile olduk. Teşkilatlarımızın olduğu 47 illerden gıda vb. birçok yardımı tırlar ile AFAD kontrolünde bölgeye ulaştırdık. Başta Ankara İstanbul İzmir Aydın Çorum ve daha birçok ilimizde 3800 civarı eve afetzedelerimizi yerleştirdik. Türk yurtları başta Azerbaycan Kazakistan Kırgızistan Özbekistan olmak üzere Özerk Türk Cumhuriyetleri Gagavuzya, Yakutistan, Baskurtistan ve diğerlerini koordine ederek Çadır, Otağ, Gıda vb. yardımların afet bölgesine gelmesini sağladık. Kurucularından olduğum Alfa Arama Kurtarma teşkilatı başkanı Sayın Fatih CALTI ve ekibi 160 gönüllü personeli ile sahadaydı. Sürekli irtibat halindeydik.

Turan Devletleri Teşkilatı Kriz masamız 7/ 24 görevinin başında İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın diyen Edebali ve Dilde Fikirde İşte Birlik diyen Gaspralı İsmal begin şiarı ve Partisiz Türkçülük çizgisinde bir çalışma içerisinde olduk.

Bu Grubu da iletişim gereği kurduk.

Teşkilatımızın Başta Kriz Masasında Gönüllü olarak görev yapan Baş Koordinatör ve TD Federasyonu İyilik Hareketi Bşk. ve Gnl. Bsk. Yrd. Sayın Neşe YILDIZ hanıma, Turan Konfederasyonu Genel Başkanımız Erkin SABİT Beye Telefonların ve sosyal medyalarımızı organize eden Turan Devletleri Federasyonu Mali İşler Gnl. Bşk. Yrd. Münevver FALAY, Başkent Postası Ankara Koord. ve Gazeteci Serdar NALCI Haber Pars sahibi Gazeteci Yazar İbrahim Erdem KARABULUT, Turan Devletleri Bilim Kültür Sanat Teşkilatı Gnl. Bşk. ve Turan Devletleri Federasyonu Gnl. Bşk. Yrd. Tarihçi Ressam Yazar Şair Mustafa KAYA (AKOZAN) Turan Devletleri Fed. Gnl. Bşk. Yrd. Mustafa YILDIRIM’a Kriz Masamızda gösterdikleri üstün gayretleri için Yüce Türk Milleti adına teşekkür ederim.

 Tüm ülke Başkanlarımıza yönetimlerine ve üyelerine Şube İl ve ilçe teşkilatlarımızın Başkanlarımıza yönetimleri ve üyelerine verdikleri üstün gayretleri ve koordinasyonları ile afet bölgesine teşkilatımız adına insanlık adına teşekkür ederim.

Alfa Arama Kurtarma Teşkilatımız Genel Başkanı Sayın Fatih ÇALTI Bey ve kendisi nezdinde 160 kişilik Gönüllü ekibine Yüce Türk Milletim adına teşekkürlerimizi sunarım.

Ayrıca Çanakkale ruhumuzun yüz yıl da geçse daha da güçlenerek var olduğunu dünyaya bir kez daha gösteren isimsiz kahramanlarımıza, Turan yurtlarımıza ve Yüce Türk Milletimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.

Son olarak Turan Devletleri Teşkilatı & Federasyonu Genel Merkez ve Tüm yönetim kadroları ile üyelerine Federasyonumuzun tüm derneklerine ve yüreği Türk Türk Türk diye atan tüm insanlığa minnet duygularımızla teşekkür ederiz. Afet ile ilgili tüm çalışmalarımız devam edecektir.

  • Neden Turan Devletleri Teşkilatını desteklemeliyiz veya üye olmalıyız?

Murat Çobanoğlu: Değerli Turan Sevdalısı Asil Yürekli Aziz Milletimin Saygıdeğer kandaşım; Öncelikle bu röportajı okuyarak; Şimdiden Turan Sevdamıza Türk Birliğine verdiğiniz destek için teşekkür ederim.

Davamız, Turan Milletimin kut’ lu davasıdır. “Vatan ne Türkiye’dir Türklere ne Türkistan… Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan! ” diyen Ziya GÖKALP hocamızı da rahmetle anıyorum.

Soruyorum size : İnancınız gereği hangi dine inanırsanız inanın ibadet edersiniz…. Yaşamak için temel ihtiyaçlarınızı sağlamak adına çalışarak para kazanır bu ihtiyaçlarınızı tedarik edersiniz Devletinize karşı sorumluluklarınız için vergi ödersiniz Peki… Dünyaya gelişinizde Anne babadan dolayı Kan ve Gen haritanızı oluşturan Türk Milletinin bir ferdi olduğunuz için Kaderimiz olan Türklük için ne yapıyorsunuz ???

Siz bu sorunun cevabını aşağıda anlatacağım konular sonrasında muhakkak kendinizde bularak Gönüllü bir Turan Elçisi, Turan Sevdalısı olarak Nefer olan bir Türk olduğunuzu sevinçle kabul ederek alacaksınız eminim.

Anlatmadan önce özellikle ve öncelikle altını çizerek bir konudan bahsetmek isterim: Turan Teşkilatının iki kırmızıçizgisi vardır.

  1. Türklük Siyasetler üstü ve özellikle partiler üstüdür. Açıklaması: Türk Milleti tarihte her dönemde siyasetleri belirleyen ve siyasetleri yöneten olmuştur. Partiler demokrasi için kurulan sivil toplum teşkilatlanmalarıdır ve ideolojileri her zaman kendi kadroları ile devlet yönetmeye talip olmaktan geçer. Partiler tüzükleri ve ideolojilerini benimseyen kitlesi ile fanatizm derecesinde millet unsuruna zarar da verebilen yapılanmalara dönüşebiliyor. Hatta ve hatta partilerinin sempatizanları bu kutuplaşmayı çevrelerine de yansıtabilmektedir.

Tam da bu sebeplerden dolayı Turan Teşkilatı BİZ olma duygusu ile kardeşlik kandaşlık ve Turan sevdamız için aynı çatı altına toplanırken particilik duygularını dışa vurmadan yüreklerinde tutarak sadece ve sadece TÜRK oldukları için bu kut’lu davaya hizmet etmeye gelmelerini kural haline getirdik. Partisi ne olursa olsun bütün Türk’ler bir çatı altında sadece Türk oldukları için Türk’e göre Türk tarafından şiarında Gaspralı İsmail beg’in de ömrünü adadığı “ Dilde Fikirde İşte Birlik “şiarı çevresinde buluşmalıdır. Bu sebeple bizim net çizgimiz Partisiz Türk’çülüktür.

  1. Türk’lük kaderimiz; Din tercihimizdir (seçimimizdir) Coğrafyamız ve Ailemizin Kan ve Gen haritasına göre doğarken bir Milliyete ait dünyaya geliriz. Türk doğmuşuzdur. Bu değişmesi asla mümkün olmayan mutlak kaderimizdir. Bu konuda farklı detaylar ile kafanızı karıştırmak istemem. Fakat inançlar gözlerimizi dünyaya açarken ailemizin inançlarını edinmemizle başlar. Peki, bulunduğumuz coğrafyada toplumun inanç gösterdiği din kavramı inanç sistemi değişebilir mi?

Evet değişebilir. Buluğ çağına eren her insanoğlu kalben inanca ve itikat sağladığı dinlere veya mezheplere yönelebilir. Bu konuda kararını veren kişi vicdani özgürlüğünü kendi iradesi ile tercih etmiştir. İnancını seçmek vicdani özgürlüktür. Yaradan’ın bile buna müdahale etmediğini biliyorsak hiç birimizin kendisinden başka hiçbir insanoğluna inanıcı için müdahale etme hakkı asla yoktur.

Sünni’sindir, Şii’si’dir, Alevi’sindir vs. bunları çoğaltmak mümkündür hatta Hristiyan, Katolik, Musevi, Ortodoks vb inançlara da sahip olabilirsin. O yaradan ile senin arandadır. Bu sebep ile Türk olmak kaderimiz olduğu gerçeği aşikâr iken inancımızın muhasebesi de sadece vicdanımız ile değerlendirilebilir.

Bu kimseye o din bu din veya o mezhep bu mezhebi tercih et deme hakkını kimseye tanımaz. Bırakın insanoğlunun inancı kendisine kalsın. Bu ayrımcılık ya da bölücülük olmasın. Şimdi gelelim esas konuya; Peki Türk olmak nedir?

Türk olmak ilk olarak birleşmek demektir.

Tanrı kut Mete’nin birleştirdiği kuzeyde ok atan kavimlerin genel adına verilen isimdir Türk. Bölünmek dağılmak değildir. Tek hedefe ortak ülküye gitmek için bir olmak diri olmaktır. Bilge kağanın Bengü taşlarda Ey Türk oğuz beyleri diye başladığı dönemin süper gücü çini kilometrelerce duvar yapacak kadar korkutmak için bir olmaktır. Türk demek töre demektir. Kağanın bile önüne geçemediği yazılı olmayan kurallar silsilesidir Türk demek. Töreyi kalbinde ruhunda hissedip kimsenin seni görmediği yerde bile töreye uymaktır. Türk demek adalet demektir. Herkes için adil olmaktır. Soylu köle olmadan bey at uşağı demeden adil olmaktır. Avrupa’nın Türk demek adalet demektir dediği adaleti sağlamaktır. Haçlının kukuletasını göreceğime Türk’ün kavuğunu görmek isteyen Bizans’a verilen adalet anlayışıdır Türk olmak. Türk olmak sanat demektir. Altından elbise yapacak kadar zarif dedem korkut boylarını nesilden nesile aktaracak kadar edebi demirden üzengi yapacak kadar ileri görüşlü bal dikecek kadar özgüvenli Bengü taşları dikip manifesto anlatacak kadar idealist olmaktır Türk demek. Bunları böyle sizlere yüzlerce sayfa olarak sayabilirim…

Turan Nedir?

1.Türklerin Orta Asya’daki en eski yurtlarına İranlıların verdiği ad.

2.Turancıların ülkü olarak benimsedikleri, yeryüzündeki bütün Türkleri birleştirerek kurmayı düşledikleri devletin adıdır diyor Google efendi…

Turancılık, tüm Ural-Altay kavimlerinin birliğini savunan siyasi görüş. İlk olarak Macarlar, Finler, Estonlar ve Rusya içindeki Fin-Ugor kavimleri ile beraber Tunguzlar, Moğollar ve Türklerin bir araya getirilmesi olarak ortaya çıkmıştır diyor yine wikipedia. Turan, kelime anlamı itibariyle kısaca “Bütün Türkler” anlamına gelmektedir.

Türk ifadesinin kısaltması olan Tur hecesinin – an eki çoğullaştırılması ile Bütün Türkler ifadesi kazanmış halidir. Türkan ifadesi de aynı anlama gelmektedir. Bu ifade uluslararası literatürde, batılı yazarlarca Asya’da ki Semitik ve Ari (Kuzeyli Beyaz İnsanlar) olmayan tüm unsurlar için kullanılır. Turan ifadesinin geçtiği kayıtların ekserisinde bu ifade Türk’lere tahakkuk eder. Turancılık Nedir? Mefkûre (Ülkü) olarak Turan ve Turancılık, Tüm Türklerin birleşerek tek bir devlet ve idare altında toplanması fikridir.

Turancılık fikri ve Turan kavramı Türk Milleti nezdinde heyecan uyandıran, kimileri için boş bir hayaldir. Türkçülüğün uzak ideali Turan‘dır.

Ziya Gökalp’e göre, Turan, Türklerin geçmişte ve belki de gelecekte bir gerçek olan büyük vatanıdır. Turanlılar, yalnız Türkçe konuşan milletlerdir. Türkçülük Nedir? Türkçülük, “Her şey Türk için, Türk’e göre” fikrini savunan Türk Milliyetçiliğinin adıdır.

Arap ve Batı Kültürüne karşıdır. Eski Türk kültürüne dönülmesi gerektiğini savunur. Türkçülük, Türk milletinin tehlikeye düşen varlığını korumak, milleti uyandırmak için yapılan bir harekettir.

Her canlı uzviyet gibi bir millet de daima bir çok tehlikelere maruz kalır ve tehlikelerden korunmak için her dakika mücadele eder. Ziya Gökalp’e göre millet “Dilce, dince, ahlakça ve güzellik duygusu bakımından müşterek olan yani aynı terbiyeyi almış fertlerden oluşan bir topluluktur.” Milliyetçilik ise “İnsanların soy, kültür ve coğrafi özelliklerinden hareket ederek bir birlik oluşturan kavramın adıdır.Türkçülük fikri, Avrupalı devletlerin Tanzimat’a, Islahat’a ve Meşrutiyet’e rağmen Osmanlı Devleti’ni parçalamaya yönelik faaliyetlerini durdurmaması üzerine oluşmuş bir fikir akımıdır. Türkçülük fikrini savunan aydınlar: Ziya Gökalp, Yusuf Akçura, Ahmet Ağaoğlu, Tekin Alp, Ömer Seyfettin, Fuat Köprülü, Hamdullah Suphi, Kazım Duru ve İsmail Hakkı Baltacıoğlu’dur. Türkçülük: Osmanlıcılık ve İslamcılık akımlarının hayal kırıklığı yaratması üzerine İttihat ve Terakki’nin Osmanlı sınırları içinde yaşayan Türkleri dil ve kültür birliği etrafında birleştirmek isteği ile ortaya çıkmıştır.

Artık TURAN DEVLETLERİ TEŞKİLATI nedir? Kimdir? Amaçları Nedir? Hedefleri nedir? sorularına cevaplarımızı verme zamanı geldi.

Turan Teşkilatı “ Yeryüzünde Türk’ün olduğu her yerdeyiz “ sloganı ile oluşma kararı almış yukarıda bahsettiğim kırmızı çizgileri kendine ilke edinmiş Yol haritasında Türk için Türk’e göre, Türk Tarafından… yolunu benimsemiş Dilde fikirde işte birlik diyerek yola çıkmış Türk’lerin ilim bilim teknoloji ile Modernize edilmiş çağa uyumlu ileride Türk için hedeflerini belirlemiş siz Turan sevdalılarının da desteği ile Dünyaya medeniyet kültür sanat ve adalet olgusunu yani kaybettikleri değerleri yeniden tesis edecek gönüllüler ordusudur. Tarihinden, töresinden kopmadan geçmişinden aldığı ders ve tecrübeler ışığında yürüyen teşkilattır. Turan Teşkilatı Töreli, Disiplinli Bilimsel ve Teknolojik bir teşkilattır.

Saygı ile yürüyen Sevgi ile büyüyen Adalet ile yönetilen, siyaset ve partiler üstü, inanç özgürlüğüne sahip bir teşkilattır. Turan teşkilatı mazlumun yanında haksızın karşısındadır. Bir kandaşının bile gözyaşı ile üzülen ve onun yanında olmayı hedef edinmiş bir teşkilattır. Turan Teşkilatı yeryüzünde her yerde teşkilatlanarak sadece Turan Coğrafyasına değil dünyaya adaleti medeniyeti güveni ilimi bilimi teknolojiyi kültürü sanatı götürmeyi kendine görev edinen teşkilattır.

TURAN DEVLETLERİ TEŞKİLATI logomuzun hikâyesi: Tarih boyunca Türk’e yapılan katliam, soykırım ve asimilasyonları unutmadığımızı siyah renkli alanlar ile ifade ettiğimiz logomuzda; Yeryüzünde Türk’ün yaşadığı her yerdeyiz sloganımızı da orta alanda kırmızı renkle kullandığımız haritada gösterdik. Harita üzerine yerleştirdiğimiz AY Yıldız Türk Bayrağımızın sembolü ile de TURAN Ülkümüzün Sevdamızın ve Kurulacak TÜRK BİRLİĞİ nin lider ülkesi TÜRKİYE’ dir diyoruz.

16 Altın yıldızımız ile Türk’ün kurduğu devletlerin devamı olduğumuzu ifade ettik. Göktürk’çe yazdığımız altın renkli Türk yazısı ile de Dünya’ya ve Türk’ün Töresini Töresi ile Türk’lük şuurunu Medeniyetini Adaletini getireceği ALTIN ÇAĞ ın TÜRK tarafından olacağını ve buna en büyük hizmeti de TURAN DEVLETLERİ TEŞKİLATI nın yapacağını anlattık.

Bir Bütün olarak logomuz Türk Dünyasına icraatları ile damgasını vurup ALTIN ÇAĞ ı yaşatmak için yola çıkan TURAN sevdalılarının birlik bütünlük ve BİZ olma duygusunu ifade etmektedir.

Logomuz TURAN Sevdalısı yüreklere ARMAĞAN olsun.

Amacımız TURAN için son nefesimize kadar Kültür de sanatta teknolojide ilimde bilimde sporda sağlıkta aklınıza gelen her anlamda projeler üreterek akademik çalışmalar yaparak etkinlikler düzenleyerek köprüler oluşturmak yaymak bilinçlendirmek geleceğin Turan elçilerini yetiştirmek gibi ucu bucağı her noktadan TÜRK’ e ulaşan bir çalışma ağı kurmaktır. Hedefimiz partiler üstü siyasetler üstü tek derdi TURAN olan bir yapıyı kurarak Türk ün yeniden dünyaya hükmetmesidir.

Değerli Turan Sevdalısı kandaşım. Gelin hep birlikte karınca misali safını belirleyen, Türk’lüğü için arı gibi çalışacak Turan Teşkilatı çatısında buluşalım.

  • Son olarak aktarmak istediğiniz konu var mı?

Murat Çobanoğlu: Teşkilatçı olmak Yönetici olmaktan kat kat daha zordur.

Biz Turan Sevdalıları bu kut’lu ve bir o kadar dikenli yollarda dimdik yürümek için bedel ödemeyi göze alarak bir teşkilat çatısı altında bir olduk.

İl ve İlçelerimizde taban çalışmalarını yaparken vatan haini Hdp harici tüm siyasi partiler ile Sivil toplum kuruluşları ile, muhtarlarımız, okullar ve öğretmenlerimiz ile, esnaflarımız çiftçilerimiz kolluk kuvvetlerimiz kısacası Milletimizin her bir bireyi ile temas ederek Türklük, Türk töresi, Töre şuuru, kut’lu Turan Sevdamızı üşenmeden, yılmadan, bıkmadan, usanmadan gerekirse defalarca kez anlatarak onları teşkilatımıza kazanmak üzere mücadele edeceğiz.

İl ve İlçe Başkanlarımızı belirlerken bu uğurda omuz omuza çalışacağınız yol arkadaşlarınızıolmasına özen gösterdik. Teşkilatçılık deneyimi olanlara önem göstedik. İnsanların devlet kurumlarında işleri olacak ve ilk olarak dahil olduğu teşkilattan çözüm bekleyeceklerdir. Yapılamayacak hiçbir konu için asla vaatte bulunmadık. Turan Devletleri Teşkilatında yönetim kadroları başta olmak üzere üyelerimiz de çeşitli siyasi partilerde yönetici ve üye olabilirler. Teşkilatımız Devletler ve Partiler üstüdür. Bizim için asıl olan Milletimizdir. Din ve vicdan özgürlüğü esastır. Kimsenin siyasi görüşü din ve mezhep tercihi teşkilatımızla bağdaştırılamaz. Kurumsal bir yapılanma süreci yaşayan teşkilatımız Türk’lük adına Turan adına hata yapma lüksü olmayan kurumlardan kuruluşlara şirketlerden okullara illerden ilçelere köylere mahallelere semtlere okullara üniversitelere kadar yayılacak bir süreci hep birlikte organize ettik. Tüm bu hususlara özen göstererek son nefese kadar geleceğimize nesiler boyu rehberlik edecek teşkilatlanma çalışmalarında göstermeye özen gösterdik.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir