“Türkiye’de akıl almaz fırsatçılık var”

0

“Türkiye’de akıl almaz fırsatçılık var”

·        Yaz tatillerini memleketlerinde geçirmek için gelen binlerce gurbetçi Türkiye’de ki fırsatçılardan dert yanıyor.

Yozgatlı gurbetçi Haydar Altun,” Ben yıllık iznimi parçalayıp yılda en az üç kez Türkiye’ye giden biriyim. Şu anda Türkiye’de önceki yıllara nazaran biraz pahalılık var ama bu tüm dünyada var. Benzinlikler dikkatimi çekti. Tamamının fiyatı aynı. Zincir marketlerde fiyatlar sanki daha pahalı. Eskiden böyle değildi. Memleketimiz bir cennet ama emekli olmadan gidemiyoruz.

Eski model araç yok

Memleketi Konya’ya tatile giden Hüseyin Özkoç,” Bizim Konya Ereğli’de gördüğüm araçlar beni şoke etti. Park edecek yer de yok eski model araç da yok. Bu milletin parası yok da bu araçları kim aldı bunlara. Tüm restoranlar dolu gece parklar cafeler gündüz kahvehaneler ful dolu. Bu lokantaların tamamı da gurbetçi değil herhalde. İki kişi yemek yiyorsun 300 lira ama yine de oturacak yer bulamıyorsun.

“Sizin bir Euro’nuz burada on sekiz ediyor”

Türkiye’deki insanların üretmeden tüketmeye alıştığını söyleyen gurbetçi Yahya Altun,” Herkes Kısa yoldan köşeyi dönme peşinde. Kimileri çok fırsatçı. Ama ahlakıyla çalışan esnaf da var sanatkâr da var. Avrupa’daki gurbetçinin şartlarını bilmiyorlar ama yalnızca “Sizin bir Euro’nuz burada on sekiz ediyor” demesini iyi biliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir