663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Heyecanı Başlıyor

0

  • Edirne’de Festivale Davet: Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 663. Yılı

Edirne Belediyesi tarafından 1-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 1 Temmuz Pazartesi günü Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan’ın, Belediye Binası önünde Kırkpınar Davul-Zurna ekibi eşliğinde karşılanmasıyla başlayacak.

Aynı gün saat 18:00’da, Edirne Kent Müzesi’nde Sinan Alışkan’ın arşivinden derlenen “Geçmişten Günümüze Kırkpınar Fotoğrafları Sergisi” açılışı yapılacak. Akşamında ise Sarayiçi konser alanında saat 21:00’de Trackyaka Connection, 22:00’de Edirne Belediyesi Kent Orkestrası sahne alacak.

2 Temmuz Salı günü, Edirne Belediye Bandosu ve Popstar Salih Zülüfoğlu Edirne halkı ile buluşacak. Festivalin 3. gününde sevilen sanatçı Betül Demir, en güzel şarkılarını Edirneliler için seslendirecek.

Başpehlivanlık ön eleme güreşleri 4 Temmuz Perşembe günü saat 13:00’te başlayacak. Devamında, Altın Kemer sahibi ve Kırkpınar’ın unutulmaz isimlerinden Alper Yazoğlu’nun “Geçmişe ve Geleceğe Saygı” isimli sergi açılışı gerçekleştirilecek. Saat 21.00’de usta müzisyen Mehmet Erdem, Sarayiçi sahnesinde unutulmaz şarkılarıyla izleyicilere müzik ziyafeti sunacak.

Edirne Turizm Tarih Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği, Sami Gültekin’in dünden bugüne Edirne fotoğraflarından oluşan ve Mustafa Akozan’ın Turan Dünyası temalı yağlı boya resimlerinden oluşan sergilerini açacak. Bu sergide, Sami Gültekin’in Edirne’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtan fotoğrafları ile Mustafa Akozan’ın Turan Dünyası’na dair etkileyici sanatı, ziyaretçileri büyüleyecek.

5 Temmuz Cuma günü, 4 altın kemerin ebedi sahibi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Selimiye Meydanı önünde karşılanacak. Pehlivanlar Mezarlığı’nda düzenlenecek törenin ardından öğlen Eski Camii’nde mevlüd okutulacak. Yağlı güreşler saat 14:00’te başlayacak. Kırkpınar Güreşleri’nin resmi açılış programı ise saat 18:30’da Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Aynı akşam, ünlü sanatçı Hüsnü Şenlendirici Sarayiçi Konser Alanında sahne alacak.

6 Temmuz Cumartesi günü, kıran kırana geçen yağlı güreşler tüm hızıyla devam edecek. Akşamında ise Türk pop müziğinin benzersiz sesi şarkıcı ve besteci Bengü, keyifli şarkılarıyla Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne renk katacak.

Sabırsızlıkla beklenen büyük gün ise 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin finaliyle gelecek. Koç Satış İhalesi’nde 663. Kırkpınar Güreşleri Ağası belirlenecek ve saat 18.00’de başpehlivanlık güreşi start alacak. 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, ödül töreniyle son bulacak.

Edirne, bu tarihi etkinlik için sizleri bekliyor!

 

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin