90 bin liraya çakma UNESCO ödülü!

0

90 bin liraya çakma UNESCO ödülü!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Meclis üyeleri
  • Kent Araştırmaları Enstitüsü adlı kuruluşun 90 bin TL artı KDV bedelle 20 belediyeye verdiği İdeal Kent Ödüllerinin UNESCO ile ilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Paristeki UNESCO Salonunda verilen ödüllerin tamamen Türk jüri tarafından belirlendiği öğrenilirken, 20 belediyeden bu enstitünün 2 milyon TL’yi aşkın para topladığı, Paris seyahati ve oradaki konaklama masraflarıyla birlikte ödülün belediyelere oldukça tuzluya mal olduğu öğ Ödül alan belediyeler arasında “Eski Elektrik Fabrikası Restorasyonu Projesi ve Selimiye Camisi Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi” 2 ödüllü Edirne Belediyesi de var.

Kent Araştırmalar Enstitüsü isimli kuruluşun akıllara durgunluk veren algı yönetimi ile 20 belediyeye UNESCO ödülü diyerek Paris’te verdiği ödüllerin UNESCO ile ilgisinin olmadığı, tamamen bu enstitünün ticari bir faaliyeti olduğu ortaya çıktı. Ödüllerin Paris’teki UNESCO Salonu’nda dağıtılması dışında bu kuruluşla ilgisi yok. Birçok belediye projesine ödül alırken 20 belediyenin ödül almak için para ödemesi de şaşkınlık yarattı.

UNESCO UYARI YAZISI GÖNDERDİ

Kent Araştırmaları Enstitüsü’nün akıl almaz bir algı ile düzenlediği ödül töreni, oldukça başarılı bir PR çalışması ile kamuoyuna tanıtılmasına rağmen, işin rengi belediyelere UNESCO’nun gönderdiği uyarı yazısı ile ortaya çıktı. UNESCO ödül alan belediyelere, bu ödülleri kendilerinin vermediğini bu nedenle tanıtımlarda isimlerinin kullanılmaması gerektiği uyarısını içeren mektup gönderdi.

BİR DE PANEL DÜZENLEMİŞLER

UNESCO’nun Paris’teki genel merkez binasında düzenlenen ödül töreni öncesinde “Şehirlerin Geleceği ve Uluslararası Örgütlerin Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesindeki Rolü” başlıklı bir de panel düzenleyen ilgili kuruluş, burada Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan Vekili Şükrü Karatepe’yi de konuşturmuş.

İŞTE ÇAKMA ÖDÜLE PARA VEREN BELEDİYELER

“Uluslararası İdealkent Ödülleri” başlığı ile tam 20 belediyeye ödül vermiş bu kuruluş. İşte UNESCO ödülü diye çakma ödül alan belediyeler:  Adapazarı Belediyesi, Amasya Belediyesi, Osmangazi Belediyesi,  Büyükçekmece Belediyesi, Edirne Belediyesi 2 ödül birden, Tokat Erbaa Belediyesi,  Balıkesir Karesi Belediyesi,  Konya Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Palandöken Belediyesi, Ankara Pursaklar Belediyesi, Konya Selçuklu Belediyesi, Ankara Sincan Belediyesi ve Malatya Yeşilyurt Belediyesi.

DÜNDAR ULUSAL KANALLARDA ANLATTI

Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından Paris’te düzenlenen törende Panorama 1326 Fetih Müzesi Projesi ile İdealkent ödülü alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, UNESCO tarafından verildiğini sandıkları ödülü ulusal kanallara çıkarak tanıttı. Bursa’nın dört yanında billboardlara çıkan Dündar, ödülün sevincini Ankara’da billboardlara çıkarak başkent halkı ile de paylaştı. Ancak UNESCO’dan gelen uyarı yazısı nedeniyle açıklamalarda kullanılan UNESCO ibaresi tanıtım ve billboard reklamlarında yer almadı. Aynı ödülün Gemlik Belediyesi’ne de teklif edildiği ancak Gemlik’in işe uyanarak, ödülü reddettiği bildirildi. Bu arada Paris’teki ödül törenine kafileler halinde giden belediyelerin yol, konaklama ve diğer harcamalar da eklendiğinde ödül için harcadıkları paranın 150 bin TL artı KDV’yi bulduğu ifade ediliyor.

ÖDÜLLERİN ARKASINDAKİ SAADET PARTİLİ İSİM

Belediyelere UNESCO ödülü diye pazarlanan “Ulusrararası İdealkent Ödülleri”nin arkasında Kent Araştırmaları Enstitüsü sekreteri Yusuf Sunar bulunuyor.  Yusuf Sunar,  27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Saadet Partisi Ankara 3. Bölge Bölgesi, 9’nci sıradan milletvekili adayı olmuştu.  1985 yılında Batman’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Siyasete Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları İl Başkanlığı göreviyle başlayan Sunar, Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Sunar, Merkezi Fransa’da bulunan Cojep International Türkiye Kuruculuğu ve Genel Sekreterliği, Sinema ve Film Yapımcıları Derneği Kurucu üyeliği ve Genel Sekreterliği yaptı. Kent Araştırmaları Enstitüsü Genel Sekreterliği ve Saadet Partisi Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürüttü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir