Türkiye’de Yaşayan Bulgaristanlı’lara Yaşam Belgesi Uyarısı!

0

Türkiye’de Yaşayan Bulgaristanlı’lara Yaşam Belgesi Uyarısı!

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Erol Ulu, Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşların ocak ve temmuz aylarında tasdikli yaşam belgelerini Bulgaristan Ulusal Sigorta Enstitüsü’ne (NOİ) sunmaları gerektiğini bildirdi.

Ulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşayan ve Bulgaristan’dan emeklilik maaşı alan çifte vatandaşların ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki defa resmi kurum tarafından tasdikli yaşam beyannamesini Ulusal Sigorta Enstitüsü’ne (NOİ) ibraz etmelerinin zorunlu olduğunu kaydetti.

Bulgaristan Büyükelçisi ile konsolosları, Sosyal Sigortalar Kurumu, yerel mevzuat tarafından tarif edilen belediye, muhtarlık, valilik ve noterlerin resmi yetkili kurum olarak kabul edildiğini belirten Ulu, şöyle konuştu:

‘Türkiye’de yaşayan Bulgaristan (çifte) vatandaşları her yıl kendilerinden istenen bu belgeleri almak zorundadırlar ve vakit geçmeden evraklarını alıp ilgili kurumlara teslim etmeleri gerekir. Aksi taktirde sıkıntıya düşebilirler.’

Yaşam belgeleri nereye sunulacak?

Bulgaristan’dan emekli olanlar, her yıl ocak ve temmuz aylarında olmak üzere iki defa bizzat Türkiye’de onaylattıkları belgenin aslını Sofya’da bulunan NOİ’ye ulaştırmaları gerekmektedir. (гр. София, 1303, бул. “Александър Стамболийски” № 62)

Yaşam belgesini sunmayan kişilerin emeklilikleri kesilecektir. Emekli maaşı ödemeleri hayatta olduklarına dair beyanname ulaştıktan sonra yenileneceği duyuruldu.

Hayat olduğunu ispatlayan beyannamenin örneği, Ulusal Sigorta Enstitüsü (NOİ) web sitesinde bulunmaktadır. Arzu edernler şu linkten ulaşabilirler: http://www.noi.bg/forusers/forms/114-ermdforms/decllive

Bakış.bg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir