Av. Sinan Tekin: “YAŞANABİLİR BİR EDİRNE İSTİYORUZ”

0

Av. Sinan Tekin: “YAŞANABİLİR BİR EDİRNE İSTİYORUZ”

  • Kendinizi tanıtır mısınız?

Av. Sinan Tekin: 1982 yılında Edirne’de doğdum. İlkokulu burada, ortaokulu İstanbul’da okudum. Liseyi, Edirne’de; Edirne Anadolu Lisesi’nde bitirdim. Üniversite’yi de Konya’da okudum. Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde, ticaret hukuku konusunda yüksek lisans yaptım. Yaklaşık 15 yıldır da serbest avukat olarak çalışıyorum. Çocukluk yıllarımdan beri milli görüş hareketi içerisindeyim. Partim için birçok görevde bulundum.

2011 yılında milletvekili adaylığı ve 2014 yılında belediye başkan adaylığım oldu. İl Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundum. Ayrıca Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanlığı ve İlim Yayma Cemiyeti’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. Edirne barosunda da iki dönemdir yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyorum. Saadet Partimizin son genel kurulunda Genel İdare Kurulu üyesi olarak seçildim. Yaklaşık 1,5 yıldır bu görevi yaparken, Saadet Partisinin Edirne İl Başkanı olarak görevlendirildim. Hem avukatlığa devam ediyorum, hem de siyasi çalışmalarımı sürdürüyorum. Amacımız önce insanlığa hizmet etmek. Edirne’de doğdum, büyüdüm. Çocuklarım burada büyüyor.  Ve ailemle beraber yaşadığım şehrimizi daha yaşanılır bir konuma getirmek için elimizden geleni yapıyoruz.

Yaşanabilir bir Türkiye’yi kurmak istiyorsak, yaşanabilir iller oluşturmalıyız. Böylece Büyük Türkiye tekrar ortaya çıkacak ve dünyada söz sahibi, lider ülke olacaktır. Edirne özelinde bunu gerçekleştirmek için il başkanlığı görevinde de elimden geleni yapacağım.

  • Milli görüş hareketinden kısaca bahseder misiniz? Bir tarikat ya da cemaat partisi olduğunuza dair bir ön yargı söz konusu, ne söylemek istersiniz?

Av. Sinan Tekin: Bu kırılması gereken bir ön yargı… Biz milli görüş hareketinin siyasi düzlemdeki temsilcisiyiz. Rahmetli Erbakan hocamızın ortaya koyduğu bu görüş ve yine kendisinin kurduğu partinin çizgisi bellidir. Erbakan hocamız Almanya’ya doktora programı için gittiği vakit burada Almanya’nın sanayisini yerinde gözlemlemiş ve memlekete döndüğü vakit bir makine mühendisi olarak şunu söylemiş: ‘’Biz kendi motorumuzu, kendimiz üretmeliyiz.’’ Hemen arkasından müteşebbis bir heyet kuruluyor ve motor üreten fabrika kuruluyor. Hem de Türkiye’de neredeyse yerli hiçbir şey üretilmiyor iken. Bu noktada hocamız zorluklarla karşılaştığı zaman siyasete girmeye karar veriyor ve böylece milli görüş siyasi hareketi başlamış oluyor.

Rahmetli Erbakan hocanın ilk kez siyaset arenasına çıkma sebebi yerli ve milli sanayiye adım atma isteğidir. Erbakan hoca ülkemizin bağımsızlığı için bir yol açmış, bir adım atmıştır. Biz bugün inanç özgürlüğünü savunuyoruz. Herkesin inancını hür bir biçimde yaşamasının garantilerinden biri biziz.

  • Edirne’de doğmuş-büyümüş bir avukat olarak uzun yıllardır bu şehir için mücadele ediyorsunuz. Edirne diyince aklınıza ne geliyor?

Av. Sinan Tekin: Coğrafi güzellikleri, tarihi ve geçmişi ile burası büyük bir medeniyetin payitahtı. Sultanlar şehri, şehirler sultanı olan bu şehir, fethin başlangıcı olmuş. Burası tabi ki tarihi açıdan çok kıymetli bir şehir… Burada doğup, büyümekten, çocuklarımı burada yetiştirmekten çok mutluyum.

  • Hayalinizdeki Edirne’yi anlatır mısınız?

Av. Sinan Tekin: Belediyecilik manasında daha ileride olmak zorundayız. Çok güzel tarihi eserlerimiz var ancak belediyecilik hizmetleri ile bunu desteklemeli ve şehrimizi cazip hale getirmeliyiz. Burası marka şehir olmalı ve turizm kenti olarak daha fazla insan, turist çekmeli. Temel eksiklik, yerel yönetimlerin anlayışının Edirne’ye uygun olmaması… Bütün Edirne’yi kucaklayacak, STK’ların hepsiyle hareket edecek bir belediyeye ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Bana göre mevcut belediye başkanının sık sık mahalleliler ile bir araya gelmesi ve dertlerini dinlemesi gerekiyor. Zira bir problemi, sıkıntıyı en iyi yaşayanlar, o mahallenin insanı bilecektir.

Ayrıca tarihi kent merkezimizin daha iyi düzenlenmesi gerektiğini, daha fazla sosyal alan yaratılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da projelerimiz var. Daha evvel halkımıza sunduğumuz zaman teveccüh de görmüştük ancak bu aldığımız oylara yansımadı. Bununla birlikte Edirne merkezinde kapalı ve çok katlı bir otoparkta ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Edirne’nin gözbebekleri olan Meriç ve Tunca nehri kenarlarının da köprülerin de tekrar düzenlenmesi gerektiği kanaatindeyim. Aklın yolu birdir. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Önemli olan proje ortaya koymak değil, o projeyi gerçekleştirmektir. Bunlar gerçekleştirilirse Edirne üst seviyelere çıkacaktır.

Osmanlı’ya bir asra yakın başkentlik yapmış olan Edirne’nin aynı zamanda büyük fetihlere de sıçrama noktasıdır. Coğrafi olarak ülkemizin Batı’ya açılan bir kapısı olan Edirne’nin, sadece Türkiye için değil Dünya için de önemli bir kenttir; “Peygamber Efendimizin Edirne’yi işaretiyle yapımına başlanan ve Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Selimiye Camisinin ve daha birçok tarihi eserin bulunduğu bir manevi merkezdir. Ecdadımız bundan dolayı Edirne’ye “Şehirler Sultanı” demiştir. Böyle bir şehre ne kadar hizmet etsek azdır. Edirne’miz huzurlu, refah seviyesi yüksek bir kent olmaya layıktır. Bunun için Edirne’mizin Saadet Partili Belediye’ye ihtiyacı var. Öncelikle belediyecilik olarak baktığımızda yönetimin işin ehline verilmesi gerektiği görüşündeyim. Altyapı çalışmalarının tam bir koordinasyon içerisinde yaparak yap-boz anlayışını ortadan kaldırılması şarttır. Şehrimizin güzelliklerini, değerlerini koruyup, değerini ve yaşanabilirlik seviyesini artırılması gerekir. İmar uygulamalarında hiçbir kimseye haksız rant sağlamamasına özen gösterilmesi gerekir. Belediyeciliğin başarı, işini seven ve neyi nasıl yapacağını bilen kadro ile yapılması gerekir. Bu bakımdan personelin vasıflı hale getirilebilmesi için hizmet içi eğitimlerin yapılması gereklidir. İşe buradan başlanılmalı. Toplam Kalite Yönetimini uygulayarak belediye hizmetlerini daha kaliteli ve verimli hale getirilmesi şart.

Belediyede işi olan vatandaşların işinin hızlı bir şekilde çözüme ulaştırılması amacıyla Beyaz Masa kurulmalı.

Bugün belediye hizmet binası olarak kullanılan gecekondular Edirne’miz için bir utanç sebebidir. Şehirler Sultanı Edirne’mize yakışır bir belediye hizmet binası yapılması gerekir. Mevcut bina ise Şehir Müzesi haline getirilmeli.

Tarihi Kent Merkezimizden başlayarak geneli içine alan projelerle ulaşım sorununu çözülmeli. Bunun için tarihi kent merkezi hafif raylı sistemi kurulmalı. Edirne’ye gelen turist otobüsleri uygun olan yerlerde depolanacak yolcular raylı sistemle tarihi mekânlara ve şehir merkezine gidebilmeli. Bu imkândan şehir halkımız da yararlanmalı.

Şehrimizde toplu ulaşım ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Problemin temelinde Belediyenin toplu ulaşımdan elini çekerek toplu taşımacılığı tamamen özel sektöre devretmesi yatmaktadır. Burada belediye otobüslerini devreye sokarak özel sektörle birlikte toplu ulaşım yapılmalı.

İleri aşamada ise, Monoray sistemine geçilmeli. Gelişmiş bazı ülkelerde uygulanmakta olan Monoray sisteminin Edirne’miz için de uygun olacağını düşünüyorum.

Şehrimizde trafik felç durumdadır. Trafik konusunu ele alarak yeniden düzenlenmeli.

Şehir merkezimizde her geçen gün artan otopark sorunu var. Gerek belediyeye, gerekse özel şahıslara ait yerlere otoparklar yapmak suretiyle sorunu kısa sürede çözümlenmesi gerekir.

Şehrimizde altyapı, yol ve kaldırım hizmetleri ihtiyaca cevap vermemekte ve son derece ilkeldir. Bazı kaldırımların yüksekliği 30 Cm’yi bulurken bazı yerlerde kaldırımlar üst üste atılan asfaltlar nedeniyle yol seviyesinin altında kalmıştır.

Altyapı, yol ve kaldırımları yeniden ele alarak standartlara uygun bir şekilde yapılmalı..

“BETON ELEMANLARI” üretim tesisi kurulmalı. Böylelikle istihdam oluşturmalı ve ihracat yapmak suretiyle şehir ekonomisine katkı sağlanmalı.

Şehir su şebekesini yenilenmeli.

Şehrimizdeki çöp bidonları sağlığı tehdit etmektedir. Temizlik ve hijyeni sağlamak amacıyla yer altı çöp konteynırları kullanılmalı.

Tarihi Kent Merkezi, Kaleiçi ve Yıldırım semtlerimizden başlamak suretiyle kentsel dönüşüm yapılmalı. Şehrimizin dokusunu bozan ve ekonomik ömrünü tamamlamış binaları yıkılmalı. Şehrimizi günün teknik şartlarına uygun olarak yeniden inşa edilmeli. Kentimizi daha yaşanabilir ve ferah hale getirilmeli. Bütün bunları yaparken kimseyi mağdur edilmemeli.

İmar planlarında gerekli değişiklikler yapılarak, mümkün olan her alan yeşil alan olarak düzenlenmeli. Hedefin her mahalleye en az bir mahalle parkının yapılması olmalı.

25 Kasım Stadyumu merkezli şehir parkı yapılmalı. Bundan 7’den 70’e herkes faydalanabilmeli. İnsanımızın huzur bulacağı bir mesire alanı olmalı.

Nehirlerin ıslahı her ne kadar hükümetin görev ve yetkisinde olsa da belediye olarak biz bu işin takipçisi olunmalı.

Vatandaşlarımızın organik sebze ve meyvelerini yetiştirecekleri, toprakla haşır neşir olarak ailece güzel vakit geçirecekleri hobi bahçelerini Karaağaç, Kirişhane ve Yıldırımda kurulmalı.

Çocuklarımızın doğaya olan özlemlerini gidermek, hayvan sevgisi ve merhamet duygularını geliştirmek amacıyla hayvanat bahçesi ve akvaryum yapılmalı.

İşsizliği önlemek için şehrin âtıl durumdaki imkân ve kaynaklarını harekete geçirilmeli. Bu amaçla esnaf, sanatkârlar, sanayi ve ticaret odalarını bir araya getirerek projeler üretilmeli.

Semt sakinlerinin bir araya gelebileceği semt konakları yapılmalı. Buralar sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçların karşılanabileceği mekânlar olmalı. Semt Konakları ayrıca belediyenin irtibat noktası olarak da hizmet vermeli. Böylelikle bazı belediye hizmetleri vatandaşın ayağına gitmiş olur.

Gençlerimizin spor yaparak zararlı alışkanlıklardan korunmasını sağlanmalı. Bu amaçla amatör spor kulüplerimizi desteklenmeli. Her mahallenin en az bir spor alanına kavuşturulması için planlamalar yapılmalı.

Mutlu ve geleceğe güvenle bakan bir aile yapısı oluşturmak ve sorunlarını çözmek için ailelere maddi, manevi ve psikolojik destek sağlayacak sosyal destek merkezleri açılmalı.

Ekonomik nedenlerle evlenmekte güçlük çeken sosyal güvenceden yoksun ve yardıma muhtaç gençlere evlenmelerini kolaylaştırmak için çeyiz yardımı yapılmalı.

Benim hayalimde ki Edirne işte böyle.

  • Yeni il başkanı oldunuz. Projeleriniz nelerdir?

Av. Sinan Tekin: Siyasetin içerisinde hep var olduğum için teşkilatın hep içindeydim. Değişen çok bir şey yok. 10 yıl önce de esnafı dolaşıyordum, iki yıl önce de şimdi de… Amacım öncelikle teşkilatımızı güçlendirmek olacak. Daha çok halkın içine inmeye, milletimize daha çok ulaşmaya çalışacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir