Aziz Baysal: “Edirne’de trafik sıkıntısı araç yoğunluğundan ziyade trafik akışının iyi düzenlenemediği için var.”

0

Aziz Baysal: “Edirne’de trafik sıkıntısı araç yoğunluğundan ziyade trafik akışının iyi düzenlenemediği için var.”

  • Kendinizi tanıtır mısınız?

Aziz Baysal: Urfalıyım. Uzun yıllardır Edirne’de esnaflık yapıyorum. 2000 yılından beri Online Pizza markası ile kendi pizzamızı kendimiz yaparak Edirne’ye hizmet ediyoruz. Her gün taze bir hamurla, özen göstererek pizzalarımızı Edirne ile buluşturuyoruz. Ben bir esnaf olarak tatlı dile, gülen yüze de son derece önem veririm. İşinizi iyi yapmanın yanın da güler yüzlü esnaf olmanın da son derece mühim olduğunu düşünüyorum.

  • Edirne Turizmini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aziz Baysal: Kendi adımıza konuşacak olursak pizza yurt dışında yaygın tüketilen bir fast food türü olduğu için, şehrimizin turizmine katkıda bulunan yabancı misafirlerimizin bizi çok da fazla tercih etmediğini söyleyebilirim. Çünkü bilhassa yabancı misafirlerimiz buraya geldikleri vakit farklı damak tatları arıyorlar. Bu durum yerli turistlerimiz için de geçerli. Ama neticede turizm faaliyetleri yoğun olunca, komşu da pişince bize de düşüyor. Genel olarak konuşacak olursak, günübirlik alışveriş için gelenler elbette Edirne için bir döviz girdisi demek. Paramızın değer kaybetmesiyle birlikte bilhassa Bulgar ve Yunanlar buraya alışveriş için geliyorlar. Ancak günübirlik geliş gidişler tam manasıyla turizm değildir. Edirne daha nitelikli ve disiplinli bir turizm faaliyetini hak ediyor. Hafta sonunda turist geliyor ama hafta içi gelmiyor. Cuma pazarına gelen, alışveriş yapıp, ciğerini yapıp Edirne’den ayrılan insanlara ne kadar turist, bu faaliyetlere ne kadar turizm diyebiliriz emin değilim. Hafta sonu gelen turisti hafta içi de buraya çekmek zorundayız. Türkiye içinden camiler için gelen, ciğer yemek için insanlara turist diyebiliriz ama aynı durum günübirlikçi yabancılar için geçerli değil bana göre.

  • Edirne’de turizm konusunda temel altyapı sıkıntıları nedir size göre?

Aziz Baysal: Edirne’de genel bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntılar yıllardır çözülemiyor. İnsanlar Saraçlar caddesine gelmek istemiyorlar çünkü otopark programı ciddi bir problem. Çarşıda, büyük alanda otopark yapmak istediler, altında tarihi eser çıktı. Bu yüzden katlı otopark yapmak noktasında insanlar tereddüt ediyor ama katlı otopark yapılamazsa bile başka çözüm bulmak gerekiyor. Bununla beraber trafik sorunumuz da son zamanlarda had safhada. Edirne’de trafik sıkıntısı araç yoğunluğundan ziyade trafik akışının iyi düzenlenemediği için var. Trafik akışı daha disiplinli bir biçimde düzenlenirse bu sorun çözülür. Kaleiçi bölgesinde, Cuma pazarına giden yol üzerinde, şeritin giriş noktası başka bir noktadan, çıkış noktası başka bir noktadan veriliyor. Böylece trafik tam bir kaos haline geliyor. Böylece Kaleiçi istikametinde trafik daralırken, Ziraat Bankası kavşağında, Eski Cami Önünde ve Orduevi kavşağında da gereksiz bir karmaşa oluyor. Bahsettiğim güzergah tersine bile çevrilse trafik fazlasıyla rahatlar. Oldu bittiye getirilerek, sorunlar üzerinde düşünülmeden sorunlar asla çözülmeyecek. Altyapı hazırlanmadığı müddetçe, sokakta bu kadar araba varken Edirne’deki trafik sorununun da çözülmesinin oldukça zor olduğunu ifade etmek gerekiyor.

  • Size göre çözüm ne?

Aziz Baysal: Ben pizza ve kokareç gibi ürünler satışı ile meşgulüm. Benim işim bu ve işimin en iyisini yaptığıma inanıyorum. İşi bu sorunu çözmek olanların da işlerinin en iyisini yapmak olması gerekli. Yani sorunu onlar çözecek biz değil. Biz sorunu aktarıyoruz çözümü onlardan bekliyoruz. Herkes kendi işinin en iyisini yaparsa sorun zaten kalmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir