Bahçeli’den “Kılıçlı Yemin” Üzerine Tarihi Uyarı: Milli Birliğimizi Korumak İçin Uyanık Olmalıyız

1

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk milletinin ve devletinin gücüne vurgu yaparak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin milli birliğin teminatı olduğunu belirtti: "Hiç kimse merak buyurmasın, Milliyetçi Hareket Partisi’nin olduğu yerde Türk devleti çökmez, çökmeyecek, çökemez."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk milletinin ve devletinin gücüne vurgu yaparak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin milli birliğin teminatı olduğunu belirtti: “Hiç kimse merak buyurmasın, Milliyetçi Hareket Partisi’nin olduğu yerde Türk devleti çökmez, çökmeyecek, çökemez.”
  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genç teğmenlerin mezuniyet törenlerinde yaşanan “kılıçlı yemin” tartışmaları üzerine yaptığı açıklamada, Türk milletinin irade ve varoluşuna sahip çıkma kararlılığını bir kez daha vurguladı. Bahçeli, milli birliğe zarar vermek isteyenlerin başarılı olamayacaklarını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son zamanlarda Türkiye’nin milli birlik ve dayanışma ruhuna yönelik artan tehditlere karşı uyarılarda bulundu. Bahçeli, “Türkiye’nin müessir ve mütemadi gücü olan milli birlik ve dayanışma ruhu, her türlü hain plana rağmen sapasağlam ayakta kalacaktır” dedi.

Bahçeli, 30 Ağustos 2024’te gerçekleşen Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran “kılıçlı yemin” olayı üzerine de açıklamalarda bulundu. Bu olayın milli güvenlik açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Bahçeli, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hastalıklı tartışmaların içine çekme gayretleri, milletimizin şanlı tarihindeki sayısız zaferler gibi sonuçsuz kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin iradesini ve varoluş şerefini her zaman kahramanca savunacağını vurgulayan Bahçeli, “Türk ordusu kanun ordusudur ve Türk milletinin bağrından çıkmıştır. Bu milletin evlatları, vatanı ve bağımsızlığı için canını seve seve vermeye hazırdır” dedi. Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 2233 yıllık tarihine duyduğu saygıyı bir kez daha dile getirerek, “Türk milleti, geçmişte olduğu gibi bugün de kahraman ordusuna sahip çıkacaktır” şeklinde konuştu.

MHP Lideri Bahçeli, milli ve manevi hassasiyetlerimizi kundaklamaya çalışan dış bağlantılı operasyonların Türkiye’yi asla hedeflerine ulaşamayacağını belirtti. Bahçeli, Türk milletinin sabrını sınayan bu girişimlerin, milletin kararlı duruşu sayesinde her zaman olduğu gibi bertaraf edileceğini vurguladı.

Bahçeli, ikinci yemin hadisesine ilişkin olarak, bu tür girişimlerin milli birlik ve beraberliği zedeleme riski taşıdığına dikkat çekerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası üzerinden kutuplaşma yaratmak isteyenler, tarih önünde hesap vereceklerdir” dedi. Bahçeli, MHP’nin bu meseleyi yakından takip edeceğini ve milli birlikten asla taviz verilmeyeceğini bir kez daha vurguladı.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

1 thought on “Bahçeli’den “Kılıçlı Yemin” Üzerine Tarihi Uyarı: Milli Birliğimizi Korumak İçin Uyanık Olmalıyız

  1. Haberde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, genç teğmenlerin mezuniyet törenlerinde yaşanan “kılıçlı yemin” tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamalar öne çıkıyor. Bahçeli, milli birlik ve dayanışma ruhunun önemine vurgu yaparak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tartışmaların içine çekilme girişimlerinin sonuçsuz kalacağını belirtiyor. Bahçeli’nin, bu tür provokasyonlara karşı milletin kararlılığını ve TSK’nın kahramanlık geçmişini hatırlatarak, milli birliği koruma çağrısı yaptığı vurgulanıyor.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin