Bulgaristan Tsar Kaloyan’da Emekli de Olabilirsin, Sylvester Stallone de Olabilirsin

0

  • Sahte evrakla Bulgaristan’da malulen emekli olan bir şahıs devlet hazinesine toplam 55 bin leva (yaklaşık 28 bin euro) zarar verdi.

Razgrad Polis Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Tsar Kaloyan Belediyesinden erkek bir şahıs sahte evrak kullanarak 2005 yılında malulen emekli oldu.

Şu anda 55 yaşında olan şüpheli sahte evrak kullanarak çalışamaz durumda olduğunu gösterdi ve malulen emekli olma hakkını kazandı.

Yıllar sonra resmi makamların yaptığı incelemede şüpheli şahsın sahtecilik yaptığı ortaya kondu.

Mahkemede şüphelinin suçu tescil edilirse toplam 55 bin levayı devlete iade etmesi gerekecek. Ayrıca suçlu bulunması halinde ceza alması da söz konusu.

Olay hakkında soruşturma devam ediyor.

· Bulgaristan’da sahte para ve evrak operasyonu: Reklam için Sylvester Stallone adına pasaport çıkartmışlar

Bulgaristan’da bir kalpazanlık çetesinin hazırladığı sahte evrakların arasında ‘ürünlerin kalitesini kanıtlama amaçlı reklam için’ Hollywood yıldızı Sylvester Stallone adına yapılmış sahte pasaport bulundu.

Karadeniz sahilindeki bir tatil merkezinde yapılan baskın sonucu yüklü miktarda sahte evrak ve teçhizat bulundu.

Operasyonda ayrıca 295 bin 800 avro (2 milyon 622 bin 533 TL) ve 340 bin 750 dolar ( 2 milyon 489 bin 485 TL) değerinde banknota el konuldu.

Başkent Sofya’nın yanı sıra Burgaz, Filibe, Pazarcık ve Şumnu kentlerinde da 30’u aşkın adreste arama yapıldı, sabıkalı dört Bulgar gözaltına alındı.

Şahısların, 2018 yılında bir operasyonda ortaya çıkarılan sahte evrak matbaasını işlettiği, haklarında soruşturma işlemleri sürerken, ‘yeniden ve daha gelişmiş teknolojiyle’ kalpazanlık işi yaptığı öğrenildi.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et