Bulgaristan’da ki Seçimlerde Mutlaka Oy Kullanın

0

Bulgaristan’da ki Seçimlerde Mutlaka Oy Kullanın

(Haber: Kadriye Isuf Uğurlar) Türkiye ve Balkan Ülkeleri Dostluk Kültür Ekonomik İşbirliği Derneği Başkanı Sami Gültekin, 14 Kasım’da Bulgaristan’da yapılacak seçimde Türkiye’de kurulacak sandıklarda oy kullanmak isteyen çifte vatandaşların yoğunluk yaşanmaması için internet üzerinden linginden kayıt yaptırması gerektiğini söyledi.

Gültekin, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Kasım’da Bulgaristan’da hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinin yapılacağını belirtti.

Çifte vatandaşların seçimlerde oy kullanmalarının önemli olduğunu aktaran Gültekin şunları söyledi:

“14 Kasım’da yapılacak bu seçimlerde çifte vatandaşların oy kullanabilmeleri için elektronik yolla kayıt yapması gerekiyor. Yapmazlarsa bunu seçim günü elle dilekçe doldurmak suretiyle yapacakları için bir yoğunluğa sebep olabilirler. Oy atmak için ‘https://www.cik.bg/bg/pvr-ns14.11.2021/izvan-stranata/submit‘ linkine tıklayıp 19 Ekim Salı günü saat 24.00’e kadar kayıt yaptırılabilir. Edirne’de oy kullanacak çifte vatandaşlar için 75. Yıl İlkokulunda sandık kuruldu.”

Gültekin,  tüm çifte vatandaşları oy kullanmasının Bulgaristan da ki maddi manevi haklarına sahip çıkabilmesi için oy kullanmaları gerektiğini belirtti.

Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı Rumen Radev, hükümetin kurulamaması üzerine parlamentoyu feshederek erken genel seçim için 14 Kasım tarihini belirlemişti.

Bulgaristan bu yıl böylece 3. kez genel seçime giderken 11 Temmuz’da yapılan son erken genel seçim sonrası koalisyon hükümeti için görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

14 Kasım’daki seçimde ilk turda kesin sonuç alınmaması durumunda ikinci tur 21 Kasım’da yapılacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir