Bulgaristan’dan Edirne’ye alışverişe gelen DOLANDIRICILARA DİKKAT!…

0

Bulgaristan’dan Edirne’ye alışverişe gelen DOLANDIRICILARA DİKKAT!…

  • Bulgaristan’dan Edirne’ye alış veriş için gelen Bulgar vatandaşlarından bazılarının piyasaya sahte dolar sürdüğü anlaşıldı. Ulus Pazarı esnaflarından Laçin Ceylan, Bulgar müşterisi tarafından sahte dolarla dolandırılarak hayatının şokunu yaşadı. Ceylan, “İki Bulgaristan vatandaşı benden 5 tane mont, 2 tane yelek ve 3 tane ikili takım aldı. Karşılığında yaptığı 500 dolar ödemenin 300 doları sahte çıktı.” dedi.

Alışveriş yapmak için Edirne’ye gelen Bulgaristanlı turistlerin, yaptıkları alışveriş karşılığı sahte dolar verdiklerini, para üstü de aldıklarını söyledi. Bulgar müşterinin yaptığı alışverişle ilende ki malı nakite çevirdiğini düşünen Ulus Pazar7’ı esnafı Laçin Ceylan, bozdurmak için gittiği döviz bürosunda paranın 300 dolarının sahte olduğunu öğrenince şok olduğunu belirtti.

Edirne’de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı esnaflarından Ceylan, alışverişe gelen 2 Bulgaristan vatandaşının sahte dolar müşteri yoğunluğunda anlayamadığını söyledi. Yılın son pazarında bir umutla zararını karşılamak için tezgâh açan Ceylan, müşteri azlığından dolayı neredeyse hiç satış yapamadan geri döneceklerini söyledi.

“300 DOLAR SAHTE ÇIKTI”

Esnaf Laçin Ceylan, “Bulgar vatandaşı dolandırıcılar yüzünden mağduruz. Geçtiğimiz hafta tezgâhıma gelen biri kadın, biri erkek iki Bulgaristan vatandaşı benden 5 tane mont, 2 tane yelek ve 3 tane ikili takım aldı. Karşılığında da 500 dolar ödeme yaptı. 300 dolar sahte çıktı. Bu hafta hiç iş yok. Mağdur durumdayız. Müşterinin elinde desteyle parası vardı. Meğer hepsi sahteymiş. Bir tanesi beni oyaladı, karı koca zannettim. Soğuktu, erken saatte geldiler. Verdikleri Dolarların sahte olduğunu anlayamadım. Elim üşümüştü. Hiç hissetmedim. Dövizciye gittim, aldığınız yere verin dediler. Döviz bürosu sahte olduğunu anladı. Bulgaristan’dan Edirne’ye alışveriş için gelen müşterileriniz için içinde çok iyi insanlar var ama maalesef dolandırıcılar da çıkıyor. Bana 300 sahte Dolar verenin elinde daha bir sürü vardı. Kim bilir kaç kişinin daha canını yaktı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir