Çanakkale’de 4.6 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve çevre illerde de hissedildi
Çanakkale merkezli deprem korkuttu. İstanbul’da da birçok ilçede hissedilen bir depremle ilgili AFAD’dan açıklama geldi. Depremin merkez üssünün Çanakkale’nin Biga ilçesi olduğunu bildiren AFAD, depremin şiddetinin de 4.6 olduğunu açıkladı. Saat 16:09’da meydana gelen depremin derinliği ise 7 kilometre olarak açıklandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Çanakkale Biga’da 4.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz” bilgisi verdi.
İSTANBUL’DA DA HİSSEDİLDİ
Öte yandan meydana gelen depremin başta İstanbul olmak üzere çevre illerde de hissedildiği bildirildi.
BAKAN YERLİKAYA’DAN İLK AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya paylaşımında şunları söyledi;
Çanakkale Biga’da 4.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur.
Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.
Turan Devletleri Federasyonu Genel Başkanı ve Turan Devletleri Teşkilatı Çanakkale İl Başkanı Mehmet Yüzbaşı: 4-5 SANİYE KADAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE HİSSEDİLDİ
Başkan Mehmet Yüzbaşı “Tüm birimler şu an bölgede, tespitlerini yapmaya çalışıyorlar. Olumsuz bir durum olmadı. Bu 4.6 büyüklüğünde olduğu için hissedildi. Geçmiş olsun.
4-5 saniye kadar yoğun bir şekilde hissedildi.” dedi.
BÖLGEDE BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENTİSİ VAR MI?
“Bu bölgede diri fay haritamızda aktif bir fay yok.” diyen Prof. Dr. Okan Tüysüz yaptığı açıklamada, “Lapseki güneyinde olan bir deprem. Bu bölgede çok sayıda küçük fay olduğunu biliyoruz. Büyük bir fay beklentisi olan bir bölge değil. Daha önce de depremler oldu ama olan depremler Lapseki’nin güneyine yakın kesimlerde oluyor. Bunun artçıları 3’ün üzerinde depremler olabilir. Büyük bir deprem beklentimiz olan bir bölge değil.” şeklinde konuştu.
Tüysüz sözlerini şöyle sürdürdü; Yeni bir fay ortaya çıkabilir derken yeni bir fay oluşmaz, yeni fay oluşması insan ömrünün üzerinde bir süreç. Daha önce bilinmeyen bir fayı biz belirleyebiliriz ancak böyle bir şey olabilir. Bunun için biraz daha depremleri izlememiz gerekiyor.
Şu aşamada yeni bir fay oluşuyor veya yeni bir fay bulundu demek çok doğru değil.
TÜRKİYE’NİN ÇALIŞMALARI NE AŞAMADA, MARMARA DEPREMİNİN KAPIDA OLDUĞU SÖYLENİYOR, NELER YAPILMALI?
Depreme karşı önlemlerde çok yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. 25 senedir bu konuda bilim insanları ve meslektaşlarımız yırtınıyorlar, tedbirlerin yeterli olduğunu söylemek mümkün değil.
Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.