Cengiz Gültekin: “MHP Edirne Milletvekili Aday Adayı’yım”

0

Cengiz Gültekin: “MHP Edirne Milletvekili Aday Adayı’yım”

  • MHP’den Edirne Milletvekilli’ğine Aday Adayı olduğunu belirten Cengiz Gültekin, “Bizim siyasi bir çizgimiz, bizim kırmızıçizgilerimiz var, o da vatan, bayrak, ulus ve Türk Milliyetçiliği, Turan davası. Bütün bu çizgileri barındıran tek partinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunun bilincindeyim.

Dikkat edeceğimiz ve taviz veremeyeceğimiz bir tavrımız, tutumumuz var.

Bizim için Ordulu, Ankaralı, Muğlalı, Edirneli, Kahramanmaraşlı, Sinoplu, Diyarbakırlı vatandaş aynı değerdedir.

Farklı kültürlerde ki farlı insanlar gelincik misali bu ülkenin farklı yerlerine yerleşmiş. Bu mozaik bizim zenginliğimizdir. Ama bu zenginlikte ki ülkenin geldiği kilit noktaya üzülüyoruz.

Türkiye de ki radikal terör örgütlerin uzantısı siyasi partilerin oylarının yükseldiğini üzülerek görüyoruz. Terör örgütlerine göbekten bağlı olan bilgisiz ve bilinçsiz insanların verdiği oylarla güçlenip, gelecekte ülkeye zarar vereceğini bildiğimiz için endişeleniyoruz. Fikir ayrılıklarının düşmanlığa dönüşmesine izin verilemez.

Milletin varlığının kıyamete kadar sürdürülmesi düşüncesi bütün hakların üstünde kutsal bir vazifedir.

Sorunlara mantıklı çözümler üreterek daha fazla seçmen kazanılabilir.

Bu ülkenin yenilenmeye, yeni sistemlere ihtiyacı var, bunun için düğmeye basma zamanı geldi.

Biz köşemizde oturma dönemini bırakalım.

Hiçbir konuda suçlu aramaya gerek yok, çözüm üretmemiz lazım.

Bu ülkenin ve milletin artık kardeşliğe, huzura, birliğe ihtiyacı var.

Türkiye’de istikrarı oluşmasını engellemek için oluşturulan, Fetö, Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C), MKP (Maoist Komünist Partisi), TKP/ML – KONFERANS, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) adlı yasa dışı sol örgütler, PKK/KONGRA-GEL (Kürdistan Halk Kongresi-KHK), Kürdistan Devrim Partisi (PŞK), Kürdistan Demokrat Partisi/Bakur (PDK/Bakur) adlı bölücü örgütler ile Hizbullah, Hilafet Devleti (HD), İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi (İBDA/C), Tevhid-Selam (Kudüs Ordusu) ve El Kaide Terör Örgütü Türkiye Yapılanması gibi il legal fraksiyonlara karşı bir olmalıyız, bütün olmalıyız.

Âdem ile Havva’nın rengi ne ise, Türk Bayrağının rengi ne ise bizim rengimiz de odur. Yoksa ülkeyi elimizden götürecekler.

Biz doğruyu söylemeliyiz ve kimse ile kavga etmemeliyiz.

Örneğin bir metro hattını yaparken uzun süre yerin altında çalışmalar yaparsınız, alt yapıyı hazırlarsınız, rayları döşersiniz kimse fark etmez. Açılışını yaparsınız insanlar o gün birden gedeceği yere mekânsal kurguda rahat ve güvenli bir şekilde ulaşır. Bu deprem afetinden sonra Türkiye’nin diri yapılara ihtiyacı var. Şimdi doğru zaman, var olmak için hamlelerimizi doğru yapmalıyız. Devletin mekanizmalarının çalışmasına ihtiyacı var. Birileri devletin parası ile yapacağı işi aksatıyorsa müdahale etmek bizim görevimiz. Devlet mekanizmasında oluşan aksaklık düğümlerini çözmek bizim görevimiz, aksi takdirde bu düğümler bizi bitirir. Biz bu düğümleri çözecek bilgiye ve yüreğe sahibiz.

Milliyetçi Hareket Partisinden aday gösterileyim ve ya gösterilmeyeyim her zaman parti oyunun yükselmesi için çalışmalar göstermeye dün olduğu gibi bu gün de devem edeceğim.

Milliyetçi Hareket Partisi bana göre siyasi partiden önce bir idoldür, bir davadır. Devletin menfaatleri neyi gerektiriyorsa Milliyetçi Hareket Partisinin tavrının o yönde olduğunun gerçeğini Türk Milleti biliyor.

Bizim Sadakatimiz, şahıslara değil, Türk Devletine, Türk Milletine ve Türk Töresinedir!

Edirne’nin çözülmesi geren öncelikli sorunları var, bunları çözmek için, MHP Edirne Milletvekili adayı olmaya layık arkadaşlarımı aday gösterip beni aday göstermezler ise dahi sorunları gündeme getirmek, çözüm bulunmasını sağlamak için adayım;

Bilindiği gibi, Edirne bir tarım kenti olduğu kadar aynı zamanda da bir turizm kentidir. Edirne, bin 585 tescilli tarihi eseriyle Floransa’dan sonra metrekareye en çok tarihi eser düşen ikinci şehirdir.

Ne yazık ki biz Edirneliler olarak bunun nimetlerinden yeterince yararlanamıyoruz.

Özellikle son otuz yıldır Edirne’ye atanan, tarihi eserlere önem veren valilerimizden Allah razı olsun. Örneğin 1988-1991 yıllarında hizmet veren Valilerimizden Ünal Erkan günün imkânları ile 18 adet tarihi eseri ayağa kaldırmıştır.

Şu an Edirne’de Osmanlı döneminden günümüze ulaşan 45 adet camide namaz kılınmaktadır ve 64 adet evliya mezarı ziyaret edildiği gibi ileri ki yıllarda da Cihannüma Kasrı’nın, Şükrü Paşa Kışlası’nın ve Makedonya Saat Kulesi Müzesi’nin tamamlanmasıyla Edirne’de ziyaret edilecek müze sayısı 14 olacak.

Lakin geçmiş yıllarda en çok beğenilerek gezilen Şükrü Paşa Anıtı Ve Balkan Savaşı Müzesi’nin bakım onarım ile korumasını 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı yapıyordu.

  1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı kısıtlı imkânlarına rağmen senelerce bu anıt müzenin ziyarete açık kalması mücadelesini verdi. 2017 yılında müzede bakım noksanlığı görülmeye başladığında dernek olarak 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanını ziyarete giderek müzenin Milli Savunma Bakanlığından alınarak T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı devrinin daha uygun olacağı fikrimizi anlattık. Zamanın Tugay Komutanımız Tuğgeneral Cengiz Demirci her yönü ile imkânların yetersizliğini belirterek T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından devir alınmasının yararlı olacağını belirtti. Bunun üzerine T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığımız yazışmalar neticesinde 2018 yılında Şükrü Paşa Anıtı Ve Balkan Savaşı Müzesi’ni devir aldılar.

Üzerinden 7 sene geçmesine rağmen bahsi geçen anıt müze kapalı tutuluyor. En azından gelen yerli yabancı turistler müzeyi ziyaret etmeseler dahi Şükrü Paşa anıtını görebilmeleri için dernek olarak 2021 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na dilekçe verdik. 11. 12. 2021 tarih ve E-91133656-208.03-1512993 sayılı cevabi yazısında yapım işinin devam ettiğinin belirtilmesine rağmen 2023 yılına kadar hiçbir çalışmanın yapılmadığı görülmektedir.

En kısa zamanda Şükrü Paşa Anıt ve Müzesinin elden geçirilerek turizme kazandırılması, en azından Şükrü Paşa anıtının ziyaret edilmesi sağlanabilir.

Edirne Yeni Sarayı, (Saray-ı Cedid- i Amire) kazılarına başlanılanı 10 seneyi geçti. Saray hamamı ve mutfakları yapıldı. Ne yazık ki bu bölge yasak bölge olarak belirlenip görevlilerin dışında kimsenin girmesine izin verilmiyor. Bu bölgede Edirne Balkan Şehitliği var, Fatih köprüsü var ve Mimar Sinan’ın eseri Adalet Kasrı var. Turistlerin bu muazzam eserin içini görmesini bırakın yanına dahi yaklaşamamaktadır.

Kapalı cezaevi karşısında kültür ve turizm bakanlığına Balkan Kongre Merkezi ve Balkan Fuar Alanı olarak tahsis edilmiş olan arazide bu güne kadar hiçbir çalışma yapılmadı. Böyle bir yatırımın Edirne’ye yapılmasının ilimiz ve ülkemiz için çok önemli olduğu gerçektir. Bunun yapılması sağlanmalı.

Edirne çevresinde birçok askeri kışla bulunuyor.

  • Mahmudiye Kışlası (Boşaltılan cezaevi)
  • Suvari Kışlası (Bir bölümü Trakya Üniversitesi kullanıyor)
  • Harbiye Kışlası (Şimdi Trakya Üniversitesi kullanmakta)
  • Asker Hastanesi (Timurtaş Kışlası, şimdi Karaağaç’ta askeri birlikler içinde bulunuyor)
  • Redif Dairesi (Sanayi Kışlası, zamanında hastane olarak kullanılmış. Şimdi Müftülükte)
  • Balon Hangarı (Almanlar tarafından 1914 yılında yapılmış. Zaman içinde tuz deposu olarak ve koyun ağılı olarak kullanılmış şimdi yıkılmaya terk edilmiş mükemmel bir tarihi eser.
  • Kapıkule yakınında bir Kavak Adası. 340.000 metrekare. Bunun yarısı Türkiye’nin yarısı Yunanistan ve Bulgaristan’ın.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden Edirne’ye Vali olarak atanan Mustafa Büyük Valimiz girişimleri ile üç ülkenin Kavak Adası’n da ortaklaşa yatırım yapması konusu gündeme getirilmişti. Valimizin tayini ile konu gündemden kalktı. Hâlbuki üç ülke bu konuda toplantı dahi yapmıştı. Konunun tekrar gündeme gelmesi ve yapılması sağlanmalı? Bu ada dünyada eşine rastlanmaz bir dostluk adası olur.

  • Edirne’ye gelen turistler nostalji yaşamak istiyor. Edirne’nin bağlar sırtından Balkan Tarih Müzesi’ne (Hıdırlık Tabyası) bir teleferik işletilmesi turistleri hayran bırakacaktır. Çünkü teleferikten seyrederken Edirne’nin güzelliğini seyredeceği gibi Yunanistan ve Bulgaristan’ı da görmüş olacaklardır.
  • Selimiye Meydanı mükemmel oldu. Bunun için cumhurbaşkanımıza minnettarız. Senelerdir bu mezbeleliği turistlere anlatamamanın sıkıntısı yaşıyordur.
  • Balkan Tarihi Müzesi de mükemmel oldu. İlgililere şükranlarımızı arz ederiz. Buraya turist otobüslerinin çıkamaması ile ilgili yol sorununu uzun zaman yaşadık. Belediye ye yaptığımız girişimler sonuçsuz kaldı. Konuyu Ak Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya aktardığımızda gerekli girişimlerde bulunup mükemmel bir yol yapılmasını sağladı. Kendisine ve yolun yapımında büyük katkıları bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkürler ederim.” açıklama yaptı.

(Not: MHP Genel Merkezine şahsen yaptığım Edirne Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusu sırasında vermem gereken evraklardan birisin noter tasdikli aslı yerine yanlışlıkla renkli fotokopisini verdiğim için başvurum kabul olmamıştır. Bilginize.)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir