Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba’dan Edirne’ye 55 proje!

0
Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba
  • Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, düzenlediği toplantıyla Edirne’de hayata geçirmek istedikleri 55 projenin tanıtımını yaptı… Edirne’nin önündeki 5 yılını belirleyecek büyük adımlar tasarladıklarını belirten, ulaşım, içme suyu ve nehir kenarları gibi konulara değinip altyapıyla ilgili iddialı konuşan İba, “Artık yeter. Çok net konuşuyorum; Edirne’mizin alt yapı, üst yapı sorununu 1 yıl içerisinde tamamıyla çözüyoruz. Herkesin rahatça kullanabileceği engelsiz yollar ve kaldırımlar inşa edip, tüm sokaklarımızı peyzajla güzelleştiriyoruz” dedi…
  • Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal: “Bu bir yerel idare seçimidir. 1 Nisan’da ne Cumhurbaşkanı değişecek, ne de milletvekilleri. Muhalefet mahalli idarelerde başarısızlıklarını gölgelemek için seçimi gündemi değiştirmeye çalışıyor.”
  • MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu: “Selahattin Demirtaş’a selam
    MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu

    gönderenlere değil, Cumhur İttifakına destek verenlere selam olsun”

    • Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkanı Adayı Belgin İba, proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. İba, kent için 55 projeyi anlattı. Edirnelilerin beklentilerini tespit ettiklerini ve bu yolda adım atacaklarını vurgulayan İba, “Hak ettiğiniz Edirne için tüm yüreğimizi deneyimimizi ortaya koyacağız. Edirne’yi gerçek belediyecilikle tanıştıracağız.” dedi.
  • Toplantı Meriç Nehri kenarında bir tesiste yoğun katılıma gerçekleştirildi. Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkanı Adayı İba, salona girmekte zorlanırken vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda daha sonra konuşmalara geçildi.İba, Edirne için 5 yıllık program hazırladıklarını belirterek projeler anlatmaya başladı.Projelerin her birinin büyük bir adım olduğuna dikkat çeken İba, “Çözümsüzlüğü değil çözümü konuşacağız. Umutsuzluğu değil umudu konuşacağız. Bu yola çıkarken, hane hane tüm Edirne’yi dolaştık, esnafımızın sesine kulak verdik, iş insanlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla istişare, gençlerimiz ve kadınlarımızla sohbet ettik. Edirne’nin beklentilerini hep birlikte tespit ettik. Hemşerilerimizin dertlerine derman, dileklerine, beklentilerine cevap olmak umuduyla her kesimi kucaklayacak çok sayıda projenin çalışmasını gerçekleştirdik. Hak ettiğiniz Edirne için tüm yüreğimizi deneyimimizi ortaya koyarak neler yapacağız bunları anlatacağız.” Dedi.İlk olarak 4 büyük proje hakkında bilgi veren İba, kentin çehresini değiştireceklerini dile getirdi.Saraçlar Caddesiİba, projelerin birbirine entegre olduğunu belirterek, Saraçlar Caddesi Projesini anlattı.Saraçlar Caddesi’nin kentin sembol noktalarından olduğunu söyleyen İba, “Saraçlar Caddemizin değişim projesinden başlayalım. Cadde boyunca tüm binalar, Edirne’mizin köklü tarihine ve dokusuna uygun bir görünüm kazanacak. Ayrıca, caddemize nostaljik bir tramvay ekleyerek hem kısa ulaşıma katkı sunacak hem de Saraçlara özel bir kimlik kazandırıyoruz. Saraçlardan ister yaya yolunda yürüyerek, isterseniz de nostaljik tramvayla, şehrimizin yeni kalbi olacak Kent Meydanı Projemize geçelim. Bir şehrin kalbi o şehrin meydanıdır. Biz de 25 Kasım Stadyumu’nun olduğu bölgeye Edirne’mizin ihtiyaç duyduğu kent meydanımızı konumlandırıyoruz. Ekranda mevcut proje alanımızın bugünkü görüntüsü ve hemen yanında uygulama sonrası kent meydanımızın nasıl olacağını görüyorsunuz. Modern, yenilikçi ve hepimizin buluşma noktası olacak bir meydan tasarladık. Dünya çapında turistleri ağırlayabilecek kadar güzel, şehrimizin gururu olacak bir proje hazırladık.” Şeklinde konuştu.

    Dört ana proje kapsamında nehir kenarlarında rekreasyon yapacaklarını ifade eden İba, kentin içerisinden geçen nehirlerin verimli kullanılmadığını iletti.

    Nehir kenarları

    İba, Meriç ve Tunca nehirlerinin kenarlarını en güzel şekilde değerlendireceklerinden bahsetti.

    Yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, çocuklar için oyun alanları, macera parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile sosyal tesisler yapılacağını açıklayan İba, “Bizim hayalimiz nehir kenarlarımızı şehrimizin göz bebeği ve huzur bulduğumuz alanlar haline getirmek ve hizmetinize sunmak. Sırada Kaleiçi projemiz var. Kaleiçi’nin tarih kokan sokaklarını yeniden canlandırıyoruz.  Dar sokakları ve zamanla dokusunu yitirmiş binaları, geçmişimize yaraşır şekilde restore edildikten sonra tüm alt ve üst yapısını şehrimize yakışır şekilde yapıyoruz. Sokaklardaki tarihi konakları ihya ederek Kaleiçi’mizi âdeta bir açık hava müzesi haline getiriyoruz.” Diye konuştu.

    Pazaryerleri

    İba, Pazaryerleri Projesiyle yenilikçi bir anlayışla ‘Cuma Pazarı’ için yeni bir alan yapacaklarını vurguladı.

    Proje sayesinde esnaf ve vatandaşların yüzünün güleceğini dile getiren İba, pazarın kapalı alana kurulacağını ve haftanın 7 günü hizmet vereceğini duyurdu.

    Kadın girişimcilere de yer tahsis edeceklerini belirten İba, kente gelen tur otobüslerini girişimcilerle buluşturup üretime verilen desteği sürdürülebilir hale getirmek istediklerini anlattı.

    İba, pazarda ikinci elden antikaya kadar her gün hizmet sunacak satış noktalarının olacağını aktardı ve şunları kaydetti: “Cuma Pazarımıza ek olarak, yeni yerleşim yerinde ihtiyaç olduğunu tespit ettiğimiz bir pazaryerini de projelendirdik, halkımızın hizmetine sunuyoruz. Mevcut TOKİ Pazarını, hemşerilerimizin istediği şekilde, kullanılabilir hale getiriyoruz.

    Herkesin yeşil kent beklentisi olduğundan bahseden İba, Kent Park Projesi hakkında bilgi verdi.

    Dev bir kent parkı planladıklarını ileten İba, 110 bin metrekare alana inşa edileceğini açıkladı.

    İba, parkın içerisinde açık-kapalı oturma alanları ile sosyal tesis, bisiklet yolları, konser ve etkinlikler için amfi tiyatrosu, çocuk oyun alanları, evcil hayvanlarımız için özel alanlar bulunduran modern ve yeşil bir kent parkını Edirne’ye kazandıracaklarını söyledi.

    Spor Adası

    Daha sonra ‘Spor Adası Projesi’ hakkında bilgi veren İba, “7’den 70’e tüm Edirne’mizi ilgilendiren, doğayla iç içe, pek çok spor dalını hem öğrenebileceğiniz hem de uygulayabileceğiniz dev Spor Adası planlıyoruz. Spor Adamızın içinde, Tenis kortlarından futbol, basketbol ve voleybol sahalarına, kay kay ve buz pateni pistinden güreş akademisine kadar birçok branş yer alacak. Belediyemizin uzman kadroları tarafından tüm branşlarda eğitimler veriyoruz. Amatör kulüplerimize de saha olanağı tanıyarak, artık kulüplerimizin yer arayışına son veriyoruz. Spor adasının içerisinde bir pehlivan akademisi de oluşturacak, başpehlivanlıkta şehrimizi iddialı hale getiriyoruz. Amatör spor kulüplerine tahsis edeceğimiz araçlarla deplasmanlardaki ulaşım masraflarını biz karşılayacağız. Ayrıca verilen nakdi yardımları 3 katına çıkarıp, malzeme ve ekipman desteği veriyoruz.” Dedi.

    Edirne Spor

    Edirne Spor’un üst liglere çıkması için destek vereceklerini belirten İba, gelir getirici kaynaklar yaratarak bütçelerine katkı sağlayacaklarını ve Yeni Stadyum Projesi yapım işinin önümüzdeki aylarda başlanacağını duyurdu.

    İba, deplasman maçlarına gitmek isteyen taraftarlara da otobüs desteği vereceklerini açıkladı.

    Kent Park Projesi

    Kent Park Projesiyle sınırlı kalmayacaklarını vurgulayan İba “Her bir mahallesini, her bir sokağını, ayrı ayrı çalışıp, Her mahallenin beklentisine ve dokusuna göre yeşil alan ve parklarımızı projelendirdik. Evinizden yürüme mesafesinde ulaşabileceğiniz yeni parkları şehrimize kazandıracak, mevcut kullanılamayan ve bakımsız durumdaki park alanlarının da yenilemesini yapıyoruz.”

    Alt yapı – yol

    Edirne’nin senelerdir altyapı ve yol problemi yaşadığına değinen İba, vatandaşların 4 yıldır süren sıkıntılara sabrettiklerini dile getirdi.

    Kentin alt yapı, üst yapı sorununu 1 yıl içerisinde tamamıyla çözeceklerini ifade eden İba, bunun yanı sıra engelsiz yollar ve kaldırımlar inşa edeceklerini, sokakları peyzajlarla güzelleştireceklerini duyurdu.

    Temiz su sıkıntısı hakkında da projelerinin olduğunu söyleyen İba, “Benim ne yazık ki gündeme getirmekten hicap duyduğum ortak sorunumuz. Suya erişim bir insani hak ama biz Edirne’de su kesintisi yaşanmayan gün göremedik. Hep birlikte çok sıkıntılar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Çeşmelerimizden su yerine çamur aktı. Türkiye’nin, suyu en pahalı kullanan şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Yine çok açık ve net konuşuyorum. Edirne’yi kesintisiz, temiz ve ucuz suya kavuşturuyoruz.” Şeklinde konuştu.

    İba, “Ulaşım sorunlarını çözeceğiz.”

    İba, kentin ulaşım sıkıntısını iki başlıkta değerlendirmenin doğru olduğunu vurguladı.

    Ulaşım projesiyle trafik yoğunluğunun azaltılması için uzmanlarla çalışacaklarını belirten İba “Battı-Çıktı projelerimizi, Olin, Hilly Hotel ve Erasta Kavşaklarında uyguluyoruz. Diğer tüm kavşaklarda ise Aselsanın geliştirdiği akıllı sinyalizasyon ve kamera sistemiyle kesintisiz trafik akışını sağlıyoruz. İkinci konu ise toplu taşıma. Vatandaşımızın, bekleme sürelerinden, ücret pahalılığından, toplu taşıma araçlarının bakımsızlığından ve mevcut dijital uygulamanın doğru bilgi vermemesinden dolayı şikayetlerini gündemimize aldık. Bu noktada, Dijital Uygulamanın bekleme süreleri ve araç takip sisteminin doğru ve gerçek bilgiyi vermesini sağlayacak şekilde revize edilmesini, tüm duraklara bekleme sürelerini gösteren ekranlar sağlayıp, doğru çalışmasını, araç bekleme sürelerinin yeniden revize edilip, vatandaşlarımızın beklememesini, güzergahı eksik olan noktalara yeni güzergâh planlaması yapılmasını, Araç ve Toplu Taşıma şoförlerinin belli standartlarla hizmet vermesini, ücretlerde aylık abonman seçeneğinin sisteme dahil edilmesini ve mevcut ücretler üzerinden yüzde 20 indirim yapılması ile vatandaşlarımızı memnun etmek istiyoruz.” Dedi.

    Belediye Otobüsleri

    İba, vatandaşların belediye otobüsü beklentisinin de olduğunu bildiklerini ve bu yönde de çalışmalarının olduğunu aktardı.

    Belediye otobüsleri için çözümlerinin hazır olduğunu ifade eden İba “Tüm Türkiye’deki belediyelerin Aselsan aracılığı ile projelendirdiği 1 yıl ödemesiz, 7 yıl faizsiz taksitlendirdiği ve fosil yakıtlı araçlara göre beşte bir oranında daha az yakıt harcayan, hem de çevre dostu olan Elektrikli Araç Sistemine, şehrimizin alt yapısını ve üst yapısını 1 yıl içerisinde çözüp geçeceğiz. Bunun yanı sıra, toplu taşıma hizmeti veren esnafın da yaptığımız indirim ve 65 yaş üzerinden dolayı destek sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

    Otopark ve Şehir Tuvaletleri Projesiyle kentin estetiğine ve yapısına uygun hem katlı hem de açık otoparklar planlayarak en önemli sorunlardan birine çözüm bulacaklarını dile getiren İba, ziyarete gelen tur otobüsleri için özel otopark alanları projelendirerek hayata geçireceklerini açıkladı.

    Şehrin çeşitli meydanlarında, parklar ve etkinlik alanlarında, en gerekli ihtiyaçlardan olan şehir tuvaletlerini yapıp, turistlerin ve vatandaşların hizmetine açacaklarını ileten İba, sosya konut ve dönüşüm projesini anlattı.

    2 bin 22 Sosyal Konut

    İba, TOKİ desteğiyle 2 bin 22 adet sosyal konut yapılacağını, yapı ömrünü tamamlamış binaların yerine daha güvenli, konforlu, sağlıklı binalara sahip olabilmek için yerinde kentsel dönüşümün önünü açacak gerekli planlamaları yaptıklarının altını çizdi.

    Şehir Girişleri Projesi

    Şehir Girişleri Projesiyle Edirne’ye giriş yolları üzerine iyileştirmeler yapacaklarını belirten İba, gelen ziyaretçileri en iyi şekilde karşılayacaklarını söyledi.

    İba, İstihdam Projesinin de detaylarını paylaşarak şunları kaydetti: “Organize Sanayi, Serbest Bölge, Fuar ve Kongre Merkezi yapacağız. Şehrimiz istihdam yüzünden göç vermesin diye, Çevre Dostu Yüksek Teknolojili Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik Köyü ve Serbest Bölge projelerini planladık. Bu sayede 15 bin vatandaşımıza istihdam alanı açıyoruz. Ayrıca, Balkanların Cazibe merkezi olma yolunda planladığımız Fuar ve Kongre Merkezi projesini de hayata geçiriyoruz.” Dedi.

    Tarım Akademisi

    Tarım Akademisi Projesiyle tarım alanında teknolojiyi kullanarak geleceğim tarım modelini oluşturacaklarını ifade etti.

    Yerli tohum ve sertifikalı fidan yetiştiriciliği, tarım alanındaki mesleki eğitimler, dijital tarım teknolojileri konularına öncelik vereceklerini belirten İba, çiftçilerimize düzenli gübre, fide ve tohum desteği vereceklerini dile getirdi.

    İba, endemik bitkilerin korunması için çalışacak, botanik bahçeleri oluşturacak ve lavanta, ayçiçeği, çeltik gibi tarım ürünlerinin yetiştiriciliğini destekleyeceklerini vurguladı.

    Hayvan Dostları Projesi – CANBULANS

    Hayvan Dostları Projesiyle yeni hayvan barınağı inşa edeceklerini anlatan İba, “Yoğun bakım, müdahale ve tedavi odalarının yanı sıra kısırlaştırma sonrası iyileşme sürecini de en iyi şekilde üstleneceğimiz rehabilitasyon alanı da planladık. Veteriner sayımızı ve ekiplerimizi çoğaltarak, sokaktaki canlarımızı kısırlaştırarak hızla artan popülasyonun önüne geçiyoruz. Mama üretim tesisimizi hayata geçirip, sokaktaki ve barınakta misafir ettiğimiz hayvan dostlarımızı aç bırakmıyoruz. Can dostlarını kaybeden vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir hayvan mezarlığı açıyoruz. Tıbbi desteğe ihtiyaç duyan hayvanlarımız için, çağrı merkezi üzerinden hizmet verecek olan CANBULANS ‘larımızı hizmete alıyoruz.” Şeklinde konuştu.

    Yeşil Enerji Projesi

    İba, Yeşil Enerji projesiyle sokak aydınlatmalarında ve belediyenin bünyesinde kullanılan elektriği güneş enerjisi santrallerinden karşılayacaklarının altını çizdi.

    Sıfır Atık Projesi

    Sıfır Atık Projesi’nin etkin bir şekilde uygulanmasını istediklerini aktaran İba, çevreye saygılı projeler ile geri dönüşümü eksiksiz uygulayacak birim kuracaklarını duyurdu.

    Her Mahalleye Kreş

    Her Mahalleye Kreş Projesi’nin detaylarını anlatan İba, “Yarınların umudu, çocuklarımız güven ve huzur içinde büyüsün diye her mahallemize bir kreş açıyoruz. Ailelerimize ekonomik olarak zorlanmadan, gözleri arkada kalmadan yavrularını emanet edecekleri bir yuva oluyoruz.” Dedi.

    Belediye Düğün Salonları

    Gelen yoğun talepler doğrultusunda Ücretsiz Düğün Salonları Projesini hayata geçireceklerini dile getiren İba, “Düğün, merasim, kına, sünnet gibi organizasyonlar için salon ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımızın kullanabilecekleri ve salon ücreti ödemeyecekleri Belediye Düğün Salonlarını hizmete açıyoruz.” İfadelerini kullandı.

    Kamp Alanları ve Tatil Projesi

    Kamp Alanları ve Tatil Projesiyle vatandaşlar için konforlu alanlar oluşturacaklarını söyleyen İba, “Edirne’de her vatandaşımız konforlu, keyifli ve ekonomik bir tatil yapabilsin diye kamp merkezlerimizi planladık. Gerek orman kampı gerekse deniz kenarında, ailenizle gelip kalabileceğiniz bungalov evler, çadırlarınızı kurabileceğiniz, karavanlarınızla gelip hizmet alabileceğiniz kamp alanları yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

    Taziye Evleri Projesi

    İba, Taziye Evleri Projesiyle ebediyete uğurlanan vatandaşların ailelerinin yanlarında olacaklarını, misafirlerini ağırlayabilecekleri taziye evleri açacaklarını dile getirdi.

    Kadın Girişim ve Kooperatifleri Destek Projesi- Kadın Meclisi Projesi, Gençlik ve Bilim Merkezi Projesi ve İlk Ofisiniz Bizden Projesi

    Kadın Girişim ve Kooperatifleri Destek Projesi, Kadın Meclisi Projesi, Gençlik ve Bilim Merkezi Projesi ve İlk Ofisiniz Bizden Projesinin detaylarını paylaşan İba, “Kadın girişimcileri ve kadın kooperatiflerinin, ürettikleri ürünlerin satışı, yer temini, markalaşma, pazarlama gibi konularda destekçisi oluyoruz. Şehrimizde yaşayan kadınlarımızın, kendileri ile alakalı ya da diğer tüm konularda kendi temsiliyetlerini sağlamaları için güçlü bir kadın meclisi kuruyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap veren bir Gençlik ve Bilim Merkezi kuracağız. Günümüz şartlarında en çok rağbet gören ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak adına önem arz eden Finansal okur yazarlık, tasarım, borsa, yazılım, kodlama, e-ticaret gibi konularda bilgi sahibi olacak. Gençlerimizi ekonomiye kazandırmak için, siz fikirlerinizi üretin, ilk ofisiniz bizden diyoruz. Mekan ve destek bizden, üretmek ve kazanmak gençlerimizden.” Dedi.

    Öğrenci dostu projeler

    Öğrencilere yönelik projeleri anlatan İba, Öğrencilere Toplu Taşımada 50 İndirim Projesiyle sevgili öğrencilerimizi ilgilendiren bir projemiz var. Toplu taşımada tüm öğrencilerimize yüzde 50 indirim imkânı getireceğiz. İlk Bursunuz Bizden Projesiyle Edirne’de yaşayan ailelerimizin üniversite eğitimine başlayan evlatlarına ilk burslarını biz vereceğiz. Böylece evladını üniversiteye gönderecek ailelerimize ekonomik destek sunmuş olacağız. Ücretsiz internet projesiyle Şehrimizin tüm meydan, park, durak, toplu taşıma ve sosyal tesislerimizde tüm vatandaşlarımıza ücretsiz internet erişimi sağlıyoruz. Gençlik Meclisi Projesiyle gençlerimizin, şehirdeki gelişmeler ile alakalı fikir ve söz sahibi olacağı, seslerini duyurabilecekleri Gençlik Meclisi’ni belediyemizde kuruyoruz. Her Mahalleye Halı Saha Projesiyle her mahalleye çocuklarımızın gönlünce oynayabileceği halı sahalar yapıyoruz. Belgin Abla, bize halı saha yapacak mısın diye soran Ahmet’e sözüm var. Belgin Başkanım, bizimle maç yapacak mısın diyen Ömer’e sözüm var. Siz topunuzu alıp geleceksiniz, maç sonrası gazozlar benden.” Şeklinde konuştu.

    Okul Bahçeleri Projesi

    İba, Okul Bahçeleri Projesiyle birlikte öğrencilerin ders aralarında nefes alma, sosyalleşme, gönüllerince oynama imkânı sağlayan bahçelerin, nezih, temiz ve düzenli bir hâle getirileceğini iletti.

    Belediye bünyesine Çocuk Meclisi kuracaklarını açıklayan İba, şikâyet ve önerilerin hassasiyetle gözden geçireceklerini vurguladı.

    Çocuk Kütüphanesi Projesi

    Çocuk Kütüphanesi Projesi hakkında da bilgi veren İba, kurulacak kütüphaneyle çocukları öğrenmeye teşvik edeceklerini belirtti.

    Okul Gezileriniz Bizden Projesi, Engelsiz Edirne Projesi, Çınarlarımıza Projeler, Emeklilerimize Destek Projesi ve STK Kampüsü Projesi

    Okul Gezileriniz Bizden Projesi, Engelsiz Edirne Projesi, Çınarlarımıza Projeler, Emeklilerimize Destek Projesi ve STK Kampüsü Projesi hakkında detayları paylaşan İba, “Okullarımızın farklı şehir veya ülkelerdeki organizasyonlarını belediye olarak destekleyerek projelerine paydaş oluyoruz. Her anlamda engelli bireyler için huzurla yaşanacak bir şehir projelendirdik. Yollar, ulaşım ve tüm şehircilik alanlarında engelleri aşıyoruz. Engelsiz Bakımevlerimizde, bakıma ihtiyaç duyan bireylere ve ailelerine destek olacak, onları topluma kazandırmak için özel projeler üretiyoruz. Yaş almış büyüklerimiz için ‘Çınar Evleri’ yapıyoruz. Sosyal yaşama dahil olamayan, özellikle de çalışan ailelerin gündüz saatlerinde bakmakta güçlük çektiği yaşlılarımız, Çınar Evleri ile keyifli ve verimli zaman geçirecek. Ayrıca, Kendi bakımlarını yapamayan veya yakınlarından destek alamayan yaşlılarımıza, evlerinde bakım hizmeti sağlayan bir Yaşlı Bakım programı oluşturuyoruz. İhtiyaç sahibi Emeklilerimize 2 bin 500 TL destek veriyoruz. Şehrimizde sivil toplum kuruluşlarımızın sesine kulak verip, tüm STK’larımıza tek bir çatı altında çalışabilecekleri ofisler tahsis ediyoruz.” Dedi.

    ETÜT Merkezleri Projesi

    ETÜT Merkezleri Projesiyle Lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlık ve okullardaki süreçlere katkı sunacak takviye eğitimleri vereceklerini söyleyen İba, Etüt merkezleri içinde aynı zamanda Kariyer Merkezleri olacağını ve gençlerin geleceğini planlarken uzman desteği alabileceklerini aktardı.

    EMEK ( Edirne Meslek Edindirme Kursları) Projesi

    EMEK ( Edirne Meslek Edindirme Kursları) Projesi ile kendini geliştirmek, yepyeni meziyetlere sahip olmak isteyen vatandaşlar için kurslar açacaklarını belirten İba, İstihdam ofisleriyle meslek kollarında iş bulma konusunda destek olacaklarını vurguladı.

    (ESEM) Edirne Sanat Eğitim Merkezleri Projesi

    İba, ESEM Edirne Sanat Eğitim Merkezleri Projesiyle, Edirnelileri ESEM ‘lerde uzman eğitimcilerden, keman, piyano, gitar dersleri, Dans, bale, ritim, resim kurslarıyla buluşturacaklarını belirtti.

    Turizm Projeleriyle Turizm Rotalarını geliştirip, Başta Kültür Yolu Festivali olmak üzere birçok festivale ev sahipliği yaparak marka değerini arttıracaklarını belirten İba, Edirne Tanıtım Ofisleri kurarak şehrin ihtiyaç duyduğu turizm gelirini, Edirne’ye kazandıracaklarını aktardı.

    Atatürk Evi Projesi

    Atatürk Evi Projesiyle, Türkiye’nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin kentte bire bir aynısını yapacaklarının altını çizen İba, evin yapımı tamamlandıktan sonra ziyarete açacaklarını duyurdu.

    Kırkpınar Projesi

    Kırkpınar Projesi ile şehre gelen misafirlere Kırkpınar geleneğini, gösteri güreşleri ile izleteceklerini dile getiren İba, Kırkpınar organizasyonunu sadece 3 güne değil, tüm yıla yaygın hale getireceklerini aktardı.

    Kültür Turları Projesi

    İba, Kültür Turları Projesiyle, Edirne Belediyesi olarak, diğer illere kültür turları düzenleyeceklerini belirtti.

    Son Durak Şoför Bekleme alanları

    Toplu Taşıma Araç Şoförlerinden gelen talepler doğrultusunda, Son Durak Şoför Bekleme alanları yapacaklarını dile getiren İba, şoförler için son duraklarda dinlenme alanları yapacaklarını vurguladı.

    Otogar Yenileme Projesi

    Otogar Yenileme Projesini hayata geçireceklerini söyleyen İba, Mevcut otogarın fiziki şartlarını şehre yakışacak şekilde en iyi şartlarda yenileyeceklerini belirtti. İba, Muhtarlık Yenileme Projesi ile Mahalle muhtarlık binaları modern ve konforlu hale getireceklerini aktardı.

    Taksi Durakları yenileme projesi

    Taksici esnafların talep ettiği Taksi Durakları yenileme projesini hayata geçireceklerini söyleyen İba, tek tip ve konforlu Taksi Duraklarını esnaf la kavuşturacaklarını vurguladı.

    Taksici esnafımızın talep ettiği tek tip ve konforlu Taksi Durakları projemizi hayata geçiriyoruz.

    Meyve Sebze Hal Yenileme Projesi

    İba, Meyve Sebze Hal Yenileme Projesiyle Bakımsız ve şartları yetersiz olan meyve-sebze halimizi yenileyeceklerini dile getirdi.

    Şeffaf Belediyecilik

    Şeffaf Belediyecilik Projesi ile E-belediyecilik sistemini geliştirerek vatandaşlara, online işlem kolaylığı, işlemlerin hızla tamamlanması ve en önemlisi şeffaflık getireceklerini aktardı.

    İba, Mevcutta en çok şikâyet alan imar alanındaki yapı ruhsat sürecini kısaltacaklarını ifade etti.

    Sivrisinek Projesi

    Sivrisinek Projesi ile doğru müdahale yapılarak kentteki sivrisinek sıkıntısını çözeceklerinin altını çizen İba, sinekleri larva döneminde etkisiz hale getireceklerini belirtti.

 

Kadın seçmenlerin ilgisi Ak Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba’ya yoğundu. Büşra Bakırcıoğlu: “Edirne’yi terkedilimişlikten sadece Belgin Başkanın kurtarabileceğine inanıyorum. Edirnemizi mutlaka modern Avrupa şehri sattüsüne kavuşturacaktır.” dedi.

Kadın Girişim ve Kooperatifleri Destek Projesi- Kadın Meclisi Projesi, Gençlik ve Bilim Merkezi Projesi ve İlk Ofisiniz Bizden Projesi

Kadın Girişim ve Kooperatifleri Destek Projesi, Kadın Meclisi Projesi, Gençlik ve Bilim Merkezi Projesi ve İlk Ofisiniz Bizden Projesinin detaylarını paylaşan İba, “Kadın girişimcileri ve kadın kooperatiflerinin, ürettikleri ürünlerin satışı, yer temini, markalaşma, pazarlama gibi konularda destekçisi oluyoruz. Şehrimizde yaşayan kadınlarımızın, kendileri ile alakalı ya da diğer tüm konularda kendi temsiliyetlerini sağlamaları için güçlü bir kadın meclisi kuruyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap veren bir Gençlik ve Bilim Merkezi kuracağız. Günümüz şartlarında en çok rağbet gören ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak adına önem arz eden Finansal okur yazarlık, tasarım, borsa, yazılım, kodlama, e-ticaret gibi konularda bilgi sahibi olacak. Gençlerimizi ekonomiye kazandırmak için, siz fikirlerinizi üretin, ilk ofisiniz bizden diyoruz. Mekan ve destek bizden, üretmek ve kazanmak gençlerimizden.” Dedi.

Öğrenci dostu projeler

Öğrencilere yönelik projeleri anlatan İba, Öğrencilere Toplu Taşımada 50 İndirim Projesiyle sevgili öğrencilerimizi ilgilendiren bir projemiz var. Toplu taşımada tüm öğrencilerimize yüzde 50 indirim imkânı getireceğiz. İlk Bursunuz Bizden Projesiyle Edirne’de yaşayan ailelerimizin üniversite eğitimine başlayan evlatlarına ilk burslarını biz vereceğiz. Böylece evladını üniversiteye gönderecek ailelerimize ekonomik destek sunmuş olacağız. Ücretsiz internet projesiyle Şehrimizin tüm meydan, park, durak, toplu taşıma ve sosyal tesislerimizde tüm vatandaşlarımıza ücretsiz internet erişimi sağlıyoruz. Gençlik Meclisi Projesiyle gençlerimizin, şehirdeki gelişmeler ile alakalı fikir ve söz sahibi olacağı, seslerini duyurabilecekleri Gençlik Meclisi’ni belediyemizde kuruyoruz. Her Mahalleye Halı Saha Projesiyle her mahalleye çocuklarımızın gönlünce oynayabileceği halı sahalar yapıyoruz. Belgin Abla, bize halı saha yapacak mısın diye soran Ahmet’e sözüm var. Belgin Başkanım, bizimle maç yapacak mısın diyen Ömer’e sözüm var. Siz topunuzu alıp geleceksiniz, maç sonrası gazozlar benden.” Şeklinde konuştu.

Okul Bahçeleri Projesi

İba, Okul Bahçeleri Projesiyle birlikte öğrencilerin ders aralarında nefes alma, sosyalleşme, gönüllerince oynama imkânı sağlayan bahçelerin, nezih, temiz ve düzenli bir hâle getirileceğini iletti.

Belediye bünyesine Çocuk Meclisi kuracaklarını açıklayan İba, şikâyet ve önerilerin hassasiyetle gözden geçireceklerini vurguladı.

Çocuk Kütüphanesi Projesi

Çocuk Kütüphanesi Projesi hakkında da bilgi veren İba, kurulacak kütüphaneyle çocukları öğrenmeye teşvik edeceklerini belirtti.

Okul Gezileriniz Bizden Projesi, Engelsiz Edirne Projesi, Çınarlarımıza Projeler, Emeklilerimize Destek Projesi ve STK Kampüsü Projesi

Okul Gezileriniz Bizden Projesi, Engelsiz Edirne Projesi, Çınarlarımıza Projeler, Emeklilerimize Destek Projesi ve STK Kampüsü Projesi hakkında detayları paylaşan İba, “Okullarımızın farklı şehir veya ülkelerdeki organizasyonlarını belediye olarak destekleyerek projelerine paydaş oluyoruz. Her anlamda engelli bireyler için huzurla yaşanacak bir şehir projelendirdik. Yollar, ulaşım ve tüm şehircilik alanlarında engelleri aşıyoruz. Engelsiz Bakımevlerimizde, bakıma ihtiyaç duyan bireylere ve ailelerine destek olacak, onları topluma kazandırmak için özel projeler üretiyoruz. Yaş almış büyüklerimiz için ‘Çınar Evleri’ yapıyoruz. Sosyal yaşama dahil olamayan, özellikle de çalışan ailelerin gündüz saatlerinde bakmakta güçlük çektiği yaşlılarımız, Çınar Evleri ile keyifli ve verimli zaman geçirecek. Ayrıca, Kendi bakımlarını yapamayan veya yakınlarından destek alamayan yaşlılarımıza, evlerinde bakım hizmeti sağlayan bir Yaşlı Bakım programı oluşturuyoruz. İhtiyaç sahibi Emeklilerimize 2 bin 500 TL destek veriyoruz. Şehrimizde sivil toplum kuruluşlarımızın sesine kulak verip, tüm STK’larımıza tek bir çatı altında çalışabilecekleri ofisler tahsis ediyoruz.” Dedi.

ETÜT Merkezleri Projesi

ETÜT Merkezleri Projesiyle Lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlık ve okullardaki süreçlere katkı sunacak takviye eğitimleri vereceklerini söyleyen İba, Etüt merkezleri içinde aynı zamanda Kariyer Merkezleri olacağını ve gençlerin geleceğini planlarken uzman desteği alabileceklerini aktardı.

EMEK ( Edirne Meslek Edindirme Kursları) Projesi

EMEK ( Edirne Meslek Edindirme Kursları) Projesi ile kendini geliştirmek, yepyeni meziyetlere sahip olmak isteyen vatandaşlar için kurslar açacaklarını belirten İba, İstihdam ofisleriyle meslek kollarında iş bulma konusunda destek olacaklarını vurguladı.

(ESEM) Edirne Sanat Eğitim Merkezleri Projesi

İba, ESEM Edirne Sanat Eğitim Merkezleri Projesiyle, Edirnelileri ESEM ‘lerde uzman eğitimcilerden, keman, piyano, gitar dersleri, Dans, bale, ritim, resim kurslarıyla buluşturacaklarını belirtti.

Turizm Projeleriyle Turizm Rotalarını geliştirip, Başta Kültür Yolu Festivali olmak üzere birçok festivale ev sahipliği yaparak marka değerini arttıracaklarını belirten İba, Edirne Tanıtım Ofisleri kurarak şehrin ihtiyaç duyduğu turizm gelirini, Edirne’ye kazandıracaklarını aktardı.

Atatürk Evi Projesi

Atatürk Evi Projesiyle, Türkiye’nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin kentte bire bir aynısını yapacaklarının altını çizen İba, evin yapımı tamamlandıktan sonra ziyarete açacaklarını duyurdu.

Kırkpınar Projesi

Kırkpınar Projesi ile şehre gelen misafirlere Kırkpınar geleneğini, gösteri güreşleri ile izleteceklerini dile getiren İba, Kırkpınar organizasyonunu sadece 3 güne değil, tüm yıla yaygın hale getireceklerini aktardı.

Kültür Turları Projesi

İba, Kültür Turları Projesiyle, Edirne Belediyesi olarak, diğer illere kültür turları düzenleyeceklerini belirtti.

Son Durak Şoför Bekleme alanları

Toplu Taşıma Araç Şoförlerinden gelen talepler doğrultusunda, Son Durak Şoför Bekleme alanları yapacaklarını dile getiren İba, şoförler için son duraklarda dinlenme alanları yapacaklarını vurguladı.

Otogar Yenileme Projesi

Otogar Yenileme Projesini hayata geçireceklerini söyleyen İba, Mevcut otogarın fiziki şartlarını şehre yakışacak şekilde en iyi şartlarda yenileyeceklerini belirtti. İba, Muhtarlık Yenileme Projesi ile Mahalle muhtarlık binaları modern ve konforlu hale getireceklerini aktardı.

Taksi Durakları yenileme projesi

Taksici esnafların talep ettiği Taksi Durakları yenileme projesini hayata geçireceklerini söyleyen İba, tek tip ve konforlu Taksi Duraklarını esnaf la kavuşturacaklarını vurguladı.

Taksici esnafımızın talep ettiği tek tip ve konforlu Taksi Durakları projemizi hayata geçiriyoruz.

Meyve Sebze Hal Yenileme Projesi

İba, Meyve Sebze Hal Yenileme Projesiyle Bakımsız ve şartları yetersiz olan meyve-sebze halimizi yenileyeceklerini dile getirdi.

Şeffaf Belediyecilik

Şeffaf Belediyecilik Projesi ile E-belediyecilik sistemini geliştirerek vatandaşlara, online işlem kolaylığı, işlemlerin hızla tamamlanması ve en önemlisi şeffaflık getireceklerini aktardı.

İba, Mevcutta en çok şikâyet alan imar alanındaki yapı ruhsat sürecini kısaltacaklarını ifade etti.

Sivrisinek Projesi

Sivrisinek Projesi ile doğru müdahale yapılarak kentteki sivrisinek sıkıntısını çözeceklerinin altını çizen İba, sinekleri larva döneminde etkisiz hale getireceklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir