Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Edirne’ye gerekli yatırımın yapıldığını söyledi, Kılıçdaroğlu’nu kınadı 

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Edirne’ye gerekli yatırımın yapıldığını söyledi, Kılıçdaroğlu’nu kınadı 

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Edirne’ye gerekli yatırımın yapıldığını söyledi, Kılıçdaroğlu’nu kınadı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Mitinginde halka hitap etti. Erdoğan, Edirne’ye yapılacak projeleri sıraladı, yerel seçimlerde cumhur ittifakına destek istedi. “Son 17 yıldır Edirne’ye 15 katrilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde 889 yeni derslik inşa ettik. Yükseköğrenim öğrencileri için 4 bin 64 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete soktuk. Bu yıl içinde 2 bin 450 kişi kapasiteli bir yükseköğrenim yurdu, bir sonraki yıl ise toplamda bin 300 kişi kapasiteli iki yükseköğrenim yurdunu daha şehrimize kazandıracağız. Spor salonları, yüzme havuzları, güreş alanları, gençlik merkezleri, Keşan’a, Uzunköprü’ye, merkeze yaptık. Gençlerimizle beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da gözettik. Sosyal devlet anlayışımız var, bu ilkeden hareketle gerçek anlamını bulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’de sosyal devlet ilkesini en yaygın, en başarılı şekilde uygulayan AK Parti olmuştur. Edirneli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, 757 milyon lira tutarında kaynak aktardık. TOKİ vasıtasıyla 5 bin 848 konut projesini hayata geçirdik. Üç Şerefeli Cami, Kazasker Salih Mescidi gibi önemli eserlerin de aralarında bulunduğu 153 ata yadigarı eserimizi restore ettik. Süleyman Paşa Camisi, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı gibi eserlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor.”

Sağlık alanında ise 400 yataklı Edirne Devlet Hastanesi’yle 9’u hastaneden oluşan toplam 29 sağlık tesisinin kente kazandırıldığını anlatan Erdoğan, halen 3 sağlık tesisinin inşasının, 13 sağlık tesisinin de plan, proje ve ihale süreçlerinin devam ettiğini bildirdi.

Erdoğan, Edirne’ye 2002’ye kadar 70 kilometre bölünmüş yol yapılırken, 16 yılda buna 189 kilometre daha ilave edildiğini anımsatarak, yapımı devam eden TEM – Edirne-Karaağaç bağlantı yolunun bu yıl, Edirne – Kırklareli bölünmüş yolunun da seneye tamamlanacağını duyurdu.

Edirne il sınırları içerisindeki demiryollarının komple yenilendiğini belirten Erdoğan, “Yaklaşık 7,5 katrilyon liralık maliyeti olan İpek Demiryolu güzergahının ülkemizden geçen bölümünün Avrupa bağlantısını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizle ilgili çalışmalar da sürüyor. Yıllık yaklaşık 3,5 milyon yolcu ve 9,6 milyon ton yük taşınacak hızlı tren hattının bitmesiyle Halkalı-Kapıkule arasındaki seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6,5 saatten 2 saat 20 dakikaya inecek. Onlar konuşur, biz yaparız. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizin altyapı hazırlıklarını tamamladık. Bu yıl inşası için gerekli adımları atıyoruz.” diye konuştu.

ÇİPRAS’A MİNARE YANITI
Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüşmesini anlattı. Ruhban okulunun açılmasını isteyen Çipras’a, Yunanistan’da Fethiye Camisi’nin yapımına izin verilmeyen minaresiyle yanıt verdiğini söyledi. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

KUTLU YÜRÜYÜŞÜ BURADAN BAŞLATTI
“Çok çalışarak Edirne ve ilçelerini artık, Fatih Sultan Mehmet’e layık olanların yönetmesi lazım. İstanbul’u fetheden o güzel kumandan o kutlu yürüyüşü nereden başlattı? Buradan başlattı. O yüzden Edirne başka… Bu milletin şanlı tarihine ayna tutan Edirne, bu milletin göz bebeğidir.

Tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyerek Edirne’nin önünde yeni bir ufuk açıyoruz. Edirne, bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur zilletinden inşallah 31 Mart’ta kurtulacaktır diye inanıyorum.

ELİNE DİLİNE DURSUN
Bay Kemal ne diyor? ‘Çiftçi aç, çiftçinin topraklarına el konuldu’ diyor. Eline diline dursun. Hangi topraklara el koyduk? 2,6 katrilyon çiftçilerimize tarımsal destek verdik? Bunlar resmi hesaplar. Sen neye göre konuşuyorsun?

HALKALI-KAPIKULE HIZLI TREN PROJESİ
Yapımı devam eden TEM Karaağaç bağlantı yolunu bu yıl Edirne-Kırklareli bölünmüş yolunu da seneye tamamlıyoruz. Edirne il sınırları içerisindeki demiryollarını komple yeniledik. Yaklaşık 7.5 katrilyon liralık maliyeti olan ipek demiryolu güzergahının ülkemizden geçen Avrupa bağlantısını sağlayacak Halkalı-Kapıkule hızlı tren projesinin çalışmaları sürüyor. Hattın bitmesiyle Halkalı-Kapıkule arası seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya inecek. Projemizin alt yapı hazırlarını tamamladık. Bu yıl inşaatı için gerekli adımları atıyoruz.

367 BİN DEKAR ARAZİ SULAMAYA AÇILIYOR
Edirne’nin içme suyu problemini biz çözdük. Edirne’ye 6 baraj, 31 gölet inşa ettik. 3 baraj ve 3 göletin inşası devam ediyor. Yaptığımız sulama tesisleriyle 454 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. İnşaatı devam eden sulama tesisleriyle, 367 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız.

KANAL EDİRNE PROJESİ
Edirne’yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak.

Enerjide yerli kaynak kullanımını en üst düzeye çıkarmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. 2017 yılında yerli kaynaklardan elektrik üretimimiz yüzde 45’ti. Bu oran şimdi ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 60’ı buldu.

YENİ GAZ SAHALARI KEŞFETTİK
Size bir müjde vereyim mi? Geçtiğimiz hafta Trakya’da mevcut doğalgaz üretimimizi iki katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam nedir biliyor musunuz? 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Hadi bunu bir yerde söyle be… “Bu hükümete teşekkür ediyorum, bu kadar doğalgaz buldular” de. Ama söyleyemez. O sadece yalan üretir.

KARTAL’IN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINA KABADAYI TEPKİSİ
Kartal’da binalar yıkıldı. Vatandaş diyor ki “nerede bu belediye başkanı” Beş gün sonra gidiyor. Kabadayılar gibi… Ama bay Kemal sen neredesin? Onun çok önemli işleri var. 21 vatandaşım şehit olmuş, 14 yaralım var, yok. Cenaze… 9 vatandaşımın cenaze törenine ben, arkadaşlarım hep katıldık. CHP’den sadece istifa etmiş olan Akif Hamzaçebi o gün oradaydı. Bay Kemal oraya gelemezdin be? Gelseydin ne olurdu? Bir şey mi olurdu sana? Onların çok önemli işleri var… Yalan söylüyor. “Benim belediye başkanım oradaydı” 5 gün sonra… Onu geçtim, sen neredesin sen?

BU ÜLKE 82 MİLYON VATANDAŞIMIZIN ORTAK VATANIDIR
Bu ülke, tüm renkleriyle, tüm zenginlikleriyle, tüm farklılıklarıyla 82 milyon vatandaşımızın ortak vatanıdır. Bu ülkede herkes, diğerlerinin hakkına, hukukuna saygılı olmak şartıyla dilediği gibi inanabilir, dilediği gibi yaşayabilir, dilediği gibi iş yapabilir, dilediği gibi düşüncelerini ifade edebilir.”

ÇİPRAS İLE GÖŞMESİNİ ANLATTI
Sayın Çipras ile görüştüğümde aynı şeyi söyledim. Dedim ki, bak bizlerden bir şeyler istiyorsunuz, Ruhban Okulu’nu istiyorsunuz. Ben de dedim ki, ‘Fethiye Camii’ni açalım…’ ‘Camiyi açıyoruz’ dediler. Minaresi niye yok? Kızlarım, kilise çan kulesi olmadan olur mu? Biz diyoruz ki çan kulesiyle mi yapacaksın? Gel yap. Ama bizim camimizin de mütemmim cüzü nedir? Şu semaya yükselen minarelerdir. Ya işte diyor “muhalefet beni eleştiriyor” Ya biz siyasetçiyiz, kendimize güveneceğiz. İstedikleri kadar eleştirsinler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir