Edirne Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısında Görev Dağılımı ve Üye Seçimleri Yapıldı

0

  • Edirne Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda 22 gündem maddesi ve 3 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Seçimlerin ardından yeni dönemin ilk Edirne Belediye Meclisi Toplantısı, Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mecliste, 22 maddenin görüşülmesiyle birlikte Başkan Vekilliği, Kâtip Üyeliği, Çiftçi Malları Koruma Üyeliği, Murakabe Heyeti, Encümen Üyeleri, Edirne Katı Atık Yönetim Birliği, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği, İmar Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu, Tarihi Kentler Birliği üye seçimleri gibi birçok komisyon ve üye seçimi gerçekleştirildi.

Meclis başkan vekillerini seçerek işe başladı. Birinci başkan vekilliğine Babür han Güldiken, ikinci başkan vekilliğine ise Nurcan Pektaş seçildi.

Kâtip Üyeliği’ne ise Duygu Şener, İlknur Özcan ve Bedrettin Kapu seçildi. Yedek üyeler olarak Ömer Kutlu ve Nedim Mercan belirlendi.

Belediye encümen üyeliklerine Asım Uyguner, Nedim Mercan ve Ömer Kutlu seçildi.

Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakabe Heyeti üyeliklerine ilişkin seçimler yapıldı. Bu kapsamda Çiftçi Malları Koruma Meclisi’nde asil üyelere Suat Tabak pehlivan, Şerif Arpa, İbrahim Özölmez, Harun Çamlıöz ve Gökhan Saranlı seçildi. Murakabe Heyeti’nde ise asil üyelere Abdullah Sancakçavuşu, Tolga Tosun, Oğusan Bostancı, Ahmet Koca ve Celal Seleje belirlendi.

Katı Atık Yönetim Birliği üyeliklerine birçok isim seçildi. Bunlar arasında Filiz Gencan Akın, Babürhan Feyzulhah Güldiken, İsmail Bilgi, Harika Taybıllı, Cenk Ergüden, Serhat Ceylan, Mehmet Muranlı, Gökçe Onur Öktem, Nurcan Pektaş, Semih Çınar, İlknur Özcan, Yavuz Arslan, Bedrettin Kapu, Engin Çoğal, Engin Yağcılar, Duygu Şener, İsmail Sancakçavuşu, Ömer Kutlu ve Nedim Mercan bulunmaktadır.

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği üyeliklerine Filiz Gencan Akın, Yavuz Arslan, Nedim Mercan ve İsmail Sancakçavuşu seçildi.

İmar Komisyonu’na Cenk Ergüden, Mehmet Muranlı ve Ezgi Yetkiner seçildi.

Ulaşım Komisyonu’na Semih Çınar, Bedrettin Kapu ve Celal Demir, Plan ve Bütçe Komisyonu’na ise İsmail Bilgi, Engin Yağcılar ve Necamettin Attay seçildi.

Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu’na Av. Filiz Gencan Akın, Tarihi Kentler Birliği üyeliğine Filiz Gencan Akın, Cenk Ergüden ve Babürhan Feyzullah Güldiken, Marmara Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği’ne Filiz Gencan Akın, Gökçe Onur Öktem ve Sergen Kuru seçildi.

Ayrıca, Kadın Aile ve Çocuk Komisyonu’na Nurcan Pektaş, İlknur Özcan ve Sibel Yıldırım, Deprem ve Doğal Afet Komisyonu’na Serhad Ceylan, Engin Çoğal ve İsmail Uzun, Hukuk Komisyonu’na Engin Yağcılar, Harika Taybıllı ve Hasan Aygün seçildi.

Toplantının sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Polis Haftası’nı ve Roman Günü’nü kutladı ve Ramazan Bayramı öncesi Edirneli hemşerilerinin bayramını kutladı.

Konuşmanın ardından Başkan Filiz Gencan Akın, meclis üyelerine rozetlerini takdim etti.

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et