Edirne İçin Gökyüzü Yolu: Teleferik Projesi Şehre Nefes Olacak!

0

Edirne'nin tarihi ve doğal güzelliklerine kuş bakışı bir yolculuk: İsmail Vekil liderliğindeki teleferik projesi, şehre yeni bir soluk getiriyor.

Edirne’nin tarihi ve doğal güzelliklerine kuş bakışı bir yolculuk: İsmail Vekil liderliğindeki teleferik projesi, şehre yeni bir soluk getiriyor.
  • Ayçiçeği Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı ve proje uzmanı İsmail Vekil’in önerdiği teleferik projesi, Edirne’nin turizm ve ulaşımını kuş bakışı bir perspektiften yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Edirne’yi ziyarete gelen misafirler Edirne’nin yanısıra Yunanistan ve Bulgaristan’ı da kuş bakışı seyretme imkanı bulacaklar.

Edirne’yi turizm ve ulaşım açısından bir üst lige taşıyacak yenilikçi bir öneri gündemde. Ayçiçeği Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı İsmail Vekil tarafından yapılan açıklamada, Karaağaç’tan başlayarak stadyuma ve oradan Bağlar Sırtı’na kadar uzanacak olan teleferik hattı, hem şehrin trafik yükünü hafifletecek hem de Edirne’ye gelen ziyaretçilere benzersiz bir şehir manzarası sunacak.

Proje uzmanı olan Vekil, bu teleferik sistemi için AB fonlarından yararlanmayı planladığını ve Edirne Turizm Tarih Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği ile birlikte projeyi hayata geçireceklerini belirtti. Ayrıca, “Akdeniz Sınır Ötesi İşbirliği Programı’ndan 103,6 milyon avro bütçeyle yararlanma fırsatı var. Teklif çağrısı açıldı ve yararlanacak iller arasında Edirne de bulunuyor,” dedi Vekil.

Edirne Valiliği’nin, Edirne Belediyesi’nin ve Trakya Üniversitesinin de proje yazma kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Vekil, bu tür projelerin yerel düzeyde geliştirilmesinin önemini belirtti ve “Valilik ve Belediyemiz de bu projeyi üstlenirse, onlara destek vermeye hazırız. Bu iş birliği, Edirne için büyük kazanımlar sağlayabilir,” şeklinde konuştu.

“Bu proje, Edirne’nin tarihi ve doğal güzelliklerini farklı bir perspektiften görmek isteyen yerli ve yabancı turistler için cazip bir seçenek olacak. Aynı zamanda, köprüler üzerindeki trafik sıkışıklığını azaltarak, daha sürdürülebilir bir ulaşım alternatifi sunacak,” dedi. Projeye yönelik fizibilite çalışmalarının başladığını vurgulayan Vekil, teleferik sisteminin, şehrin turizm potansiyelini maksimize edeceğini ve Edirne’nin turizm altyapısına modern bir soluk getireceğini ifade etti.

Önerilen teleferik hattı, Edirne’nin tarihi siluetini ziyaretçilere farklı bir açıdan sunarken, şehir içi mobiliteye de yeni bir boyut kazandıracak. Proje, şehirdeki trafik yoğunluğunu azaltmayı ve ulaşımı daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Önerilen teleferik hattı, Edirne’nin tarihi siluetini ziyaretçilere farklı bir açıdan sunarken, şehir içi mobiliteye de yeni bir boyut kazandıracak. Proje, şehirdeki trafik yoğunluğunu azaltmayı ve ulaşımı daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Vekil projenin uygulama linkini de verdi. https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/programmes/peri?fbclid=IwY2xjawEfAzBleHRuA2FlbQIxMQABHfthQb5BS3FDdcltSSqpy0y0sBC0HbemQpU-cvYUajAi3NQTH7nqgkx5xA_aem_NB6OFiGQBOjoMiPBdbGZpw


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin