Edirne Türk Gençliği’nden Gürkan’a binlerce kınama ilanı

0

Edirne Türk Gençliği’nden Gürkan’a binlerce kınama ilanı

Edirne Türk Gençliği’nden Gürkan’a binlerce kınama ilanı

Edirne Türk Gençliği’nden Gürkan’a binlerce kınama ilanı

Edirne Türk Gençliği olarak tanımlayan bir gurup, “

  • Edirne dört kez işgal edilmiş; nihayetinde Lozan ile geri alınmış bir Türk şehridir. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, büyük bir gaflete imza atmış, şehrimize Adrianapol diyerek, kan ve imanla savaşan Balkan göçmenlerinin aziz hatırasına saygısızlık etmiştir. Edirne Mustafa Kemal Paşa’nın ordusunun düşmandan şahadetle geri aldığı, Türk Şehridir.
Edirne Türk Gençliği’nden Gürkan’a binlerce kınama ilanı
  • Yunanlılara şirin görünmek sevdasıyla, yeni yıl tebrik afişlerinde Edirne’ye Andriapolis diyerek, Şehitler diyarı Edirne’yi Bizans’taki adıyla anan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk Milletini derinden yaralamakla beraber, Edirne uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin de kemikleri sızlamıştır. Bizleri utanç, pişmanlık ve öfkenin kucağına atmıştır. Sayın Gürkan yüzleri kızartan, yürekleri burkan telafi edilemez gafletiyle, tarih sayfalarında kara bir leke olarak kalmaya hak kazanmıştır. “ yazılı on binlerce bastırdıkları yazılı iki ayrı el ilanı şehrin muhtelif yerlerine, otobüs duraklarına yapıştırdılar ve bireylere vererek dağıtımı sağladılar.

Konu ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz, Edirne’ye alış veriş için gelen Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşı kişiler, Edirne halkının Yunanistan’ın yerleşim birimleri Kastanies (Καστανιές), Evros (Έβρος), Alexandroupoli (Αλεξανδρούπολη) veya Orestiada (Ορεστιάδα) olarak; Bulgaristan Svilengrad (Свиленград), Plovdiv (Пловдив) Sofya (софия) olarak biliyorlar ise biz de Edirne’yi Edirne (Едикре, Εδίpvέ) olarak biliyoruz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın şirinlik gösterisi yapmak için yılbaşı kutlama afişlerinde Adrianopolis (Αδριανούπολης) veya Odrin (Одрин) sadece Yunanistan’da veya Bulgaristan’da yaşayan Türk topraklarında gözü olan fanatikleri memnun eder ve aramıza nifak tohumları sokar. Daha önce Edirne Valiliğinin whatssap şikayet hattı uygulamasında da aynı tabirler vardı. O da yanlış bir uygulama idi. Şeklinde konuştular. Diğer taraftan kişi veya kurumların bu şekilde gafları ile şehrin komik reklamının olduğunu da söylediler. “Son zamanlarda Edirne’ye alış veriş için gelen Yunanistan veya Bulgaristan vatandaşlarının sayısının almasının da bu gaflarla ilgili olmadığını, dövizde ki kur farkının azalması, yılbaşı tatillerinde çok sık Edirne’ye gelerek bütün ihtiyaçlarını karşılamaları ve bazı Edirne esnafının şımarmasına bağlı olduğunu sözlerine eklediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir