Edirne’de Kakava Hıdırellez Şenlikleri: Etkinliklerin Tarihleri Karışmasın!

0

  • Edirne‘de Baharın Coşkusu! Kakava Hıdırellez Şenlikleri 5 Mayıs saat 17:00’de Sarayiçi’nde Ateş Yakılması ile başlayacak. Etkinlikler 6 Mayıs saat 06:00’da Tunca Nehri kenarında Babafingo etkinlikleriyle devam edecek. Lütfen tarihleri ve etkinlikleri karıştırmayın.

Edirne’de baharın en coşkulu ve renkli kutlamalarından biri olan Kakava Hıdırellez Şenlikleri, 5-6 Mayıs tarihlerinde Sarayiçi’nde gerçekleşecek.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan bu gelenek, bereketin artması ve güzelliklerin paylaşılması amacıyla her yıl düzenleniyor. Kakava Ateşi’nin yakılması ve pilav ikramının yapıldığı ilk gün olan 5 Mayıs’ta, Bereketin artması ve güzelliklerin paylaşılması arzusunu simgeleyen Kakava Ateşi’nin yakılması ve pilav ikramı ile saat 17:00’de Sarayiçi’nde renkli bir kutlama gerçekleşecek.

“Bahara Giriş” ritüeli (Babafingo) de 6 Mayıs sabahı saat 06.00’da Tunca Nehri kıyısında gerçekleşecek.

Kakava Hıdırellez Şenlikleri, Roman kültüründe Hızır ve İlyas peygamberlerin bir gül ağacının dibinde buluştukları inancının yansıması olarak kabul ediliyor. Geleneksel olarak mayıs ayının gelmesiyle birlikte heyecan doruk noktasına ulaşıyor ve bu heyecanla hazırlıklarını tamamlıyorlar.

Şenlikler, 5 Mayıs 2024 tarihinde Saat 17.00’de Sarayiçi alanı girişinde bulunan Kanuni Köprüsü’nde protokolün karşılanması ile başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından dev Kakava Ateşi yakılacak ve Edirne Belediye Bandosu’nun konseriyle devam edecek olan şenlikler, 6 Mayıs’ta da devam edecek.

6 Mayıs’taki program ise 05.00-06.00 saatleri arasında Sarayiçi’nde düzenlenecek. Dilekler Dilek Ağacı’na bağlanacak, niyetler nehre atılacak ve ardından Saraçlar Caddesi’nde devam edecek olan etkinliklerde, Edirne Belediye Bandosu’nun konseri ve Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle renklenecek.

Protokol konuşmalarının ardından Kakava Hıdırellez Şenlikleri,

yumurta kırma ve niyet çekilişi ile son bulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir