Edirne’de Kuraklık Gölgesinde Ayçiçeği Hasadı: İlk Ürün 20 Lira’dan Satıldı

0

Edirne Ticaret Borsası'nda, kurak bir yaz mevsimi boyunca ayçiçeği hasadını gerçekleştiren çiftçi Şahin Çolpan. Arka planda, kuraklık nedeniyle zarar görmüş ayçiçeği tarlaları ve güneşin kavurucu etkisi altında bir tarım manzarası. Çiftçi, sezonun ilk hasadı için aldığı plaket ve mazotla ödüllendirilmişken, endişeli bakışları gelecek hasatlar için duyduğu kaygıyı yansıtıyor.

Edirne Ticaret Borsası’nda, kurak bir yaz mevsimi boyunca ayçiçeği hasadını gerçekleştiren çiftçi Şahin Çolpan. Arka planda, kuraklık nedeniyle zarar görmüş ayçiçeği tarlaları ve güneşin kavurucu etkisi altında bir tarım manzarası. Çiftçi, sezonun ilk hasadı için aldığı plaket ve mazotla ödüllendirilmişken, endişeli bakışları gelecek hasatlar için duyduğu kaygıyı yansıtıyor.
  • Edirne’de kuraklık koşullarına rağmen ayçiçeği hasadı başladı. Çiftçi Şahin Çolpan’ın ürünü, Edirne Ticaret Borsası’nda yüksek bir fiyatla alıcı bulurken, zorlu iklim koşulları endişeleri artırıyor.

Edirne‘nin tarım toprakları bu yıl sıcak ve kurak geçen yaz mevsiminin etkilerini hissediyor. Edirne Ticaret Borsası (ETB), Hatip köyünden gelen çiftçi Şahin Çolpan tarafından getirilen 4 ton ayçiçeği, kilogram başına 19,989 liradan satıldı. Çolpan’a hasatın ilk ürünü olması nedeniyle ETB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Kurban tarafından plaket ve 100 litre mazot hediye edildi. Kurban, tüm çiftçilere bereketli bir hasat sezonu dileğiyle, zorlu iklim koşullarına dikkat çekti.

Ancak, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, bölgedeki kuraklığın ciddiyetini vurgulayarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan dekar başına destek talebinde bulundu. Arabacı, bazı tarlaların biçilemeyecek durumda olduğunu belirterek, geçen yıl ton başına verilen 1500 liralık destekten daha fazlasının bu yıl şart olduğunu söyledi.

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin