Edirneli’lere Yunanistan Vizesi Muafiyeti

0

  • Yunan adaları için Türklere uygulanan 24 saatlik vizesiz Yunanistan ziyareti, Edirne için de uygulanabilir. ETSO Başkanı Sezai Irmak, 2 ay önce konuyu Evros Bölge Valisi’yle görüştüğünü ve çok olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Mitçotakis arasında yapılan anlaşmayla Türkleri Yunanistan adalarına 24 saatliğine vizesiz ziyaret konusunda anlaşma sağlanmıştı. Edirne ticaret ve sanayi odası başkanı Sezai Irmak, bu anlaşmaya sınır kenti Edirne’de de uygulanması gerektiğini söyledi.

Başkan Sezai Irmak Yunanistan’ın Evros Bölge Valisi seçilen Topsidis ile bundan iki ay önce 24 saatlik Yunanistan ziyaretlerinin önünü açmak için görüştüğünü belirtti. Görüşmenin olumlu geçtiğini söyleyen Irmak, Topsidis’in bu öneriye çok olumlu yaklaştığını konu hakkında Yunan tarafıyla görüşmeleri yürüttüğünü ifade etti.

Irmak; “Sayın Cumhurbaşkanımız hem ülkemiz için hem de ilimiz için çok önemli bir iş yaptı. Ben bundan iki ay önce o zaman Dedeağaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, şuan Evros Bölge Valisi Topsidis ile buradan giden bir görüşme yaptık. Topsidis’e 24 saatliğine Edirne’de yaşayan insanların Yunanistan’a vizesiz ve pasaportsuz gidip gelmeleri konusunda ikimiz de bir gayret gösterelim dedim. Çok olumlu karşıladı. Bu konuda ciddi girişimleri var. yunan tarafıyla görüşüyor. Kendisi buraya yakın bir köyden. En kısa zamanda onun yanına gideceğim. Bu konuda onun da ciddi gayretleri var. Şu an Mitçotakis’in partisinden vali seçildi. En kısa zamanda onu ziyaret ederek adalardaki uygulamanın ilimizden de yapılması konusunda girişimlerimi devam ettireceğim. Sayın Valimize de bu konudan bahsettim. İnşallah başarırız. Ben Edirne ili bazında bu konuşmayı yaptım ama Kırklareli de olsun. Hatta sınır illerinin bu prosedürlerden muaf olması gerektiğini düşünüyorum. Akrabalık ilişkilerimiz var. Edirne’nin yüzde 80’inin bir kısmı Yunanistan’’dan bir kısmı Bulgaristan’dan gelmiş. Benim babamın amcasının oğlu Gümilcine’de yaşıyor. Aynı şekilde Bulgaristan’da Kırcaali’de, Koşukavak’ta yakın akrabalarımız var. Arada bu duvarların olmaması lazım. Vize, çıkış harcı gibi prosedürlerin ortadan kalkması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir