Geleceğe dair umudumuz, Edirne’ye dair söylenecek sözümüz var bunun için Ak Parti Edirne İl Genel Meclis Üyesi 1. Sıra adayıyım

0

• Ak Parti Edirne İl Genel Meclis 1. Sıra adayı Mustafa Çınarkök

https://sinirotesigazetesi.org/• Ak Parti Edirne İl Genel Meclis 1. Sıra adayı Mustafa Çınarkök kendisini tanıtırken, “Edirne Sanayisinde Çınarmaksan isimli Toprak işleme ve Balya makineleri imalatı yapan işyerinin sahibiyim, çiftçilik işi ile de uğraşıyorum, Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum. Tarım emekçileri ile yıllardır iç içe yaşıyorum. Sanayi esnafının ve çiftçilerin içinde yetişen biriyim. Bana göre hayat ya siyahtır, ya da beyazdır. Benim hayatımda gri yoktur.” dedi.
Çınarkök konuşmasının devamında, “Ak Parti Edirne İl Genel Meclis 1. Sıra adayıyım. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlerden sonra; 1 Nisan’da yapacağım ilk iş parti rozetimi çıkarıp Edirne halkının, vatandaşlarımızın, köylülerimizin sorunlarının çözümlerine odaklanarak, çözümünü takip etmek olacak.” şeklinde konuştu.

Ak Parti Edirne İl Genel Meclis 1. Sıra adayı Mustafa Çınarkök: “Edirne’de yaşayan vatandaşlarımız benden, ‘Edirne’miz ve ülkemiz için bugüne kadar gerek parti içerisinde, gerekse toplumsal alanda verdiğim mücadeleyi artık daha icracı bir pozisyonda sürdürmemi istediler’ Ak Parti’de beni Edirne İl Genel Meclis Üyesi 1. Sıra adayı gösterdi.

Köyleri ziyaret ederek, köy muhtarları ve muhtar adayları ile birlikte vatandaşların sorunlarını dinliyoruz.
Köylerimizde, hayvancılık ve tarım başta olmak üzere çok önemli sorunlar tespit ettik. 1 Nisan’da göreve gelir gelmez bu sorunlara odaklanacağım.
Köylerde yaşayan gençlerin büyük şehirlere göç ettiğini görüyoruz. Bu gençleri tekrar köye döndürebilmek için istihdam sağlamak amacı ile sebze, meyveciliğin, tavukçuluğun, geliştirilmesi sağlamak için yaptığımız projeleri hayata geçireceğiz.

Köyden göçü değil, köye göçü gerçekleştirmek zorundayız.

Köy hobi bahçeliğine önem verilerek köy nostaljisi yaşatma projeleri yapıp uygulayacağız.
Edirne’mizin köylülerin ulaşım, kanalizasyon, meraların ıslahı, elektrik, haberleşme, dere ıslahı, köy grup yollarının asfaltlanması, mezarlıkların bakımı ve korunması, içme suyu, düğün salonu ve yapımlarını tamamlananların eksikliklerinin giderilmesi, yapımına başlanılan göletlerin tamamlanması, bozuk olan arıtma tesislerinin bakımı ve onarımı, çeltik tarlalarının sulanması için gerekli olan elektrik trafolarının kurulması, sel taşkınlarına yol açan Tunca ve Meriç nehirlerinin tabanının temizlenmesi, köy halkına gelir sağlamak amacıyla dikimi yapılan cevizlerin bakımı için gerekli suyun getirilmesi, köy okullarının durumu, çöp konteynerleri, baz istasyonu ve sağlık ocaklarında doktor sıkıntısı gibi sorunları var. İktidar partisini Edirne İl Genel Meclisi Üyesi olmanın avantajları ile bir an önce bunların çözümünü sağlayacağım.

Sıklıkla Edirne köylerimizde kanalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışma sorunu ortaya çıkıyor ‘Sistemin sürekli patlaması, tıkanması sonucu bazı bölgelerde kanalizasyon atıkları dışarıya çıkarak küçük gölcükler oluşturuyor. Köylerde yaşayan halkın sağlığını tehdit ediyor. Bunların ve su artezyen kuyularından sağlıklı su akmama sorunlarının çözülmesini sağlayacağım.

Köylerimize ekili ceviz alanları var. Bir dekardan ortalama 300 kilo ceviz alınıyor. Bugün cevizin kilosu ortalama perakende de 75 TL’den satılan kabuklu ceviz zor kırıldığı için meyve kalitesi düşük, kırığı yüksek olmaktadır. İç cevizin kilosu günümüzde kırığına göre değişmektedir. Çok kırıklı baklavacı cevizi kilosu 220 TL, yarım kırık 320 TL, kelebek olarak bilinen iç cevizin kilosu 590 TL’ye kadar satılmaktadır. Cevize büyük talep var. Bir dönümden 300 kilo ceviz alınırsa bin 500 dekardan ne kadar ceviz alınır; bunu siz hesaplayın. Bu nedenle sağlıklı verim alınabilmesi için suya ihtiyaç var. Projelerin, Devlet Su İşleri’nde hazırlanıp, yatırım bütçesine alınması için gerekli çalışmaları yapacağım.

Meriç ve Tunca Nehri’nin yanı sıra bazı köylerdeki derelerin de taşması sonucu Merkeze Bağlı Üyüklütatar, Doyran ve Eçilim köylerinde sık sık sorunlar yaşanıyor. Taşkınlar nedeniyle yaşanan sorunların bir an önce çözümü için önlemler alınmasını sağlayacağım. Bu konuda İl Özel İdaresi ve DSİ’nin harekete geçmesi için çalışmalar yapıp konuların takipçisi olacağım.

Özellikle kış ve sonbahar mevsimlerinde bazı köylerden yaşayan vatandaşların çamur sorunundan kurtulması için ara sokaklardaki yollara da parke taş yapılması gerekiyor. Bazı köylerimizde bu sorun çözülmüş olmasına rağmen bazıların bu sorunlar hâlâ çözülmüş değil. Bu sorunun çözülmesi için köylerimize parke desteğinin verilmesini sağlayacağım. Asfaltlanması bitirilememiş köylerin asfaltlarının bir önce tamamlanması için çalışmalar yapıp takipçisi olacağım.” şeklinde konuştu.
31 Martta yapılacak seçimlerin yerel idare seçimi olduğuna dikkati çekerek, “1 Nisan’da ne Cumhurbaşkanı değişecek, ne de milletvekilleri. Hükümet değişmeyecek. Sadece Mahalli idarelerde ki İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlar değişip sizlere daha iyi hizmet vereceğiz. Oy kullanırken bunu da sakın unutmayalım.” dedi.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin